Övr. allmänt Paket från Tyskland, kommit bort?

Inlagd i 'Allmänt' startad av Fibusen, 6 Dec 2017.

 1. Fibusen
  9 Jul 2005
  Planetspringare
  9 955

  Fibusen


  Jag har beställt en grej från Tyskland, det står "arrived at destination country" när jag söker på länken jag fick, bara att datumet är 1/12? Alltså flera dagar sen? Bör jag ta för givet att det är borttappat av våra fantastiska postnord, eller finns det fortfarande chanser att det kommer dyka upp? Det verkar inte kunna gå att spåra paketet längre sen det kom till Sverige, har nån "bacode" som slutar på DE bara,och jag vet inte ens vilket företag som ska köra ut egentligen, utan gissar att det är postnord. (Mindre grej som borde hamna direkt i brevlådan)
   


 2. cirkus
  30 Okt 2003
  Universumkastare
  29 270

  cirkus


  Det är inte säkert att det är Postnord - det byts ofta transportör vid gränsen.

  Jag skulle gissa att det kommer fram så småningom - det är säkert bara försenat pga BlackFriday kaoset som varit
   
  åke gillar detta.

 3. Jeffery
  10 Jul 2013
  Galaxhoppare
  5 290

  Jeffery


  Sannolikt funkar den länk du fått utmärkt så länge varan finns i Tyskland, men sämre på vår sida gränsen. Detta så beroende på att det finns en serie väsensskilda datorsystem. När grejen så dyker upp, så kommer din länk kamma till sig.
   

 4. Lena Furberg
  8 Mar 2006
  Galaxhoppare
  9 245

  Lena Furberg


  Saker fastnar ofta i tullen några dagar. Jag skulle inte oroa mig än!
   
  Alos och hastflicka gillar detta.

 5. Sporthorse
  7 Dec 2015
  Måndansare
  3 256

  Sporthorse


  När jag beställt så har jag kunnat använda samma nummer för att få fram nytt kolli-id hos postnord. Men varje gång har jag själv varit tvungen att ringa kundtjänst och be om det nya numret. Men när det varit postnord som hanterat paketet så har det stått så på DHL´s hemsida med tillhörande länk. För mig har det tagit 1 vecka från att paketet nått Sverige till att det levererats till min dörr.
   

 6. Ramona
  22 Maj 2003
  Universumkastare
  30 753

  Ramona


  Fast inte fastnar det väl i tullen från Tyskland. En grej om det kommer från Amerika eller Asien, men detta är ju inom EU. Då är det väl mer sannolikt att paketet inte hunnits köras ut än eller att det är borttappat. Hur nu paket blir borttappade?!
   

 7. Zoya
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  10 173

  Zoya


  Min sambo beställde en grej från USA via Ebay. När det stod att varan var i Sverige så tog det därefter ändå ytterligare ca 2 v innan vi kunde hämta ut den på ICA. Så misströsta inte än.
   

 8. åke
  27 Feb 2005
  Universumkastare
  20 902

  åke


  Har fått grejer till jobbet från Tyskland som har fastnat i tullen. Upp till en månad.
   
  Lovisaleonora gillar detta.

 9. WhoIsItAgain
  12 Sept 2006
  Måndansare
  1 430

  WhoIsItAgain


  När jag beställer saker från Sverige till Tyskland kan jag alltid följa paketet på posten.se till gränsen men om jag sen tar det svenska paketnr och knappar in det på dhl.de så ser jag paketets resa från gränsen och till mig. Vet inte om det går också åt andra hållet? Nu är det enkelt för mig, allt som kommer från Sverige och är inlämnat på Posten där, körs ut här med DHL. Men i värsta fall får du kanske prova på alla som kör ut paket.

  Har aldrig varit med om att något fastnat i tullen. Är ju som någon skrev inom EU. Brukar ta 3-4 vardagar så är paketet här.
   

 10. Migo
  31 Jan 2005
  Universumkastare
  21 296

  Migo


  Om du har något försändelsenummer så ring och efterfråga ditt paket. Jag har varit med om att paket ankommit till sverige men sen skickats tillbaka för att postnord missat att avisera... (se tex tråden om Postnord här på Senior). Min erfarenhet är att när det fungerar så går det fort att få sina grejer, blir det några dagar sent så tenderar det att dra ut flera veckor alternativt inte komma fram alls...
   

 11. gillaj
  1 Jul 2001
  Måndansare
  867

  gillaj


  Jag beställde varor från Tyskland i slutet av augusti och fick mail om att det anlänt Sverige, men jag fick inte paketet hem till mig förrän i början av november. Ingen visste var det fanns.
   

 12. lil-sis
  1 Jul 2001
  Bukefalist
  54 207

  lil-sis


  Om det ska passera utrikesterminalen på Arlanda kan det ta lång tid. Extra lång tid just nu.
   

 13. Lena Furberg
  8 Mar 2006
  Galaxhoppare
  9 245

  Lena Furberg


  Ja, så kanske det är. Fast jag beställer bl.a. ritpapper från Tyskland och där kan man ofta se att det hunnit till gränsen och sen blir det helt tyst. Tills man x antal dagar senare igen kan söka på det, och då har det precis hanterats inom Sverige och skickats vidare.
   

 14. trazel
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  13 124

  trazel


  Jag har kunnat söka på numret som slutar på DE på Postnords hemsida och kunnat följa det.
   

 15. Fibusen
  9 Jul 2005
  Planetspringare
  9 955

  Fibusen


  Faktist så gick det att söka på numret på postnord för mig också. Tyvär så står det bara att det anlänt till Sverige där också, dock den 2/12, men någon mer info finns inte än. Vet inte ens vart i landet det hamnat. Så tråkigt om det kommit bort då det är en julklapp som jag lagt ner hela min själ i att hitta... Vet inte om postnord kan göra något mer om jag skulle ringa heller?
   

 16. Anders
  1 Mar 2014
  Måndansare
  2 030

  Anders


  Ibland kan de se mer i sitt system än vad som visas på hemsidan, tror inte paketet kommit bort utan att de är helt överbelastade med utlandsförsändelser vad jag läst.
   
  Korven gillar detta.

 17. anna_panna
  1 Jul 2001
  Måndansare
  1 895

  anna_panna


  men om det är skickat med DHL finns det då på PostNords hemsida?
   

 18. Ninnurur
  10 Jul 2006
  Universumkastare
  21 962

  Ninnurur


  Om du vill så kan du PMa mig sändningsnumret så borde jag se vilken transportör det gäller. Gärna var du bor också, om du vill. Det är nämligen inte helt omöjligt att tex Jetpak kör ut DHL-sändningar i vissa orter.
  /Transportledare på Jetpak som har jobbat på DHL också.
   
  pepp, Magiana och athena_arabians gillar detta.

 19. trazel
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  13 124

  trazel


  Nummer som slutar på DE går väl inte med DHL utan med Postnord? Med DHL har jag aldrig sett att ett nummer slutar på några bokstäver? Det brukar ju vara Postnords nummer och sedan är det sändningsland i slutet, har man beställt inom Sverige slutar det på SE.

  @Fibusen , man kan alltid ringa och kolla. :)
   

 20. Fibusen
  9 Jul 2005
  Planetspringare
  9 955

  Fibusen


  Tack! Jag har skickat PM! :bow:
   
  Ninnurur gillar detta.

Rekommenderas av Google: