Vill du ha en banner på Bukefalos?

Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

Inlagd i 'Hund' startad av Kira, 1 Jan 2008.

 1. Kira
  30 Aug 2003
  Måndansare
  676

  Kira


  Jag har nu haft Geoff hemma i 8 månader. Allt går bra, och vi älskar hundrackan någe grymt. Han är konstant glad, och trivs väldigt bra med sina hundsyskon i familjen.
  Om det kommer för honom okända karlar blir han väldigt orolig, innan han fått spana in nykomlingen. Sen är han hur kärvänlig som helst igen.
  Han är lite fixerad vid mig som förare, så det är inte så lätt för de andra i familjen att få honom med sig.
  Han är förig och lättsam. Följer med när jag rider, är alltid med mig på jobbet, och omtyckt av alla som han träffar pga sin utstrålning av lycka och naivitet.
  Hur går det för er andra som också har hundar från Hundar Utan Hem (eller andra liknande organisationer)?
   
 2. Basilika
  1 Jul 2001
  Planetspringare
  9 367

  Basilika


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  Berätta mer om din hund och bakgrunden. Jag är lite nyfiken!
   
 3. tessiem
  17 Okt 2005
  Ny medlem
  2 209

  tessiem


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  Jag kan uppdatera om min spanjor.. Liam firar 6år i Sverige nu i februari :bump::banana:

  Han är en underbar liten hund som acklimatiserade sig jättefort!
  Han är väldigt "mammig" & var i början nästan fi´xerad vid mig men är i övrigt en trygg individ.

  Han gillar inte män med sydländskt utseende (dit räknas även min halvkines till farfar enligt Liam :D) men alla andra människor älskar han.

  Kan helt klart tänka mig att ta en till omplacering när Liam går ur tiden..men det kan lika gärna bli en svensk omplacering. Vår andra hund Harry är en svensk rasren omplaceringshund (Malinois)
   
 4. Ceta
  22 Jul 2005
  Universumkastare
  20 624

  Ceta


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  intresant! Berätta mer, och gärna om hur organisationen fungerar (främst den du använt dig av,) då jag inte har nån koll :angel: :)
   
 5. Kira
  30 Aug 2003
  Måndansare
  676

  Kira


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  Att det blev en bund från Irland berodde på att jag letade hund av viss typ, ålder och kön, Border Collie. Hittade inte det ngn annan stans. Sökte på Hundstallet, vallningsklubben, privata annonser osv. Hittade då Geoff på Hundar utan hem`s hemsida. Där får man fylla i ett formulär, och kontaktas sen av en förmedlare vid Hundarutanhem.
  När allt är klart så, blir man meddelad när hunden landar på Arlanda, och då var jag där och tog emot vid lastkajen. En del hundar finns redan i Sverige, placerade i ett jourhem. Det framgår av hundens beskrivning var den är.

  Man betalar en bokningsavgift, och en avgift för hunden innan den hämtas. Man förbinder sig att veterinärbesikta hudnen snarast. Den besiktningen behöver man inte betala själv, utan ingår i hundens pris. Om hunden är OK på besiktningen, så är allt grönt, och hunden är din.

  OM det skulle vara så att man inte vill ha hunden, så förbinder man sig att kontakta Hundarutanhem i första hand. All sån info står på deras hemsida. läs gärna där. Tror det var www.hundarutanhem.se. Annars googla.
   
 6. Ceta
  22 Jul 2005
  Universumkastare
  20 624

  Ceta


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  mycket intresant! Tack :) Är det hundar som bara sall omplaceras pågrund avv alergier och sånt oxå? Eller är det mycket misshandlade hundar och så?
   
 7. Kira
  30 Aug 2003
  Måndansare
  676

  Kira


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  Det finns alla sorter. Några är ju hittehundar också, så då vet man ju inte vad de varit med om tidigare. De är i alla fall på Hundstallet på Irland i flera månader innan de kommer till sverige. De sammarbetar med folk där om vilka hundar som tas över till oss. Så de tar inte hit hundar som de inte tror kan anpassa sig till att få ett drägligt liv i sverige. Det är ju inte schysst att frakta runt en hund som är skitskraj så den skulle lida av det miljöombyte och den stira omställning det är att flyga hit och få ny familj.
  De flesta hundar vad jag har fattat är otroligt glada när de kommer. Precis som att de är dubbelt tillgivna för att dom fått en egen människa. Fast jag vet att hundar inte tänker så igentligen......
   
 8. Ceta
  22 Jul 2005
  Universumkastare
  20 624

  Ceta


  Sv: Uppdatering "Hundar Utan Hem"-Hundar

  ok... tittade lite på gemsidan, och det verkar ju som de gör ett bra arbete. Nu är jag inte i den tiden i mitt liv då jag hade kunnat ta en sådan hund, tror dessutom jag kanske skall ha en "första-hund" först...;) men absolut en sida att komma ihåg för framtiden!
   
Rekommenderas av Google: