Bukefalos - Allt om hästar och ridsport Blandat Hästannonser Hästar Grenar Övrigt
Hästnyheter   På gång   Bloggar   Bildgalleri   Om Bukefalos Radannonser   Företag Hästmänniska   Hästvård   Foder   Hästhantering   Ridning   Utrustning   Avel   Gnägg Generellt   Övriga   Dressyr   Fälttävlan   Hoppning   Islandshäst   Körning   Trav   Western Ungdom   Senior   Förälder   Hund   Katt   Andra djur   Hem & hobby

hovböld?

Diskussion i 'Hästvård' startad av Malin_90, 8 Jul 2007.

 1. Malin_90

  Malin_90 Guest


  Hej, nu är det så att min häst råkade fastna i leran igår. så skon hade hamnat snett och den ena sidkappan stack in i hoven...(typ vid lamellranden) så hon kunde knappt stödja på benet. hovslagaren var där och tog bort skon (så att sidkappan inte stack in) och slog på en ny. hovslagaren sa att det kan vara en hovböld men trodde inte så. Min häst haltar fortfarande och är orolig för att det kan vara en böld? då är det väl bäst att ta dit hovslagaren, så han kan skära upp den? hur lång tid tar det innan det läker? hur mkt kan det kosta?
  tacksam för svar /Malin
 2. BlueBell

  BlueBell Guest


  Sv: hovböld?

  Tror att hovslagaren menar att det kan bli en böld som följd av trycket från sidkappan som gick in i hoven. Hur fort den utvecklas, om den gör det, har jag ingen aning om. Ring till hovslagaren igen och fråga om hältan och om det kan vara en böld på gång så snabbt efteråt.

Dela sidan