Vill du ha en banner på Bukefalos?

Hemmet Värmepump luft-vatten

Inlagd i 'Hem&Hobby' startad av Shaggy, 2 Sept 2013.

 1. Shaggy
  19 Mar 2002
  Planetspringare
  7 215

  Shaggy


  Nu sitter jag här med 2 offerter framför mig på värmepumpar av 2 olika märken. Nu kommer det svåra, vilken ska man välja? Priset är mer eller mindre det samma. Vad tittar man på?
  Det jag konstaterat är att den något billigare inte kräver att jag säkrar upp huvudsäkringarna den andra finns det ingen sådan uppgift på. Märket på den billigare har jag hört mycket gott om vad gäller luft-luft. Den något dyrarare hade för några år sedan enligt uppgift en mycket rörig instruktionsbok om det gäller idag med vet jag inte.
   
 2. keramin
  1 Jul 2001
  Måndansare
  1 053

  keramin


  Sv: Värmepump luft-vatten

  När jag gjorde mitt val var det viktigt att jag skulle kunna ansluta sol vid ett senare tillfälle. I övrigt valde jag ett märke som jag känner har lång erfarenhet av just värmepannor.
   
 3. Shaggy
  19 Mar 2002
  Planetspringare
  7 215

  Shaggy


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Värmepannor?
  Jag kan tillägga att bägge har fått helt ok testresultat av energimyndigheten. Jag kan dock inte jämföra nu eftersom deras sida inte fungerar för mig just nu.
   
 4. Ramona
  22 Maj 2003
  Universumkastare
  30 294

  Ramona


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Effekten?

  Många som tycker att deras värmepump är dålig har en alldeles för svag för syftet.
   
 5. tgd
  19 Feb 2002
  Måndansare
  3 114

  tgd


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Installatören. Inte vilken som är snyggast ;) utan den firma som du får mest förtroende för.
   
 6. Shaggy
  19 Mar 2002
  Planetspringare
  7 215

  Shaggy


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Bägge offerterna är från samma firma. Jag kontaktade en till men de har fortfarande inte hört av sig.
  Ramona problemet är att jag inte vet riktigt vilken effekt jag behöver. Han sa att han skulle räkna lite extra eftersom isoleringen av mitt hus är lite sisådär. Jag kollade upp energiförbrukningen innan han kom men sa sedan fel och nämnde en något högre förbrukning är vad det i verkligheten är. Jag har tidigare kört med en olje/elpanna och kört på olja när det varit som kallast. Jag gav siffran på elförbrukningen där jag dragit upp den något för att täcka den tid jag kört med olja och sa att det var förbrukningen utan oljan så jag gissar att han räknat med god säkerhet i bägge fallen.
   
 7. Keb71
  30 Jun 2008
  Måndansare
  750

  Keb71


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Hur stort är huset du ska värma upp?

  /Keb
   
 8. Lovisaleonora
  1 Jul 2001
  Modest
  56 162

  Lovisaleonora Moderator


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Rekommenderar dig absolut att ta in pris från annan firma också. Inte minst för att se om det skiljer sig i deras förslag vad gäller effekt på anläggningen.

  Kontrollera om utrustningen är återförsäkrad hos tillverkaren, d v s om installatören går i konkurs, har du något skydd från tillverkaren. Det var skillnaden för oss när ett av de dyrare kretskorten gav upp efter tre år. Den försäkring som tydligen gick med i köpet gick utan självrisk in. Nytt kretskort hade annars gått på strax över 20 000 kr, plus den hutlösa avgiften för jourtiden eftersom allt hände en lördagkväll (det gör det alltid!).

  Vår montör gjorde sig tyvärr helt oanträffbar efter att ha slutfört arbetet, de var inte här ö h t utan skickade rörmockaren att ta emot leveransen och sköta installationen. Vi har fortfarande inte papper på anläggningen, även om allt är OK hos tillverkaren (IVT) eftersom de tydligen anmält allt dit. Men det hade varit roligt att ha handlingarna på våra grejor, om inte annat bruksanvisningen...
   
 9. Shaggy
  19 Mar 2002
  Planetspringare
  7 215

  Shaggy


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Huset är på 68 m2 + 66 m2 källare som ska hållas grundvarm. Han sa han skulle räkna på100 m2 så han borde verkligen ha tagit i rejält.
   
 10. Kjerulfia
  17 Okt 2011
  Måndansare
  849

  Kjerulfia


  Sv: Värmepump luft-vatten

  Glöm inte att fixa extra element i källaren! Vi bytte vår olja/ved till en luft-vatten för 2 år sedan, och i och med att den gamla pannan var en egen värmekälla så behövde vi komplettera med nya element i källaren när den sedan var borta.
   
 11. Sonic76
  14 Feb 2002
  Universumkastare
  20 697

  Sonic76


  Sv: Värmepump luft-vatten

  ska hela källaren hållas varm så ska han ju räkna på än större.
  IVT hade ialla fall för några år sen de bästa försäkringarna som ingick just kring olika saker så det är värt att kolla upp.
  Den pumpen gick på strax över 100 000 minus ROT-avdrag, med installation och inkörningsgaranti till ett hus som är 82+82. Där valdes en med 12 kw effekt för att vara säker på att den orkar. hellre för stor än för liten
   
Rekommenderas av Google: