Modern mat, är det så här illa

Jag lyckas inte få uppvärmd kyckling att smaka bra - alltid en äcklig bismak :( men jag har mest använt mikro och dessutom är bitarna oftast större än "pulled pork" storlek. Jag får försöka mig på varianten och värma i kastrull och se om det funkat

Jag tycker inte det är någon större skillnad på kastrull vs mikro men då är ju stekskyn rejält kryddad.
 
Men vad är skillnaden mellan en bra gjutjärnsgryta och påse? Kycklingen smakar väl kyckling ändå? Eller snarare ingenting...Oavsett hur saftig den är? :p

Jag har iofs aldrig använt påse, bara sett bekanta göra det nån gång i forntiden. Då tyckte jag att det jag fick fram i min gjutjärnsgryta med tungt lock överglänste påsen?
Gjutjärn och vin brukar inte vara någon bra kombo. :crazy:
 
...såvida man inte lider av rejäl järnbrist :rofl:

nä, det blir ätt mycket järnsmak, det blir det.
Fast man äter ju även med ögat och även om det smakade gott så var grytan med järnutfällning som jag blev bjuden på en gång inget jag kände att det vattnades i munnen att se när vi skulle äta. :o
 
Ja, det är lite av min poäng :D

Jag vill kunna ta en bit kött, krydda enkelt och ställa i ugnen och ta ut den när den är färdig och ha gott kött att lägga på tallriken. Få andra råvaror accepterar jag att behöva tillaga väldigt omsorgsfullt och exklusivt för att få ätbart resultat.

Kanin, nöt, fläsk, lamm - där är det enkelt att lyckas att få fantastiskt gott resultat med enkla medel. När det gäller kyckling behöver jag passa, krydda mycket, osv för att det ens ska smaka något. Kycklingen i sig smakar i min mun mest ...papper.

Ska jag laga festligare mat accepterar jag att stå vid spisen längre stunder och lägga omsorg på kryddor och tillagning. Men när det gäller att få ihop en matlåda till morgondagen så orkar jag inte allt det stöket.
Jag vill äta GOD mat. Hela tiden.

...plus att jag inte steker så mycket och aldrig grillar. Så den mat jag i allmänhet lagar är i ugn, kastrull eller i gryta. Kanske är kyckling mest stek- och grillkött?

Fast en "instant read" termometer anvander jag pa allt kott (som inte ska vara "pulled" eller sa val genom "kokat" att det faller i sar) aven om ratten star i ugnen eller lagas i gjutjarn grytan. Sarskilt viktigt ar det i ugnen da man inte ser kottet och pa kyckling, fisk, och flask som jag anser tamligen oatligt om det ar det minsta "over done".

Jag lyckas inte få uppvärmd kyckling att smaka bra - alltid en äcklig bismak :( men jag har mest använt mikro och dessutom är bitarna oftast större än "pulled pork" storlek. Jag får försöka mig på varianten och värma i kastrull och se om det funkat

Dra isar allt "pulled" kott med tva gafflar sa far du battre storlek pa kottet ... och varm i sky eller sas. Jag har aldrig fatt konstig bismak nar jag varmt i micron, men ar noga med att bara varma och inte koka kottet.
 
Nu har jag inte läst om du fått svar, men Restaurang CG har lite teckenproblem, de använder sig av något teckensnitt som har ligaturer mellan f och i, samt f och l. Inte alla webbläsare klarar av att visa detta dock, det "står" rödingfilé. (Ja, jag åt där förra veckan och känner igen menyn ;) )

Haha ja ok det förklarar ju det iaf
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hundrädda
  • Akvarietråden IV
  • Senast tagna bilden XV

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp