supersara
Trådstartare
I kväll ska jag och några tjejer a fixa en liten enklare middag till ett halvstort tjejgäng (14 st).
Tanken är att ha en kall buffé och det är under hyfsad kontroll
Men nu är det ju som det alltid är, några med specialkost och allergier. Varav en är en glutenintolerant vegan! Självklart tog ju jag på mig att fixa mat till denne och tycker själv att jag har varit rätt duktig
Men nu till mitt bekymmer. Just nu ligger de naturella tofun jag har köpt i marinad. Då kommer den stora frågan. Ska tofun tillagas så att den blir fastare i konsistensen? Hur i sådana fall, ugn? Eller kan den serveras rå? Den ska ligga på en bädd av ruccola och ligga varvad med bifftomat (ska ju vara kall).
Ska även göra en quinoasallad med vitlöksfrästa champinjoner, soltorkade tomater, oliver samt cocktailtomater som serveras ihop med en vegantzatziki!
Det bör väl räcka? Kommer ju finnas en hel del exotisk frukt samt glutenfria kex och bröd (samt efterrätt).
Mvh Sara
Tanken är att ha en kall buffé och det är under hyfsad kontroll
Men nu är det ju som det alltid är, några med specialkost och allergier. Varav en är en glutenintolerant vegan! Självklart tog ju jag på mig att fixa mat till denne och tycker själv att jag har varit rätt duktig
Men nu till mitt bekymmer. Just nu ligger de naturella tofun jag har köpt i marinad. Då kommer den stora frågan. Ska tofun tillagas så att den blir fastare i konsistensen? Hur i sådana fall, ugn? Eller kan den serveras rå? Den ska ligga på en bädd av ruccola och ligga varvad med bifftomat (ska ju vara kall).
Ska även göra en quinoasallad med vitlöksfrästa champinjoner, soltorkade tomater, oliver samt cocktailtomater som serveras ihop med en vegantzatziki!
Det bör väl räcka? Kommer ju finnas en hel del exotisk frukt samt glutenfria kex och bröd (samt efterrätt).
Mvh Sara