Vill du ha en banner på Bukefalos?

Haltande hund!

Inlagd i 'Hund' startad av Bayley, 22 Apr 2008.


 1. Hej!
  jag har en dvärg pinsher på över dryga året.
  Jag har varit hos veterinären och han har både röntgats och fått medicin men han haltar fortfarande.
  någon vart hund haft liknande?
  det är bara på ena benet det vänstra. och det är oftast mer haltande när han har vilat/sovit.
   

 2. Sv: Haltande hund!

  Det är ju jättebra att han har blivit röntgad och kollad av en veterinär! Min hund på 11 månader gjorde likadant och efter veterinär besök var det enda tillslut dom kunde tänka sig, växtvärk..:( Hon kunde vara jättehalt på morgonen när hon sovit eller vilat middag. jätte skumt, men nu visar hon ingenting. Skulle det återkomma får man ju givetvis forska vidare, dom får ju inte ha ont naturligtvis. men jag kan förstå din känsla, när man ändå varit hos en veterinär, man vill ju lita på dom och röntgat har du gjort. Hoppas det snart blir bra!:)
   

 3. Sv: Haltande hund!

  förresten...min hade oxå det vänstra benet!:grin:
   

 4. Sv: Haltande hund!

  Du har PM :)
   

 5. Sv: Haltande hund!

  *kl*

  En av mina haltade av och till, var stel, trött och inte fräsch alls. Visade sig vara erlichia som vi hoppas bota med penicillin nu.

  Vad för veterinär har du varit hos? Prova olika. Vi hade en hund med bruten tå som 5 veterinärer på olika kliniker INTE upptäckte. Så många är bara skräp.
  Har ett tips på en toppenvet. om du behöver iaf.

  Lycka till!

  Gilly
   

 6. Sv: Haltande hund!

  Osteochondros stämmer mycket väl in på din hunds symptom. Det är väldigt vanligt att det behövs flera röntgenundersökningar och en mycket kompetent veterinär (ortoped) för hitta något. Jag skulle ringa till Strömsholm och boka en tid hos en av ortopederna där, dom är jätteduktiga.

  Info om osteochondros:
  http://www.regiondjursjukhuset.se/listfiler/koppladefiler/OCD.pdf

   

 7. Sv: Haltande hund!

  Du har fått PM
   

 8. Sv: Haltande hund!

  Om det var riktat till mig - så nej ;) Jag har inte fått något PM.
   

 9. Sv: Haltande hund!

  Äntligen ett vettigt svar. Min hund en brukslabrador började vid 4 månaders ålder halta från och till. Värst när han sovit. Tog kontakt med vet, de röntagde men kunde inte se något utan sa att vi skulle höra av oss om en månad om det inte blev bättre. För han ska ju inte halta och då får ni träffa en ortoped..Det har nu gått 3 veckor och idag fick jag nog. Jag lider med honom, så jag gick in och gogglade och läste detta inlägg och allt stämmer in exakt på vår chicko...Ibörjan trodde vi det var vänster framben men idag ser vi det tydligt att det är höger. Vill gärna inte belasta det benet och halvsitter på en skinkan och vilar mot vänster ben och det högra benet vill han gärna vinkla ut lite...Har ringt vet och sagt att jag läst på internet om ortopedutalande angående detta så nästa vecka ska vi dit igen...Tack för ett bra inlägg...
   

 10. Sv: Haltande hund!

  Vilken bra och nyttig info :bow:
  Detta ska jag lägga på minnet tills min valp blir större!
   

 11. Sv: Haltande hund!

  Det kan ju alltid vara bra att känna till..Ville bara berätta att jag varit hos vet igen förra måndagen. Fick en annan vet på samma klinik som vi haft tidigare med vår förra chicko som dog i lymfcancer endast 2 år gammal..Skaffade en ny chicko och så har vi dessa problem med haltande. Denna vet tog detta på största allvar så nu ska vi få tid till ortoped. Han sa att inte släpper taget om chicko förrän han blivit ordentligt utredd. Jag återkommer när jag fått svar från en ortoped. Vill gärna berätta historien så att fler kan få lite tips om man råkar ut för samma sak.
   

 12. Sv: Haltande hund!

  December 2010,,var på återbesök med chicko då han hade osteokondros i höger armbågsled. Har även det i vänster men blir ingen operation i nuläget då han inte haltar med det benet. Förmodligen har det inte blivit lösa benbitar ännu. Blir ju det efter pålagringar i leden!!Alltså man ska inte nonchalera en hund som haltar och tack vare inlägget om strömsholms djursjukhus så kom jag i rätt tid.
  Kan varmt rekommendera Sune Jerre på www.jennyhilldjurklinik.se som ligger i Skåne utanför Klippan. Specialist i ortopedi!!

  Så här slutar min berättelse om chicko och hans haltande. Ville bara skriva detta så fler kan få tipset som jag fick. Tack vare inlägget!!
   
 13. dpmatte
  12 Maj 2008
  Måndansare
  2 942

  dpmatte


  Sv: Haltande hund!

  Du säger inte om det är fram eller bak. Om det är bakbenet så kan det även vara patella = knäledsfel. Eller har du redan fått kontrollerat att patella är ua?

  Om det är framben, så kan det även komma från ryggen eller bogen.

  Sträckning, uttöjt ledband/korsband är också möjligt.
   

 14. Sv: Haltande hund!

  Hej!

  Oj! Glömde skriva vilket ben det var..Det är höger framben. Han är opererad nu efter en hel del broskbitar som legat lösa i leden och det har orsakat att han haltar. Det är konstaterat osteokondros och han har även pålagringar i vänster framben i armbågsleden. Övriga leder ser än så länge bra ut! Han har alltså en artrossjukdom som han får leva med men man får göra allt för att den inte ska utvecklas för snabbt. Vänster ben ska inte opereras förrän han börjar halta vilket han kommer att göra förr eller senare då det påvisat pålagringar. Jag har själv fått se alla röntgenbilder och varit med på samtliga röntgen han varit på. Nu har man även ev konstaterat att han har ev en dvärgväxt,,får mer svar om detta då han ska på besök på jennyhill djurklinik igen i slutet på januari2011.
  Dvärgväxt brukar mer än en få i en kull...Osteokondros är ärftligt. Jag har ringt kenneln som jag köpt Chicko av trots min information så har de behållt 2st som de ska avla på från samma kull. Jag är väldigt besviken hur man kan göra så här, då kommer ju fler att få dessa problem om de köper sin hund där..Jag kommer ALDRIG att köpa fler hundar på den kenneln....ATt hundar kan bli sjuka, det har jag full förståelse för, men inte att man avlar på hundar som det ligger ärfliga anlag hos,,,de ska bort från aveln. Det kostar ju trots allt mycket att köpa en hund och inte nog med alla kostnader man får och har fått pga av just sånt här.

  Återkommer igen när jag fått mer besked om dvärgväxten.
   

 15. Sv: Haltande hund!

  Glömde skriva att de är specialister på jennyhill djurklinik och de kan verkligen sin sak...jag är jättetacksam för deras hjälp..så proffsiga!!!!!!!
   
Rekommenderas av Google: