Vill du ha en banner på Bukefalos?

Anläggning Hampaströ?

Inlagd i 'Hästmänniska' startad av pastejja, 26 Jul 2009.

 1. pastejja
  19 Maj 2005
  Planetspringare
  8 078

  pastejja


  Fick veta att det finns ett boxströ av hampa, någon som har erfarenhet av detta som boxströ?
  /u
   
 2. gylle
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  12 023

  gylle


  Sv: Hampaströ?

  Hampaströet är nog rätt dött på marknaden i Sverige efter insidenten i Falsterbo när de använde det i uppstallningen där för att lansera det och en häst fick foderstrupsförstoppning och dog, blev väldigt uppmärksammat och sedan dess har jag inte hört en enda i sverige som använder det. Vet att det är ganska vanligt i Danmark.
   
 3. pastejja
  19 Maj 2005
  Planetspringare
  8 078

  pastejja


  Sv: Hampaströ?

  Men vad otäckt! Jag hade inte hört om den.. Då känns inte det som ett alternativ. Tack för svar iallafall..
  /U
   
 4. gylle
  1 Jul 2001
  Galaxhoppare
  12 023

  gylle


  Sv: Hampaströ?

  Ja frågan är hur aptitretande det är, sprang häromdagen på just hampabalar och har gått här hemma och grunnat för de var väldigt billiga jämfört med spånet, innan har jag för mig att de låg på samma pris som spånet men nu var det rätt vad det var halva priset. Dessutom påståss det ju suga åt sig mkt mer vätska än spån. Har haft ångest här hemma idag var jag till slut tvungen att köra och köpa hem en för att kolla närmre på det, luktar ju lite speciellt. Det jag funderar på är att blanda ut det med spånen i alla fall tills man ser att de inte äter av det. Tog en näve och höll fram till min fullkomligt mattokiga 3-åring (som jag har misstankar om tom äter av spånet, försvinner mystiskt mkt spån i hennes box), men hon verkade inte nappa, har nu på prov gett henne lite blandat hampa och spån i boxen för att se om hon får för sig att äta det.
  Har dock lite svårt att se varför det skulle ge foderstrupsförstoppning, är inga stora bitar i det utan det är väldigt finmalt iofs är det en del "stickor" som är lite hårdare, har provat att blöta det och tycker inte det direkt svällde.
  Hmmm tål att utredas vidare med det priset, skall precis strö upp hela logen på över 100kvm och hade gärna sluppit halm där för de bara drar runt och gräver sönder bädden därinne när det är halm.
   
 5. pastejja
  19 Maj 2005
  Planetspringare
  8 078

  pastejja


  Sv: Hampaströ?

  Jag tycker att det låter intressant igen helt plötsligt, absolut värt att titta närmare på. Har dock inte hittat någon som säljer det, har provat googla, men jag verkar ha rätt teknik. Jag har fått beskrivet att det ska se mycket sympatiskt ut i boxen :).
  /U
   

 6. Sv: Hampaströ?

  Här i Göteborg är det många som använder det som stallströ och är jättenöjda. Tre Hästar säljer vet jag, men det är ju här det, vet inget om resten av landet.
   
 7. golden_tinka
  5 Sept 2005
  Ny medlem
  4 099

  golden_tinka


  Sv: Hampaströ?

  Hur har det funkat att strö med hampa?

  *kl*

  Funkar det bäst i bädd eller i växelströbädd?:)
   
 8. Kofunda
  19 Sept 2009
  Springare
  268

  Kofunda


  Sv: Hampaströ?

  kl

  Nar jag gick pa Naturbruksgymnasium for hundra ar sedan sa havdade en av mina larare att det var nagot mystiskt med hela foderstrupsforstoppningen och att hasten igentligen dott av nagot annat (tror att den brot benet eller fick en allergisk reaktion:confused: under behandlingen). Som sagt jag har ingen anning om sanningshalten i hennes historia men jag tyckte att stroet var svarjobbat.
   
 9. SeagirlM
  23 Jun 2007
  Måndansare
  2 421

  SeagirlM


  Sv: Hampaströ?

  *kl*

  Vi använder Hampa strö från Holland som är behandlad med eucalyptus för att hästarna inte skall äta den. Den Fungerar super bra!

  vi har en blandning av torv och Hampa och de flesta hästarna har bädd, jätte lätt att mocka samt bädden ligger bra. Hampan fungerar bäst om man vattnar den lite ca 5 l när man lägger in en ny bal, då sväller den och ökar sin uppsugningsförmåga.

  det blir dessutom lite ljusare än när man bara använder torv, samt bäddarna luktar mindre torvlukt.
   

 10. Sv: Hampaströ?

  Låter mycket intressant. var köper du det någonstans?
   
Rekommenderas av Google: