Bukefalos 28 år!

Bakningshjälp! Byta ut gelatinblad mot gelésocker?

Mineur

Trådstartare
Moderator
Någon som provat att göra det någon gång och kan ge mig lite tips på vilka proportioner som gäller? Är inte alls förtjust i tanken på vad gelatinblad består av utan väljer mycket hellre det vegetabiliska gelésockret. Har gjort denna paj med gelatinblad en gång, men vill som sagt byta ut det den här gången. Det är en panna cotta-paj det gäller, och receptet är som följer:

3 dl grädde

1 dl socker

3 gelatinblad

½ l jordgubbar

200 g cream cheese

½ l jordgubbar till garnering


Någon? :)
 
Sv: Bakningshjälp! Byta ut gelatinblad mot gelésocker?

Jag vet inte vad det motsvarar, brukar testa mig fram. Man ersätter socker+gelatin med gelesocker. Har för mig att 1 dl gelesocker motsvarar 3 gelatinblad, men inte helt säker.
 
Sv: Bakningshjälp! Byta ut gelatinblad mot gelésocker?

Okej, tack för svar! Jag kan ju faktiskt kolla om det står något på paketet också (det borde det göra tycker jag), men annars testar jag nog något i de svängarna som du skrev.
 
Sv: Bakningshjälp! Byta ut gelatinblad mot gelésocker?

Haha, be careful what you wish for... ;)
 
Sv: Bakningshjälp! Byta ut gelatinblad mot gelésocker?

Hehe det var därför jag sa att jag bara vill ha om det blev bra ;)
 
Sv: Bakningshjälp! Byta ut gelatinblad mot gelésocker?

Sant! Det var nog klokt av dig...
 

Liknande trådar

Mat Jag har tagit på mig att göra efterrätt till jul, och tänkte saffranscheesecake med glöggklet på. Enligt receptet gör man kletet med...
Svar
5
· Visningar
412
Senast: Praefatio
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp