Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Då var det alltså dags för nästa avsnitt i följetongen om bukefalisternas mat.
Vad har du ätit idag? Vad puttrar på din spis? Hur ser dina middagsplaner ut?
Lovade barnet ugnspannkaka efter att hon önskat det hett och innerligt, det resulterade i en blek mojäng som var som rågummi i konsistensen. Blev sågad vid fotknölarna.
Tack @Petruska! Gazpachon jag gjorde blev blek, mesig och supertrist. Jag hade varken chilipulver, buljong eller paprika i. Ska testa enligt din partners recept när det blir varmt ute igen. Här hade vi väderomslag idag med ett mycket oväntat regn- och åskväder som drog in sval luft. Väntar till en riktigt varm dag och ger gazpacho en chans till.
Det är bara att krydda på!
Den vi åt idag var jättegod! Om man inte vill äta bröd till, tror jag att det kan funka med en klick creme fraiche i, om man gillar det. Man behöver något mer än soppan, som ju matmässigt sett inte är stort mer än mixad sallad spädd med vatten.
Man ska nog tänka på att grönsakerna här i landet inte riktigt når upp till de smaker som grönsakerna har i södra Europa, och därför använda kryddor tills man blir nöjd.
Jag tycker också att creme fraiche verkar förstöra fråschören, men det tycker jag nästa alltid att det gör, så jag är fel kvinna att döma i enstaka fall.
Det finns gammaldags recept där man river ner torrt bröd i soppan, men det lockar inte mig.
Sådant tillbehör som du nämner funkar ju perfekt!
Middagsplan i mitt huvud är just nu avocadosoppa med chili och linser, kanske funkar, kanske inte. Alternativt även tångcaviar då jag nog behöver använda den burken nu!Då var det alltså dags för nästa avsnitt i följetongen om bukefalisternas mat.
Vad har du ätit idag? Vad puttrar på din spis? Hur ser dina middagsplaner ut?
Jag fuskar gärna ihop min gazpacho, och köper ruskigt god tomatjuice som bas. Perfekt för mig som inte tål färska tomater. Hivar i salt, peppar och olivolja samt lite vitlök, paprika och chili. Tärnar ner alla grönsaker, och lägger sen upp på tallrik.
Man behöver något mer än soppan, som ju matmässigt sett inte är stort mer än mixad sallad spädd med vatten.
I spanien äter man inte gazpachon som solitär rätt, den är en av många rätter.
Äter man den inte som en av många småtugg ensamt eller till någon huvudrätt, kan den dyka upp till kaffet i form av en ajo blanco (malagueno) som är en vit gazpacho.
Det är bara här i sverige jag sett gazpachon i stora soppskålar.