Jag tycker mycket om en gräddig laxpasta. Den gör jag såhär:
Steker två laxbitar, en-två pressade vitlökar, valfri mängd bladspenat. På med valfri mängd grädde, lämplig mängd fiskbuljong och citron, salt och peppar. I med den kokade pastan så allting riktigt får gosa in sig med varandra
Snabbt, enkelt och gott.
Sedan brukar jag göra pestopasta vilket jag gör såhär:
Steker vitlök och chili i lite olja. Steker halloumi i bitar i en annan panna, i med några pinjenötter eller chasewnötter och rosta dem lite snabbt. Ha i valfri mängd pesto i pannan med vitlök och chilin, ha i halloumin och nötterna, på med kokt pasta. Sedan brukar jag toppa med massa cocktailtomater och färsk bladspenat eller ruccola. (Jag har många gånger tänkt göra någon sås på pesto och grädde till pasta, vore säkert jättegott men har aldrig prövat).
Brukar göra lax i ugn och äta till pasta också men då blir det ju inte en pasta à la panna på samma sätt, men kör ändå:
Lägger laxen in en ugnssäker form. Hackar valfri mängd zucchini, paprika och morötter som jag blandar med vitlökssmör. Lägger ut grönsakerna runt laxen, brer på Philadelphia med smak av paprika och lök över laxbitarna. In i ugnen tills laxen är färdig, serveras med pasta.
Inget recept är något vidare nyttigt, men det kändes inte som att det var något som efterfrågades heller
En annan favorit är pasta med köttbullar i tomatsås och massa parmesan och ruccola till, men det tar sån tid att ratta med köttbullar så det blir sällan av!