Vill du ha en banner på Bukefalos?

Bra kattsand

Inlagd i 'Katt' startad av Joyride, 8 Dec 2007.

 1. Joyride
  1 Jul 2001
  Måndansare
  1 422

  Joyride


  Jag behöver ha en kattsand som kapslar in lukt ordentligt, då jag har 5 kattungar + mamma. Och bor litet så det luktar en del även om jag mockar varje dag:crazy:

  Några förslag? Gärna i större förpackning
   
 2. MonteRose
  19 Apr 2006
  Planetspringare
  5 497

  MonteRose


  Sv: Bra kattsand

  Jag använder Pussi kompakt som finns i 10 kg säckar, den prisvärdaste och jag brukar mocka både morgon och kväll.
   

 3. Sv: Bra kattsand

  Testa Ever clean. Dyrt men näst intill stinkfritt.
   
 4. Haukur
  24 Feb 2002
  Galaxhoppare
  15 989

  Haukur


  Sv: Bra kattsand

  Jag kör med everclean nu. Det blev för mycket för pussikompakten med tre katter (alla tre kissar i samma låda och bajjar bara i dom två andra:smirk: ).
  Nackdelen är att jag nu tycker att katterna luktar kattsand:crazy:
   
 5. Pazuzu
  1 Jul 2001
  Planetspringare
  8 179

  Pazuzu


  Sv: Bra kattsand

  Ja, lukten är ganska stark. Nu är det ett antal veckor sedan jag lämnade tillbaka min kattvaktskisse, men jag tycker att jag fortfarande kan förnimma kattsanden då och då på vissa ställen.:D Iofs var det den parfymerade varianten, men ändå.;)
   
 6. Jessica1987
  12 Jul 2007
  Ny medlem
  962

  Jessica1987


  Sv: Bra kattsand

  Pussy kompakt, klumpbildnande finns i 20-kgs säckar också, typ på granngården och sådär om man orkar bära hem dom... =) blir lite billigare kilopris då... tror dom kostar 120 kr för 20 kg och ca 70 kr för 10kg.
   
 7. Haukur
  24 Feb 2002
  Galaxhoppare
  15 989

  Haukur


  Sv: Bra kattsand

  Fast jag tycker inte pussyn är luktfri om man har flera katter. Den "håller" lixom inte så länge innan man måste byta allt. I min kisslåda håller helt ny pussysand sig luktfri i max en vecka, sen börjar man känna amoniaklukten och då mockar jag två gånger om dagen..
   
 8. Jessica1987
  12 Jul 2007
  Ny medlem
  962

  Jessica1987


  Sv: Bra kattsand

  Ja det kan nog vara möjligt att det är så... jag har bara en katt så det blir ju inte så mycket i lådorna...

  Trådkapning: Hur bra funkar pellets? Har funderat på att göra en låda till kisslåda och ha pellets i den... Eller?
   
 9. Cheeserica
  1 Jul 2001
  Kattälskande
  4 270

  Cheeserica Moderator


  Sv: Bra kattsand

  Är det bara jag som tycker det är lite komiskt med folk som skriver Pussy kompakt och inte det korrekta namnet Pussi kompakt? :angel: :D

  Jag har tidigare kört med Everclean, men nu när de höjt priset ytterligare tänker jag försöka fortsätta med Pussi som jag nu haft i ett par månader (jag har två katter varav en fertil hane och det luktar inte).

  Och efter prishöjningen skulle jag definitivt inte använda det om jag hade fem kattungar dessutom. I somras när jag använde Everclean till min hona och hennes fem kattungar så gick det åt 5 stora 11,3 kg förpackningar. :o Det blir INTE billigt när de kostar 200 kr för 10 kg numera. Möjligtvis skulle jag kunna kompromissa och köpa en förpackning Everclean och blanda med Pussi resten.

  /Erica
   

 10. Sv: Bra kattsand

  Håller med om att Ever clean är alldeles för dyrt. Allra helst för mig, som vill byta hela lådan efter max 14 dagar. Men vad gäller luktborttagning är det den bästa sand jag testat. Lite deo doft dessutom.

  Best friend kristallsand tyckte jag också var rätt bra vad gäller stinkfrihet. Men inte håller den en månad som det står på påsen.

  Jag kör Miss cat icke klumpbildande och byter hela lådorna ofta, det funkar bäst för mig men icke helt stinkfritt. Tycker ändå det är okej att det luktar en aning ur lådorna, det känns hellre lite konstigt när det inte luktar alls. Ungefär som maten i affären som håller sig färsk längre än vad den rimligen borde pga alla processer den går igenom...
   
 11. Haukur
  24 Feb 2002
  Galaxhoppare
  15 989

  Haukur


  Sv: Bra kattsand

  Det var just pga kostnaden som jag bytte från pussi till EC, tycker jag får byta all sand jätteofta med pussi, EC fyller jag bara på och rengör själva lådan varannan vecka.

  Mina kattsandskostnader med pussi blev ca 200 kr/månad, nu blir det ungefär hälften.
   
 12. Bison
  23 Jan 2005
  Universumkastare
  29 616

  Bison


  Sv: Bra kattsand

  jag har papperspellets, miljövänligt o fungera jättebra :)
  Plockar bajset varje dag o tömmer hela lådan en gång i veckan, kostanden hamnar på 60 pix i månaden.
   
 13. Sastra
  18 Jul 2004
  Måndansare
  4 283

  Sastra


  Sv: Bra kattsand

  Den här kör vi med, i stort sett av födsel och ohejdad vana:
  [​IMG]

  Håller lukt bra, dammar inte och gör fina fasta klumpar ;) Men jag undrar om de börjat parfymera den (utan att tala om det på kartongen) för katternas kiss har börjat lukta annorlunda :confused:
  Ingen annan som har erfarenhet av Vitakraft? För/nackdelar jämfört med Pussi och Everclean? Har funderat på att testa (bland annat för att endast EN ica-butik här i stan har "vår" kattsand) men vill inte krångla med katternas toalett om det visar sig att inget annat är lika bra ändå.
   
 14. trofé
  14 Jan 2006
  Måndansare
  2 594

  trofé


  Sv: Bra kattsand

  Hade everclean förut, men blir drit dyrt när man han tre katter. Så har nu bytt till den här ljusblåa säcken som bla finns på granngården, hm.. vilken är det? Är det den Pussi ni andra skrev? Kommer inte ihåg. Men det största uppsvinget jag gjorde på kattlåde fronten för att få det så fräscht som möjligt var att jag bytte till en STOR (modell häst vatten balja) låda, ca 35x70 cm med kanske 25 cm höga kanter. Då får man i större mängd sand och det blir betydligt fräschare!

  Kanske dock kan vara svårt för riktigt små kattungar att ta sig i.
   
 15. Cheeserica
  1 Jul 2001
  Kattälskande
  4 270

  Cheeserica Moderator


  Sv: Bra kattsand

  Jaså? :confused: Jag tömmer i princip aldrig hela lådan utan fyller bara på allt efterhand, även med Pussi. Märker absolut ingen skillnad på åtgång på de olika, och då är EC mer än dubbelt så dyrt som Pussi. Nya EC dammar mer än Pussi också tyvärr. Tidigare var jag en trogen EC-användare, men kvalitetsförsämring OCH prishöjning gör att jag bytt. :(

  /Erica
   

 16. Sv: Bra kattsand

  klumpe kattsand finns i 20 kg. säckar på öb för 59 kr.och är luktfri men det ska vara den som är grå till färgen ( det finns vit med ) ps. nu tömmer även gubben med ds.
   
 17. Joyride
  1 Jul 2001
  Måndansare
  1 422

  Joyride


  Sv: Bra kattsand

  Jag använder den och nu när jag har i mer sand så funkar den rätt bra, skall s:smirk:kaffa en låda med "dörr" o en utan. Katt mamman går inte med "dörr" men tänkte att det kan vara bra att kattungarna får lära sig
   
 18. Kamomilla
  2 Apr 2006
  Planetspringare
  5 346

  Kamomilla


  Sv: Bra kattsand

  Jag kör med eldningpellets, en säck räcker nästan två månader till två katter.

  Blir lite mer jobb att göra rent men det uppvägs med råge av priset!

  Att det sen bara är att spola ner bajset i toaletten och slänga spånen i sopkärlet för det brännbara + att det är inhemsk råvara ser jag som en stor bonus.

  Luktar på sin höjd lite blöt spån.
   
 19. KopparbergsEmme
  6 Dec 2005
  Ny medlem
  3 232

  KopparbergsEmme


  Sv: Bra kattsand

  FRESCH AND EASY! Finns på vårat lilla ICA så de finns nog tusingen överallt!

  1 påse - 2 katter - 1 månad står det på och de stämmer i princip..om du nu har kattungar får du dock kanske byta lite oftare :)

  Våran låda har lätt börjat lukta förut men nu känenr vi ingenting. Dessutom är den vit/genomskilnig så de ser häftigt ut ^^

  1 påse kostar runt 99kr
   

 20. Sv: Bra kattsand

  Pee-Wee...! Det är det bästa som finns! Köp till en braiga lådan med... kanske lite håg fåg för de minsta men luktar inget alls.. och allt kiss åker ner under toan när dom skrapar! :D
   
Rekommenderas av Google: