Vill du ha en banner på Bukefalos?

Kropp & själ Migrän i flera dagar?

Inlagd i 'Allmänt' startad av alazzi, 13 Feb 2018.

 1. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Eller är det bara spänningshuvudvärk. Berättar om mina migränattacker. Till saken hör att jag inte har haft migrän på 20 år så det känns mystiskt att det kommer tillbaka nu.

  Tisdag
  Ökendag. Normalt brukar jag köra till jobbet med stor tidsmarginal eftersom jag har sån ångest för att komma försent. Spillde lite på byxorna när jag åt så jag fick byta till ett par som var rena. På byxorna sitter mitt passerkort till jobbet. Det hade varit en större olycka på Autobahn så jag hamnade i enorm kö med folk som valde smitvägar för att slippa bli stående i kön. Radion sa åt folk att ta andra vägar, extra kötid på Autobahn över en timme. Jag har så kort resväg till jobbet och det är väldigt sällan köer på min normala väg.

  Tiden gick och jag började bli sen...Hittade ingen parkering. Snurrade runt och hamnade långt från jobbet. När jag kliver ur bilen kollar jag refexmässigt efter passerkortet. Glömt. Dilemmat när jag funderar på vad som är värst, komma försent eller att inte kunna stämpla in. Stressar hem, hämtar passerkortet och väljer en längre väg tillbaka till jobbet. Hamnar bakom en gubbe med hatt som kör saktare än hastighetsbegränsningen. Jag dör av stress. J-a gubbe.Ingen parkering nu heller så jag ställer mig på en plats där man får stå max 2 timmar. Tänker att jag kan springa ut och flytta bilen senare. Får någon slags varning när jag stannat bilen. Fattar inte varför. Kollat instrumentpanelel utan att se varför det varnas. Springer till jobbet och får direkt galet ont i huvudet och mår intensivt illa.

  Hinner precis stämpla in och springa in och börja jobba. Tack och lov hade jag huvudvärkstabletter med mig. Men det tar ju lite tid innan det ger effekt. Mår enormt illa.

  Lagom till det är dags att springa ut och flytta bilen kommer det någon sorts chef och ska titta på hur vi jobbar...Jag mådde skit och var stressad för bilen. Typen ställer en massa frågor och jag är helt borta av illamående och stress. När han gått iväg stressar jag ut och har förstås redan fått p-böter.

  Ser då att jag har parkeringsljuset tänt på bilen. Det var varför bilen varnade. Stress igen eftersom jag då är osäker på batteriets kondition. Fy så jobbigt det var.

  Tack och lov startade bilen men huvudvärken och illamåendet slog till med full kraft igen så jag kunde inte köra på en stund. Vågade givetvis inte stanna bilen utan jag fick förpesta luften med tomgångskörning innan jag vågade försöka köra hem.

  Lördag
  Jag fick åka ambulans igår. Dottern och jag skulle äta sushi inne i stan.Parkerade bilen på en infartsparkering och när jag köpte biljett till tåget så small det bara till i huvudet med en galen huvudvärk. Tårarna sprutade och jag mådde illa och hade svindel. Fick tabletter av dottern men det tar ju lite tid innan det har effekt. Gick till perrongen men att åka tåg just då var ju omöjligt. Både lokföraren och en städare såg att jag var dålig och de tittade oroligt på mig. Jag ville tillbaka till bilen och tog mig på darriga ben tillbaka.

  Dottern fick stötta mig. Hon var förstås panikslagen och ville ringa ambulans. Jag tyckte det kändes överdrtivet men eftersom jag inte blev bättre så gick jag med på det efter att dottern hade ringt till en vän som sa samma sak. Vi stod ju på en infartsparkering så jag visste ingen gatuadress så dottern gick iväg och ställde sig på gatan så att ambulansen skulle hitta oss. Jag hörde sen en ambulans med blåljus och tänkte skräckslaget "bara det inte är min ambulans". Blåljus kändes som overkill. Så blev jag omhändertagen av ambulanspersonalen. Blodtryck, EKG, diabetesvärde. 180 i puls. Allt var ok men de ville ändå ta in mig. De tyckte att dottern kunde köra efter med bilen men hon är bara 15 så hon fick åka ambulans istället. Hon blev lite stolt över att de trodde hon var äldre.

  Sen in på sjukhuset och alla möjliga prover och tester gjordes. Jag fick smärtlindring också. Mycket väntan, vi var där i över 5 timmar. 8 personer satt eller låg i korridoren så vi var många som väntade, det var mest äldre med olika problem. Men vi hamnade i skiftbytet så det var väl därför det tog längre tid och det var definitivt mycket att göra för dem. Men jag fick till slut bli utskriven och fick med mig mitt brev till husläkaren och kunde köra hem.

  Och idag är det tisdag och jag har fortfarande huvudvärk. Känns som spänningshuvudvärk. Äter maxdos av huvudvärkstabletter men har fortfarande ont. Ont i kroppen, rör mig som en 100-åring.
   


 2. MidnightSoul
  1 Jul 2008
  Måndansare
  3 674

  MidnightSoul


  Låter mer som en panik attack eller liknande. Fick du ingen förklaring på sjukhuset?
   

 3. EmmaBovary
  7 Apr 2007
  Planetspringare
  3 599

  EmmaBovary


  Men vad sa de på sjukhuset, och vad står det i brevet till husläkaren? Förutom det du återger om blodtryck, EKG, puls osv.
   

 4. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  20180213_183031.jpg på tyska men en del förstår man ju
   

 5. EmmaBovary
  7 Apr 2007
  Planetspringare
  3 599

  EmmaBovary


  @alazzi Men fördes det någon dialog om det? Typ som att det skulle kunna röra sig om panikångest, migrän eller något annat?
   

 6. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Migrän var det enda som nämdes. Panikångest var det inte, jag har haft det många gånger och detta var helt annorlunda.
   

 7. em-pirre
  1 Jul 2009
  Universumkastare
  11 256

  em-pirre


  Det låter ju absolut som migrän. Och jag antar att dom testat det som dom tänker att behöver testas.

  Vad har du fått för medicin? Är det vanlig värkmedicin eller någon migränmedicin?
   

 8. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Vanlig receptfri medicin. Jag hoppades att det skulle räcka. Personalen frågade om jag hade medicin hemma och jag sa ja eftersom jag bara ville därifrån. Så jobbig väntan att sitta i en korridor utan mobiltäckning. Plus att dottern var sjukt uttråkad.
  Min husläkare har stängt 12-15 februari pga av Fasching så jag får gå dit på torsdag om det behövs.
   

 9. Coop
  16 Apr 2006
  Måndansare
  1 136

  Coop


  Migrän är inte roligt :(. Har själv ett som legat och pyrt lite sedan igår och dum som jag var så tänkte jag att det kanske kan gå över med lite koffeintabletter, vilket det inte gjorde. Själva äter jag Naproxen 750 mg och 1 g alvedon vid migränanfall. Sumatriptan tar jag också om dessa inte fungerar. Dottern testar just nu diflofenak mot sin migrän istället.
  Det finns många bra läkemedel på Apoteket mot migrän också som är receptfria. Nu vet jag inte hur det ser ut i Tyskland? Det är dyrt utan recept men man kan prova och sedan be läkare att skriva ut det som fungerar.

  Hoppas det släpper snart!
   

 10. Linda8142
  5 Jan 2008
  Galaxhoppare
  19 912

  Linda8142


  Provat sumatriptan? Tror det heter så. Aldrig använt det själv men det ska vara effektivt mot migrän.

  Edit: tvåa på bollen
   

 11. em-pirre
  1 Jul 2009
  Universumkastare
  11 256

  em-pirre


  Men vanlig värkmedicin funkar väldigt sällan eller aldrig mot migrän. Skaffa migränmedicin. Finns säkert nåt på apoteket. Kom ihåg att dricka mycket. Och för vissa (mig) hjälper det lite med massvis av socker (glass och godis) samt typ redbull.
   

 12. TinyWiny
  25 Feb 2006
  Universumkastare
  27 084

  TinyWiny


  Migrän kan man tyvärr ha i flera dagar. Särskilt om jag inte tar triptaner direkt jag får känning hänger migränen gärna i i en vecka eller mer. Har migränen väl slagit till hjälper tyvärr inte triptaner utan då är det annan smärtlindring som gäller. Vad som hjälper är väldigt olika men för mig är det naproxen+alvedon 665 mg+bamylkoffein tillsammans (ja sanktionerat av läkare) i fulldos det enda som lindrar ens litegrann. Dålig är jag såklart ändå och jag kan ju inte göra något under tiden och ont som tusan har jag men det gör iallafall att jag står ut.
   
  nightcrawler gillar detta.

 13. Sezziyanen
  3 Mar 2016
  Måndansare
  1 575

  Sezziyanen


  Nog kan man ha migrän flera dagar. Men spänningshuvudvärk av olika former kan man ha hur många dagar i rad som helst. Spänningshuvudvärk är ibland inte så sjukt påfrestande, men det kan vara RIKTIGT jobbigt också. Man kan må illa av det med, även känna sig plötsligt utmattad, sänkt, få tex yrsel, mm. Jag vet.
   
  em-pirre gillar detta.

 14. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Jag var till apoteket idag och bad om medicin mot migrän. Personalen hade två som de rekomenderade. Ok sa jag, jag tar båda. Men man ville inte sälja båda till mig samtidigt. "Du får bara ta en och sen vänta 12 timmar. Ok, inga problem. Jag vill ju ha reserv om den första inte hjälper. Apoteken har stängt på söndagar så om jag blöir dålig lördag em så kan jag behöva en annan sort på söndagen.
   

 15. mandalaki
  1 Jul 2001
  Bukefalist
  64 160

  mandalaki


  Men du bör ändå göra som de säger. Om det är triptaner som du fått så är det starka grejer och olika sorter ska inte kombineras. Följ deras rekommendation. Du kunde ha frågat om du kunde ta en andra tablett av din enda sort om den första inte hjälpte.
   

 16. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Och om ingen fungerar så får dottern prova, hon lider också av migrän.
   

 17. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Ok jag ska vara försiktig. Tack för rådet!
   

 18. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Dessa fick jag. Vet inte om de finns i sverige. Jag ska plåga mig igenom bipacksedeln också. 20180215_164037.jpg
   

 19. alazzi
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  15 702

  alazzi


  Men den första sorten innehåller ju även Ibuprofen så den måste ju hjälpa även om det inte är migrän?
   

 20. mandalaki
  1 Jul 2001
  Bukefalist
  64 160

  mandalaki


  Ja, ibuprofen är en vanlig värktablett. Undrar varför de gav dig den.

  Den andra är en triptan, samma grupp som Imigran här hemma. Ofta mycket effektiv, men se till att inte ta den för ofta.
   
  em-pirre och alazzi gillar detta.

Rekommenderas av Google: