Övr. katt Kattsnack nr 4

Inlagd i 'Katt' startad av athena_arabians, 24 Okt 2017.

 1. athena_arabians
  1 Maj 2011
  Universumkastare
  36 590

  athena_arabians


  Missia väckte mig genom att klampa upp på bröstkorgen och i processen placera en tass rakt på min ena bröstvårta. Kisse är ingen lättviktare så det gjorde ONT :arghh:

  Sedan la hon sig och började glatt kurra :cautious:
   
  Gimlan, Pazuzu, Soffan74 och 2 andra gillar detta.


 2. MJLee
  11 Nov 2013
  Planetspringare
  4 703

  MJLee


  Det är inte bara mina sömnvanor som har gått åt skogen. Nikita har börjat väcka mig mitt i natten nu. Tramptramptramp på halsen, slickslickslick i ansiktet och naturligtvis att skrika i mitt öra. :meh:
   
  ptr och athena_arabians gillar detta.

 3. Mumfie
  31 Maj 2015
  Måndansare
  1 223

  Mumfie


  Veterinären ringde äntligen, men hade inte mycket att säga tyvärr. De skickar en remiss vidare till någon expert, så det blir väl en veckas väntande till. Därifrån borde vi iallafall få klarhet i vad som kan göras, om det finns något att göra. Det finns tumörvävnad kvar iallafall så något måste göras.
   

 4. Soffan74
  5 Aug 2003
  Planetspringare
  6 462

  Soffan74


  Följer med. Har 2 katter - Selma 11 år, och Simba 4 år
   
  MJLee och athena_arabians gillar detta.

 5. Caoimhe
  2 Jan 2013
  Måndansare
  1 203

  Caoimhe


  Usch för att behöva vänta ännu längre på provsvar! Tänker på er och håller tummarna. :heart
   
  MJLee gillar detta.

 6. Caoimhe
  2 Jan 2013
  Måndansare
  1 203

  Caoimhe


  Idag för två år sedan flyttade Luna in med mig och blev en del av mitt liv på riktigt. Det har varit två mycket fina år, med massor av bus, stora doser gos, alldeles för många tårar, och oändligt, oändligt med kärlek. :heart
   
  athena_arabians och MJLee gillar detta.

 7. cirkus
  30 Okt 2003
  Universumkastare
  29 270

  cirkus


  Hur bra hör en katt?

  Jag kom hem häomdagen och kunde se på gps-en att Räven var i närheten - han var i själva verket typ 7 meter bort under vårt plommonträd, lite ovanligt att han inte kom och satte sig på huven, så jag väntade lite för att vi skulle hälsa som vanligt. Han kom inte så jag gick ur bilen och till buskaget vid plommonträdet och jodå mycket riktigt - han har ett byte, en liten piiiipig krake till mus. NU har även Bråke anslutit till publiken. Räven leker vidare och jag tänker gå in. Det är då det händer. Aldrig någonsin att mina katttjejer försöker smita - men denna gång så drar Pinglan som en jävla raket - rakt ut i mörkret och bort till buskaget.

  Så min fråga är - tror ni att hon hört muspipet genom stängd dörr? och bara låg redo när jag kom hem?
   
  ptr gillar detta.

 8. Calmiche
  13 Feb 2017
  Springare
  226

  Calmiche


  Lilla herrn har väldigt kul nu i dagarna, min rumskompis ska flytta så det är fullt med kartonger överallt, lajbans tycker herrn som är upp och ner och en av dem går till och med att hoppa igenom :laugh:
   

 9. MJLee
  11 Nov 2013
  Planetspringare
  4 703

  MJLee


  Katter verkar ha selektiv hörsel. Ja de har en otroligt känslig hörsel - ett måste eftersom de jagar små gnagare och fåglar och de kan höra mycket högre frekvenser än människor.

  http://www.animalplanet.com/pets/cat-ears-hearing/

  http://www.lsu.edu/deafness/HearingRange.html

  Däremot när de är där de inte får, eller blir tillsagda att sluta klösa eller liknande, då är de stendöva :meh:
   
  Mia_R, ptr, Karfitsa och 6 andra gillar detta.

 10. athena_arabians
  1 Maj 2011
  Universumkastare
  36 590

  athena_arabians


  Skriver verkligen under på det sista @MJLee :meh:
   
  Caoimhe och MJLee gillar detta.

 11. athena_arabians
  1 Maj 2011
  Universumkastare
  36 590

  athena_arabians


  Håller på att frysa fötterna av mig. Bor i gammalt hus=möss i väggarna. Missia ville in på kallvinden (jaja, korrekt benämning är kattvind men pga ej isolerat tak där är min benämning mer överensstämmande med verkligheten...) pga ljud från mössen. Kisse är kvar där så dörren dit är öppen och mina tår istappar #ägd :meh:
   
  Mia_R, ptr, Pazuzu och 2 andra gillar detta.

 12. cili
  5 Okt 2002
  Universumkastare
  30 700

  cili


  Att köpa en liten extra låda att ha i badrummet kan ha varit min bästa idé någonsin. Boll kommer som ett skott nästan varje gång någon går in där sedan tidigare (för i badrummet kan man som smal katt få dreamies...), så hon får dagligen flera tillfällen där hon i lugn och ro har tillgång till en helt egen låda (dom andra får inte använda den så länge jag kan förhindra det). Hon har sedan besöket hos veterinären inte kissat fel någon gång vad jag vet *peppar, peppar*
   
  Mia_R, Gimlan, vallhund och 4 andra gillar detta.

 13. MJLee
  11 Nov 2013
  Planetspringare
  4 703

  MJLee


  Ska in till vet imorgon klockan 10 med Nikita för blod/urinprov, koll av mun och förhoppningsvis också vaccination. Nu får jag bara hoppas, hoppas att fula pälsen inte är pga något allvarligt. :down:
   

 14. hallonsaft
  11 Jul 2007
  Galaxhoppare
  8 255

  hallonsaft


  Hoppas det går bra, vi håller tummar och tassar här :heart
   
  MJLee gillar detta.

 15. hallonsaft
  11 Jul 2007
  Galaxhoppare
  8 255

  hallonsaft


  Betjänt bortskänkes gärna snabb avhämtning :o
  Pälsfröken kom glatt när middagen fixades men uppenbarligen har det serverats fel mat så nu sitter hon i köket och surar för att mellanåt gå förbi matskålen utan att ens ge den så mycket som en blick.
  Jag tänker stå på mig och senare under kvällen/midnatt fylla på med samma sort så det blir ny fräsch lukt och sen snabbt som blixten somna med tur :p
  Anledningen är gissar jag på att jag bytte för den andra började Pälsfröken ledsna på, 3-4 dagar sen får jag byta och ha en stunds tålamod tills det passar.
  Så det är inget nyheter och jag vet att hon äter det helt okej bara hon kommer igång.
   
  MJLee gillar detta.

 16. Asko
  3 Jan 2011
  Galaxhoppare
  7 628

  Asko


  Lilla Alice har börjat visa lite av sin nya roll här i hemmet som Polis sen den där valpen flyttade in. Tyvärr så har valpen växt om henne och hon upptäcker ibland vilken dålig idé det var att smyga fram för att polis-era :angel: Det är inte så lätt att vara polis här! Man ger smackar på den inträdande nosen och fräser så gott man kan men den dumma valpen bara viftar på svansen och kommer tillbaka :eek::cautious:
  (Hon brukar hålla sig undan men då och då får hon den där blicken och går fram lite för att se om hon kan smacka till den där valpdjäveln som hämnd för de alla gånger den följt efter henne :angel:)

  Som tur är så äter hon fortfarande normalt (de gånger valpen inte råkat komma åt hennes mat :o) och har sin lilla del av lägenheten där hon vet att hon får vara i fred så det verkar fungera. Jag hoppas att ju mer valpen mognar (:nailbiting:) och lugnar sig (:cautious:) ju mer säkrare kommer Alice att känna sig. Som tur är så är den lite morgontrött och Alice har kunnat spatsera lite mera på morgonen. Det var ett tag sedan hon bara låg på golvet i vardagsrummet och slappade - men hon har åtminstone sina högre ytor.

  Så småningom kanske Alice kan börja känna lite värme för valpen.
  ...
  Kanske :cautious:
  Om något år eller så.

  :D
   
  hallonsaft och MJLee gillar detta.

 17. hallonsaft
  11 Jul 2007
  Galaxhoppare
  8 255

  hallonsaft


  Allvarligt, jag blir sinnessjuk(are?) och kommer sluta med en tröja som knyts med ärmarna på ryggen och vandra mållöst i vita korridorer och låta konstigt samtidigt som jag glor rakt ut utan någon som helst anledning. :p

  Ni vet det här med mat, detta återkommande lilla knepiga bekymmer, denna gåta som har alla olika varianter av svar.

  Dagens middag serverades som vanligt med blötmat och nu har "nya" sorten börjat ätas för den här gången :up: men eftersom betjänten var så ohyggligt snäll och toppade med 2 små bitar skinkstek så verkar det som blötmaten inte passade Pälsfröken, för mätt kan hon omöjligt blivit av dom små bitarna.
  Ja ja jag vet att det går i henne under natten, så det är absolut ingen panik alls men lite förvånad blev jag allt att hon smidigt tog köttet och lämnade övrigt helt orört.
  :rofl:
  Knasiga lilla eländet du förvånar betjänten om och om igen. :love:
   
  MJLee gillar detta.

 18. hallonsaft
  11 Jul 2007
  Galaxhoppare
  8 255

  hallonsaft


  Kattlogik eller betjänter fattar sig inte på det viktiga i livet?! Del 547 :o

  Har haft en kort lekstund med Pälsfröken och nu ligger hon och spanar i ena ändan på en lektunnel så ena ögat ser igenom tunneln och andra utanför, väldigt oklart vad hon spanar på för jag ser absolut ingenting som kan vara intressant om det inte är ett (damm)monster som ligger och vilar under ena soffan, den enda rimliga sak jag kan komma på.
  Jag skulle själv gissa att hon skulle ha mera glädje av att ligga i klösträdet och spana eller sitta i ett fönster nu när folk går förbi med jämna mellanrum och det börjar mörkna på ute men jag är ju korkad människa så har nog missat något väsentligt och kul.

  Hon är helnöjd bara jag som är heldum antagligen :p
   
  MJLee gillar detta.

 19. MJLee
  11 Nov 2013
  Planetspringare
  4 703

  MJLee


  Stackars Nikita är rakad på ena frambenet och halsen/bogen. Hon verkar vara fruktansvärt känslig där hon blivit rakad och man behöver knappt röra vid det för att hon sluter ögonen, spinner som en, ja katt, och vet inte riktigt vad hon ska göra eftersom det är så skönt. :D
   
  athena_arabians och hallonsaft gillar detta.

 20. sthu
  7 Maj 2006
  Galaxhoppare
  14 271

  sthu


  Behöver hjälp!
  Vi behöver nåt att förvara kattmaten i. Jag vill ha en plåtburk med skopa, men var sjutton hittar man det? Har googlat men hittar ingenting.. Helst utan text
   

Rekommenderas av Google: