Övr. allmänt Assange - vaddå "detained"??

Inlagd i 'Allmänt' startad av Lena Furberg, 19 Maj 2017.

 1. Lena Furberg
  8 Mar 2006
  Galaxhoppare
  9 245

  Lena Furberg


  Denne Assange, alltså. Nu anklagar han Sverige för att han varit "detained for 7 years" där han missat sina barns uppväxt. Vaddå detained?? Han har kunnat gå ut genom dörren när som helst, och ta en vanlig rättegång, och vore han oskyldig hade han varit fri. Han har inte varit ett dugg inlåst.

  Nä, han har gömt sig i konsulatet eftersom han vet att USA vill ha honom, för helt andra brott. Och så har han mage att skylla allt på Sverige??

  Vilken äcklig typ!! Jag blir bara så .... IRRITERAD!
   
  smedsussie, hastflicka, Marita73 och 37 andra gillar detta.


 2. tanten
  26 Nov 2006
  Universumkastare
  26 668

  tanten


  Dessutom skulle Sverige aldrig ha lämnat ut honom till USA eftersom det han anklagas för där är politiskt. Det han gjort är totalt onödigt. Såvida han faktiskt inte ÄR skyldig och inte ville utsättas för nesan att bli dömd för våldtäkt....

  En rätt patetisk figur - från min synvinkel. Totalt obegripligt att han har en fanbase som samlat ihop pengar till honom m.m.
   
  hastflicka, tornblomma, Dentaku och 10 andra gillar detta.

 3. athena_arabians
  1 Maj 2011
  Universumkastare
  36 590

  athena_arabians


  Total rättshaverist som orsakat mer skada än nytta.

  Mina australiensiska kollegor vill verkligen inte kännas vid honom :D
   
  hastflicka, Dentaku, skogaliten och 3 andra gillar detta.

 4. tara
  23 Mar 2007
  Måndansare
  1 925

  tara


  Arg, arg, arg,är det Sverige som tvingade honom att uppföra sig illa mot tjejerna. Skitkorv.

  Hon advokaten Fritzi är jätteirriterad över att han inte blir prövad.

  Feg gubbe, feg, feg, feg.
   
  skogaliten och Lena Furberg gillar detta.

 5. Kattennizze
  7 Okt 2005
  Galaxhoppare
  5 698

  Kattennizze


  Jag tycker framförallt väldigt synd om brottsoffret, hur i all värden har hon kunnat gå vidare i sitt liv om det ens är möjligt?
   

 6. Anders
  1 Mar 2014
  Måndansare
  2 030

  Anders


  Är det så enkelt? USA vill ha Assange dömd på livstid och man kan tex. jämföra med Egyptenavvisningarna och även alla som hämtats i olika länder och placerats på Guantanamo så helt orimligt att tro att Sverige skulle utlämna honom till USA vilket i princip är lika med livstid är det väl inte?

  Snowden vågar inte heller åka till Sverige av rädsla för ett utlämnande och han är inte ens misstänkt för brott här.
   
  Zoya och Mimmimamma gillar detta.

 7. Mabuse
  1 Jul 2001
  Universumkastare
  31 434

  Mabuse


  Fast Egyptenavvisningarna var ju mot alla regler och verkligen inte svensk praxis. Jag har väldigt svårt att tro att det skulle upprepas. Svensk myndighetspraxis är ju inte att strunta i lagen.

  Utlämningsavtalet Sverige har med USA är ju EUs, så han är inte säkrare i England.

  Jag tror att om han hade låtit sig förhöras så hade det inte blivit något av det, kanske inte ens rättegång, och så hade det inte varit mer med det.
   
  tanten, vallhund och athena_arabians gillar detta.

 8. Linda8142
  5 Jan 2008
  Universumkastare
  20 105

  Linda8142


  Han har ju blivit förhörd av ecuadoriansk (åklagare?). Ambassaden ville inte släppa in svenska åklagaren.
   

 9. Anders
  1 Mar 2014
  Måndansare
  2 030

  Anders


  Så om jag tolkar dig rätt anser du att också Snowden är helt fel ute? Det finns ju ett utlämningsavtal med USA så något lagbrott att utlämna Assange skulle det knappast vara frågan om från Sveriges sida. Egyptenavvisningarna var väl heller inget lagbrott, i så fall skulle de som fattade beslutet, Bodström mfl lagförts.

  Jag tror iofs sig heller inte att Assange hade utlämnats utan bara riskerat ett mindre straff i Sverige och även det är tveksamt men jag vet å andra sidan väldigt lite om hur stark USA:s motivation är att få honom utlämnad.
   

 10. vallhund
  24 Feb 2009
  Universumkastare
  21 020

  vallhund


  Nu vill han tydligen söka politisk asyl i Frankrike, duger inte Ecuador längre, eller är han rädd för att bli bortglömd? Engelsmännen tänker visst häkta honom om han kommer ut, varför förstod jag inte riktigt.
   

 11. Lena Furberg
  8 Mar 2006
  Galaxhoppare
  9 245

  Lena Furberg


 12. Linda8142
  5 Jan 2008
  Universumkastare
  20 105

  Linda8142


  Ecuador kanske har fått nog av honom.
   
  athena_arabians, Mabuse och vallhund gillar detta.

 13. Mabuse
  1 Jul 2001
  Universumkastare
  31 434

  Mabuse


  Jag menar betett sig som en normal människa. Att man inte kan välja vem man ska låta sig förhöras av är väl rätt självklart? Det skulle ju bli kaos om alla i en brottsutredning skulle välja vem de blev förhörda av.

  Det var ju bara en utredning, hade han låtit sig förhöras hade det hela väl varit över på en halvtimme, åratal sen. Det är ju inte alls säkert att det ens hade blivit rättegång av det.
   
  Liran, Dentaku, Flixon och 4 andra gillar detta.

 14. vallhund
  24 Feb 2009
  Universumkastare
  21 020

  vallhund


  Fast då hade han inte kunnat leka martyr.
   
  athena_arabians, skogaliten och tanten gillar detta.

 15. mandalaki
  1 Jul 2001
  Bukefalist
  64 792

  mandalaki


  Ja, med tanke på att Sverige fick krititk av t ex FN:s tortyrkommitté för att ha brutit mot Europakonventionen och att staten senare betalade flera miljoner i skadestånd till de båda männen - så låter det inte troligt att något i det fallet skulle ha med Assange att göra.
   
  Mabuse gillar detta.

 16. Mabuse
  1 Jul 2001
  Universumkastare
  31 434

  Mabuse


  Egyptenutlämningarna var ju en skandal, definitivt inget som man kan anse som normal praxis. Jag kan för lite juridik för att ha koll på om det var ett lagbrott enskilda tjänstemän skulle kunna åtalas för.

  Sverige och GB har ju samma utlämningsavtal till USA, nämligen EUs, så man är lika säker i Sverige som i Storbritannien.

  Assanges risk att bli utlämnad har ju inget med våldtäktsmisstankarna att göra. Men han verkar ju tro att våldtäktsutredningen är en täckmantel för att få honom utlämnad till USA. Och det tror jag inte ett ögonblick på. Jag tror våldtäcktsutrednjngen är just en våldtäktsutredning och inget annat.
   

 17. Anders
  1 Mar 2014
  Måndansare
  2 030

  Anders


  Fastnade vid ordet "normal", jämför man med andra brottsmisstänkta är det ganska klart att de resurser som lagts på fallet Assange inte är "praxis" när det gäller misstänkta utomlands.
   
  Sporthorse gillar detta.

 18. mandalaki
  1 Jul 2001
  Bukefalist
  64 792

  mandalaki


  Det är ju det han och hans anhängare hävdat hela tiden. En ren konspirationsteori. Han gick från hyllad visselblåsare till rättshaverist i en handvändning där.
   

 19. Mabuse
  1 Jul 2001
  Universumkastare
  31 434

  Mabuse


  Nej, man har väl varit mer flexibel, och mer villig att gå Assange till mötes än man hade gjort annars.

  Sen blev det hela väl juridiskt intressant för att det var en av de första gångerna en europeisk häktningsorder (eller vad det hette) prövades rättsligt, som gjorde att det engelska rättssystemet gick igång. Det gäller ju principen såklart, ska det gå att undkomma rättvisan i ett EU-land genom att fly till ett annat? Och svaret, tyckte rättsväsendet, är nej.

  Att det handlar om just Assange tror jag är sekundärt, mer än möjligen att man vill göra det extra tydligt att lagen gäller lika för alla, oavsett vem man är.
   
  skogaliten, tuaphua, MiaMia och 1 annan gillar detta.

 20. Gnist
  4 Jul 2005
  Universumkastare
  33 626

  Gnist


  Som jag fattade det av vad jag hörde på radion igår kväll, så blev han satt på "fri fot"/kom ut mot borgen efter att de träffat ett avtal och det avtalet bröt han när han knatade till ambassaden och begärde asyl. Han "rymde" alltså.
   
  Oldie, skogaliten, tuaphua och 2 andra gillar detta.

Rekommenderas av Google: