Vill du ha en banner på Bukefalos?

Skor med stålhätta

Inlagd i 'Utrustning' startad av Emelie3, 12 Jun 2007.


 1. Jag har ett par skor med stålhätta, tror att de är från MH. De var inköpta för att jag skulle jobba i stall förra sommaren, dock kunde jag inte ha dem mer än en dag innan jag fick jätte ont i fötterna, främst vid tårna på utsidan liksom, det blev som en förhårdnad?! Fick ju snällt använda min gympaskor igen och akta tårna, har även hört samma klagomål från andra att man inte kan gå i dem under längre stunder. Så till min fråga, finns det inga skor med stålhätta som är bekvämda att använda om man skall vandra med hästar hela dagarna?
   
 2. Pallas
  2 Jan 2007
  Ny medlem
  3 957

  Pallas


  Sv: Skor med stålhätta

  Jag har väldigt breda fötter och hade ett par från Hööks som jag var väldigt nöjd med - EPSON JODHPUR STÅLHÄTTA CRW:

  [​IMG]
   

 3. Sv: Skor med stålhätta

  Jag har MH's stålhätteskor, de är sköna på vintern m tjocka sockar i me på sommarn kan man inte gå i dem för man får ont i tårna.
  Hade Börjes billiga innan de var skönare, men de läckte som såll :crazy:
   

 4. Sv: Skor med stålhätta

  Montar "Australian Steel Jodhpur" - bäst i alla kategorier! Superlätta, tål typ allt :angel: Hästen stog på min fot och jag märkte det inte ens förstän jag skulle röra på mig =) Köpte dem för 800 kr, 1½ år senare är de fortfarande hela... Fast jag aldrig smörjer. Behövs ett inlägg dock, då sulan inte är den mjukaste :D Fördelen med det är att de är lätta att byta mellan sommar/vinter.
   

 5. Sv: Skor med stålhätta

  jag har såna skor...

  dom är ju jättesköna! då har jag haft dom varje dag minst 10 timmar, sommar som vinter i iaf två år (är alltså inne på andra paret nu). har haft de i stallet när jag mockat och allt sånt och när jag ridit.
  du måste ha konstiga tår :p
   

 6. Sv: Skor med stålhätta

  Jag köpte mina på Jula billigt (199 på rea tror jag, deras eget märke), älskar dom, som joggingdojor, lätta, svala, ok med strumpa i, och inte alls ont i tårna.
  Har haft dom dagligen och kan t o m vara barfota i dom. Och dom är tvättbara!
   

 7. Sv: Skor med stålhätta

  Måste man köpa en storlek större då? Hur är de i storleken? Vad menar du med att de är lätta att byta mellan sommar och vinter?
   

 8. Sv: Skor med stålhätta

  Haha, det har jag aldrig sagt något om ;), men obekvämda är dom iaf!
   

 9. Sv: Skor med stålhätta

  Var det längesedan du köpte dem på jula, eller tror du att de finns kvar?!
   
 10. c0pyright
  10 Dec 2006
  Måndansare
  1 826

  c0pyright


  Sv: Skor med stålhätta

  Har likadana som Pallas. Tycker dom är jättebra och bekväma.
   

 11. Sv: Skor med stålhätta

  Jag har stålhättedojjor från Jacson.
  Super goa att använda!
  Och har hållt otroligt bra oxå med tanke på att dom inte är sååå dyra heller.
   
 12. panaccea
  3 Jun 2002
  Planetspringare
  7 046

  panaccea


  Sv: Skor med stålhätta

  Jag har bruna med stålhätta från borstiq och har samma problem som du.. sålänge jag bara har dom till "hobby" så fungerar det.. men när jag jobbade i stall 12h/dag så funkade det inte fick stora förhårdnader på sidan av lilltårna :crazy:
   

 13. Sv: Skor med stålhätta

  Hatar skor med stålsula, värdelöst. :o Tunga, klumpiga och hemskt obekväma. Inte fasen hjälper den där stålhättan i tån om hästkräket bestämmer sig för att trampa högre upp på foten... :devil:
   
 14. boccia
  13 Mar 2007
  Måndansare
  6 682

  boccia


  Sv: Skor med stålhätta

  Eftersom jag har ett jobb där arbetsgivaren kräver att vi använder skor med stålhätta så får jag dem från företaget (minst ett par/år). De gamla, utbytta skorna blir då stallskor. Kan garantera dig att skorna är bekväma att gå i, jag har ett jobb som innebär att jag går nästan konstant i 8 timmar, och har aldrig haft problem med skav el dylikt. Kör med Arbesko Stålex-skor (kostar visserligen närmre 1500kr/par, men gratis för mig:D) Inte extremt fula heller...
  http://www.arbesko.se/Produkterna/S%c3%b6kresultat/tabid/330/ProductID/24/Default.aspx
   
  Senast ändrad: 13 Jun 2007
 15. Amazon
  16 Jan 2007
  Ny medlem
  107

  Amazon


  Sv: Skor med stålhätta

  Jag har haft det som boccia. Skor från jobbet... men av märket Stålex. Lätta, mjuk sula!! Men får ta en strl mindre än i vanliga fall då de är stora i storlekarna.
  Har dessvärre bytt jobb, så nu får jag vackert hosta upp 1600:- var 18:e månad till nya. Det är ungefär så länge de håller i snö, lera, damm och dynga..
   

 16. Sv: Skor med stålhätta

  Dom lät ju väldigt bra! Men kan man köpa dem på hemsidan? Eller vart köper man dom annars?
   
 17. boccia
  13 Mar 2007
  Måndansare
  6 682

  boccia


  Sv: Skor med stålhätta

  Vet faktiskt inte om det går att köpa dem på hemsidan, men det går iallafall att beställa kataloger därifrån.. Häromkring kan man köpa dem i butiker som är inriktade mot skog/lantbruk, men det är säkert inte omöjligt att hitta dem på nätet också. Lycka till! (dom är himla bekväma, använder dom i trädgården också. :))
   
 18. Keep on Dreaming
  6 Maj 2005
  Måndansare
  1 301

  Keep on Dreaming


  Sv: Skor med stålhätta

  Skaffa ist ett par vanliga arbetskängor med stålhätta. De är gjorda för att gå och stå i hela dagarna. Kan inte tänka mig att ridskor/jodpurs med stålhätta är anpassade för det...


  /Linnea
   

 19. Sv: Skor med stålhätta

  kl

  Tänk på att har du en tung häst och blir trampad på stålhättan kan den tryckas ihop så du knipsar tårna. Inte helt ovanligt att stålhätteskor får plockas av på akuten.....:eek:
   

 20. Sv: Skor med stålhätta

  Säkert! :smirk:

  En häst som lyckas trampa ihop stålhättan så den knipsar av tårna har lär ha varit mycket motiverad när maten delades ut.:rofl:

  Och hur skulle tårna må om samma häst trampade på dem utan stålhätta?:p
   
Rekommenderas av Google: