Vill du ha en banner på Bukefalos?

att skicka sadel med post?

Inlagd i 'Utrustning' startad av kakankakan765, 4 Jun 2009.


 1. vet inte om tråden ligger rätt, men hur funkar det att skicka sadel med post/buss gods?

  någon som gjort det?

  och betalning ,hur kan man betala på ett säkert sätt, vid köp av begagnad sadel av privatperson?
   
 2. liza_
  19 Sept 2008
  Ny medlem
  232

  liza_


  Sv: att skicka sadel med post?

  Jag köpte en sadel förra sommaren och fick den i paket. Det funkade jättebra!
  Jag satte in pengarna på säljarens konto och sen skickade hon iväg den så att jag kunde hämta den på posten.

  Man kan ju även skicka det som rekommenderat, så att köparen får betala för att hämta ut paketet. Det är nog bra, särskilt om det är en lite dyrare sadel. Det kostar ju en extra slant men det är det nog värt! Så slipper man oroa sig för att bli lurad..
   
 3. elli_noran
  18 Dec 2008
  Ny medlem
  402

  elli_noran


  Sv: att skicka sadel med post?

  Jag köpte en sadel uppifrån Umeå och vi använde internetgirot (tror jag det hette) jag förde över pengar dit och hon får ett mail av dem som säger att jag satt in pengarna på internetgirot, då skickar hon sadeln och sen när jag tagit emot den och kollat så den är ok så ber jag dem föra över pengarna till henne. Jag tror det kostade någon 100-lapp men tyckte det funkade bra. Hon ser ju att jag fört över pengarna men får dem inte på sitt konto förrän jag fått sadeln så mindre chans att bli lurad.

  Det enda som var lite tråkigt var att bussgods kan visst ta allt från 3 dagar till 2 veckor (som i mitt fall) innan det kommer fram.

  Lycka till :)
   
 4. Lovisaleonora
  1 Jul 2001
  Modest
  56 173

  Lovisaleonora Moderator


  Sv: att skicka sadel med post?

  Rekommenderat betyder INTE att man betalar vid uthämtningen. Det innebär att man KVITTERAR försändelsen. Men det gör man ju med alla paket, så jag förstår inte vitsen med rekommenderat annat än vid brevbefordran.

  Bussgods kan vara lite knepigt, det kan ibland ta LÅNGT tid innan man får pengarna från ombudet om man skickar mot efterkrav. Hittills är rekordet 2månader, vilket inte är kul när man väntar på närmare 10 000 kr.

  Internetgirot och sedan Postens paketbefordan alternativt DHL (som är billigare) tycker jag verkar vettigast, om man inte chansar och betalar i förskott till säljarens konto (vilket givetvis inte rekommenderas, många har blivit lurade på det sättet)
   
 5. Lavinia
  3 Jul 2002
  Galaxhoppare
  10 856

  Lavinia


  Sv: att skicka sadel med post?

  Hej!

  Rekommendera en sadel blir svårt om man inte lägger den i smådelar, rekommenderade brev får väga max 2 kg. Man kan skicka som värde om det väger max 20 kg, men jag tror det blir dyrare (och klart omständigare) än att skicka som paket.

  Själv har jag skickat sadel med både bussgods och posten, båda funkar bra. Finns ju efterkrav (bussgods) och postförskott (posten, kräver plus/bankGIRO) så man kan känna sej lite säkrare med pengarna. Dom säjer att bussgods är billigare, men på de sträckor jag testat var det ganska lika och för mej blir det dyrare med bussgods eftersom jag får köra över 5 mil enkelresa för att ta mej till deras utlämningsställe.

  Annars kan man skicka pengarna med internetgiro, dom tar en viss procent av värdet på det man skickar och det får avsändaren betala.

  / Lavinia
   
 6. Lovisaleonora
  1 Jul 2001
  Modest
  56 173

  Lovisaleonora Moderator


  Sv: att skicka sadel med post?

  Nej, Internetgirots avgifter betalar alltid köparen. Inte avsändaren/säljaren
   
 7. Lavinia
  3 Jul 2002
  Galaxhoppare
  10 856

  Lavinia


  Sv: att skicka sadel med post?

  Oops..

  Skrev fel... Kan hända även mej;-)

  Skickar du rekommenderat lämnas brevet ENDAST ut till adressaten, som måste skriva på själv och visa legitimation. Om någon annan ska hämta ut det måste den personen ha fullmakt inlämnad och är det till företag måste den som tecknar företaget hämta ut- ingen annan får!

  Paket lämnas ut mot legitimation, men det måste inte vara mottagaren som hämtar det (längre), utan bara en legitimation krävs. Ingen signatur krävs heller.

  Sen är det en mycket stor skillnad i hur "säkerhetsmässigt" försändelsen åker. Ett Rek kan man följa ner till minsta säck, det forslas alltid i försluten säck och bur, om det försvinner kan man relativt enkelt ta reda på VEM som hanterade brevet sist. Ett paket åker bland dom andra paketen, på sorteringsband och vem som helst kan (teoretiskt sett) ta den och det är mycket svårt att säja VEM som gjorde det.

  Mao.. Stor skillnad!

  / Lavinia
   
 8. Susan
  26 Apr 2005
  Galaxhoppare
  10 980

  Susan


  Sv: att skicka sadel med post?

  Jag har skcikat och fått en massa sadlar

  det brukar ske mot postförskott

  Den avgiften verkar vara lägre än internetgirot.

  jag har alltid kommit överens med säljaren att få prova sadeln och lämna tillbaka om den inte passar och de har hittils alltid löst ut sadeln tillbaka

  jag tror jag skickar som brevpaket det tar 3 dagar kostar dryga 200 pix


  Sedan ett litet tips.. :angel: om man kan skicka till en firma - kan det gå som postorder kundretur ( om man tex har en begagnad sadel hemma på prov från en sadelfirma)
   
 9. liza_
  19 Sept 2008
  Ny medlem
  232

  liza_


  Sv: att skicka sadel med post?

  Man kan visst betala när man hämtar ut paketet när man skickar rekommenderat, men det är möjligt att man kanske måste säga till om det ibland då. Jag gör iallafall väldigt ofta så när jag säljer/köper saker och det brukar inte vara några problem utan det blir så automatiskt..
  Men så att det blir rekommenderat med postförskott då.


  Sen kanske det är något nytt då att de bara får vara max 2 kg och i litet paket, annars blir det skickat som värde. Så har det inte varit för mig med min sadel och andra grejer iallafall.. :)

  Men kolla med DHL då kanske..
   
 10. Ingela_S
  13 Sept 2005
  Planetspringare
  6 632

  Ingela_S


  Sv: att skicka sadel med post?

  Jag har fått en sadel skickad med bussgods till mig. Har också hört att det har tagit lång tid för andra, men jag hade tur och allt flöt smidigt och gick på några dagar bara.

  Nackdelen med Postens postförskott är att man behöver ett giro för att kunna använda sig av tjänsten. Åtminstone senast jag kollade.
   
 11. Lovisaleonora
  1 Jul 2001
  Modest
  56 173

  Lovisaleonora Moderator


  Sv: att skicka sadel med post?

  Postförskott kräver att betalningsmottagaren har bank- eller postgiro, något inte många privatpersoner har.
   
 12. liza_
  19 Sept 2008
  Ny medlem
  232

  liza_


  Sv: att skicka sadel med post?

  Man kan ta det genom sin bank, använda deras giro och sen förs pengarna över direkt till sitt eget konto istället. Inte så krångligt som det låter, men det blir ju mer att fixa med..

  Har också en kompis som beställde genom DHL/Schenker, det gick också bara på några dagar. Men det var ju inte så kul att behöva vänta flera veckor som några verkar ha gjort.
   
 13. Lovisaleonora
  1 Jul 2001
  Modest
  56 173

  Lovisaleonora Moderator


  Sv: att skicka sadel med post?

  Alla banker har inte den tjänsten, och jag tycker Internetgirot är ett bra alternativ. MEN inga större summor, för det kan givetvis gå åt pipan där också.

  Som det kan gå åt pipan med postförskott. Man betalar, öppnar och där finns en skabbig indisk sadel med bruten bom.

  Problemet med Bussgods som jag ser det är att varje liten skuttare till ombud ansvarar för utbetalningen. Lilla Sunes Livs blir själaglada över att få ett femsiffrigt tillskott i kassan över sommaren tydligen... Och behåller gärna pengarna till hösten.
   

 14. Sv: att skicka sadel med post?

  *KL*
  Men hur 17 paketerar ni sadeln?
  Har fått två sadlar med post resp bussgods, bägge paketerade i vanlig flyttkartong. Inga problem.
  Men nu när jag står här o ska skicka en så märker jag först att flyttkartongen är så stor att man måste betala för skrymmande (dvs hundralapp extra).
  Men sen märker jag att sadeln inte ens går i, vilket förstås är ännu värre! Hur mycket vågar man trycka ihop den??
  *suck*
  ...vad gör jag nu...
   
 15. Lovisaleonora
  1 Jul 2001
  Modest
  56 173

  Lovisaleonora Moderator


  Sv: att skicka sadel med post?

  Jag viker in kåporna under sadeln, de rätar ut sig snabbt igen när den hänger. Sedan lägger jag en flyttfilt om sadeln och ner i flyttkartongen
   
 16. Seabaz
  30 Jan 2004
  Galaxhoppare
  18 602

  Seabaz


  Sv: att skicka sadel med post?

  köper du så finns det inga garantier alls. Förskottsbetalning så riskerar du att inte få någon sadel och postförskott så kan du ju få nåt helt annat än vad du trodde i paketet.

  Jag har köpt på båda sätten och sett till innan att jag haft personens uppgifter namn, adress och telenr. Jag har även bett om kolli-nr på paketet så jag kan spåra det.

  Man får gå lite på känslan, när jag köpt dyrare saker har det i alla fall varit telefonkontakt.

  Jag har själv sålt en hel del saker och då har jag bett köparen om deras mobilnr så jag kan smsa över kollinr direkt. Det är ju seriöst av en säljare att vara engagerad. Så vill ju jag att säljare ska vara mot mig.

  Jag gillar snabba affärer ;)
   
 17. Seabaz
  30 Jan 2004
  Galaxhoppare
  18 602

  Seabaz


  Sv: att skicka sadel med post?

  jag brukar gå in på jysk och fråga om jag får kartong :) Dom pressar ju alla sina kartonger så det är bara följa med in på lagret och välja och vraka och hoppas dom inte hunnit pressa dom än. Man kan ju höra sig för vilka dagar dom får in leveranser också och vara där i tid :)
   

 18. Sv: att skicka sadel med post?

  Jag har sålt och köpt en hel del via nätet..

  När jag säljer sadlar så lägger jag dom ant i en stor kartong eller så vadderar jag den mycket o lägger den i plast... så sadeln är skyddad..

  Sen skickar jag den ant via bussgods eller Dhl..

  Oftast krävern jag förskott eller del av sadel före o andra halvan när sadeln e framme..
  Jag har sålt med postförskott och blivit lurad av folk som sejr dom vill ha sen så får man stå där som ett fån å får tillbaka sadeln efter 14dagar.. å får betala själv när köparen inte hämtat ut.

  å om köparen hämtar ut får man oftast vänta 14dagar innan man får pengarna av bussgods, beror iof vilken del av landet man bor i
   
 19. Draumsyn
  16 Feb 2006
  Måndansare
  3 917

  Draumsyn


  Sv: att skicka sadel med post?

  Tänkte höra då jag kommer att sälja min sadel nu.

  Verkar ju smidigast att skicka med bussgods, eller?
  Hur gör man för att skicka via DHL? Går de snabbare?
  Får inte ut så mkt av deras sida...

  Om jag väljer att skicka med bussgods, hur kommer jag i kontakt med dem, måste ju veta vart man kan ringa/åka till?

  Är det bästa att betala via payson? Eller törs man ha is i magen och låta köparen betala då paketet är framme, efterkrav.
  Jag kommer att själv köpa ny sadel relativt snart så är ju bra om man inte måste vänta på sina pengar i flera veckor...

  Vad tror ni är smartast?
  Jag bor i Vallentuna, bästa vore kanske att åka in till sitt utlämningsställe och fråga, om jag nu visste vart det fanns..
   

 20. Sv: att skicka sadel med post?

  jag skickade mina sadlar via postförskott. så när köparen hämtar ut paketet betalar han/hon summan (som kommer till säljaren) plus frakt + postförskott
   
Rekommenderas av Google: