Bukefalos 28 år!

Smygdjurrättsaktivism under hållbarhetsstämpel?

Göteborgsvarvet har väl ingenting med Djurens Rätt att göra? Förstår inte riktigt varför man blandar in DR i det. Naturligtvis fick funktionärerna äta kött, det enda som krävdes var att de betalade det själva och tog av sig sina tröjor. Likaså att man inte ville att de skulle dricka alkohol med tröjorna på, eftersom man då representerar organisationen.

Som redan påpekats, skulle det bjudits på kött hade det knappats varit KRAV producerat utan snarare skinka/medvurst från Eldorado som kommer från de danska köttproducenter som många köttbönder i Sverige hatar och anklagar för djurplågeri. Kanske ett alternativ skulle vara att svenska ekologiska köttbönder erbjöd sig att sponsra Göteborgsvarvet och andra evenemang genom att donera ekologiskt producerat kött? Då skulle det antagligen finnas en god chans att miljöcertifieringen inte skulle dras in trots att det bjöds på kött.
Men vad är problemet att servera vegankäk rakt igenom? Och sen låta eventuell funktionär äta något annat?
 
Vem har sagt att dom ska servera kött? Men att hållbarhetscertifiera sig på ett sätt som förbjuder funktionärerna att ha på sig funkiströjan när dom eventuellt äter en hamburgare - det är trams.

Jag kan hålla med om att det är tramsigt att förbjuda folk att äta en medhavd skinkmacka. Men det är ju ganska långt från det du skrev att det inte finns något hållbart med arrangemanget alls.

Men vad har dom gjort då? Exakt vad är hållbarheten i en lakto-ovo vegetarisk kost. Jag tycker dom kunde serverat vegansk kost men låtit funkisarna äta vad dom ville iklädda sin tröjor.

Om du inte har koll på vad deras hållbarhetscertifiering innebär kanske du ska vänta med att kritisera den?
 
Men vad är problemet att servera vegankäk rakt igenom? Och sen låta eventuell funktionär äta något annat?

Men de fick ju äta vad de ville? Bara att de inte fick det gratis och att de inte skulle ha på sig sina tröjor/västar när de åt/drack alkohol.
 
Göteborgsvarvet har väl ingenting med Djurens Rätt att göra? Förstår inte riktigt varför man blandar in DR i det. Naturligtvis fick funktionärerna äta kött, det enda som krävdes var att de betalade det själva och tog av sig sina tröjor. Likaså att man inte ville att de skulle dricka alkohol med tröjorna på, eftersom man då representerar organisationen.

Som redan påpekats, skulle det bjudits på kött hade det knappats varit KRAV producerat utan snarare skinka/medvurst från Eldorado som kommer från de danska köttproducenter som många köttbönder i Sverige hatar och anklagar för djurplågeri. Kanske ett alternativ skulle vara att svenska ekologiska köttbönder erbjöd sig att sponsra Göteborgsvarvet och andra evenemang genom att donera ekologiskt producerat kött? Då skulle det antagligen finnas en god chans att miljöcertifieringen inte skulle dras in trots att det bjöds på kött.
Nu behöver dom inte servera kött för min skull men för sakens skull bör det förklaras att svenskt nötkött behöver inte vara KRAV för att vara hållbart miljömässigt. Grannens köttdjur äter inget annat än gräs. Som gödslas med koskit. Betena är naturbeten och gödslas inte alls. KRAV är dyrt att certifiera sig som och många orkar inte bry sig om att gå igenom den kollen.
 
Jag kan hålla med om att det är tramsigt att förbjuda folk att äta en medhavd skinkmacka. Men det är ju ganska långt från det du skrev att det inte finns något hållbart med arrangemanget alls.



Om du inte har koll på vad deras hållbarhetscertifiering innebär kanske du ska vänta med att kritisera den?
Jag behöver väl inte ha koll på deras certifiering för att veta att lakto-ovo vegetariskt inte är hållbarare än kött? Vad tror du mjölken kommer från - och äggen? Hade väl varit hållbarare att äta hela djuret?
 
Nu behöver dom inte servera kött för min skull men för sakens skull bör det förklaras att svenskt nötkött behöver inte vara KRAV för att vara hållbart miljömässigt. Grannens köttdjur äter inget annat än gräs. Som gödslas med koskit. Betena är naturbeten och gödslas inte alls. KRAV är dyrt att certifiera sig som och många orkar inte bry sig om att gå igenom den kollen.

Men eftersom de vill ha miljöcertifieringen så måste det med stor sannolikhet vara KRAV märkt/ekologiskt. Som sagt, donera KRAV kött och det är antagligen inte ett problem. Det är inte Göteborgsvarvet som bestämt vad som krävs för miljöcertifiering utan en annan extern organisation.
 
Men eftersom de vill ha miljöcertifieringen så måste det med stor sannolikhet vara KRAV märkt/ekologiskt. Som sagt, donera KRAV kött och det är antagligen inte ett problem. Det är inte Göteborgsvarvet som bestämt vad som krävs för miljöcertifiering utan en annan extern organisation.
Men dom behöver ju inte ha kött alls. För att vara riktigt hållbara hade vegankost och mindre flyg varit lämpligt.
 
Men dom behöver ju inte ha kött alls. För att vara riktigt hållbara hade vegankost och mindre flyg varit lämpligt.

Men det var inte Göteborgsvarvet som var ansvariga för flyget. Och återigen, det är inte Göteborgsvarvet som är ansvarig för vad som krävs för miljöcertifieringen. Uppenbarligen krävdes vegetariskt men inte veganskt. https://www.sis.se/iso14001/dettariso14001/ https://sv.wikipedia.org/wiki/ISO_14001 det är inte direkt smygdjursaktivister som ligger bakom Göteborgsvarvets bestämmelser för att klara miljöcertifieringens krav.
 
Men dom behöver ju inte ha kött alls. För att vara riktigt hållbara hade vegankost och mindre flyg varit lämpligt.
Jag fattar verkligen inte. Du tror att några djurrättsaktivister ligger bakom att det serverades lakto-ovo-vegetariskt? Men om djurrättsaktivister hade fått bestämma hade det ju varit veganskt.

För övrigt tror jag folk hade blivit mer upprörda om det var helveganskt.
 
Jag behöver väl inte ha koll på deras certifiering för att veta att lakto-ovo vegetariskt inte är hållbarare än kött? Vad tror du mjölken kommer från - och äggen? Hade väl varit hållbarare att äta hela djuret?

Jadu. Hade du koll på certifieringen hade du kanske förstått varför de valt det ens eller det andra.

Jag har inte hävdat att någon kost är mer hållbar än den andra. Jag har ifrågasatt ditt påstående att det inte skulle finnas någonting hållbart med arrangemanget alls.
 
Jadu. Hade du koll på certifieringen hade du kanske förstått varför de valt det ens eller det andra.

Jag har inte hävdat att någon kost är mer hållbar än den andra. Jag har ifrågasatt ditt påstående att det inte skulle finnas någonting hållbart med arrangemanget alls.
Och jag har argumenterat utifrån min åsikt och kunskap om hållbarhet miljömässigt.
 
Vad tror du mjölken kommer från - och äggen? Hade väl varit hållbarare att äta hela djuret?

Du tror väl inte på riktigt att det är samma höna som ger äggen du köper i butik, som sedan blir till kycklingkött? För det kan jag berätta att det är det INTE. De är avlade för helt olika saker. En konventionell ägghöna lever i drygt 1 år, gasas sedan ihjäl, och mals sönder och blir så kallad biomal. En slaktkyckling lever i 32 dagar innan slakt till köttproduktion. Ägghönor blir aldrig köttprodukt och slaktkycklingar lägger inga ägg.

Ungefär samma gäller kor vad jag förstått (viss reservation här). På vissa ekologiska gårdar blir mjölkkorna dock köttprodukt till konsumenter.
 
Jag fattar verkligen inte. Du tror att några djurrättsaktivister ligger bakom att det serverades lakto-ovo-vegetariskt? Men om djurrättsaktivister hade fått bestämma hade det ju varit veganskt.

För övrigt tror jag folk hade blivit mer upprörda om det var helveganskt.
Nä, jag spånade om de paranoida börjar få rätt. För det finns ju ingen hållbar aspekt i att förbjuda köttätande funktionärer. Och sen började jag själv känna igen mig i de åsikter de av omvärlden som stämplade paranoida hyser. Ingen är upprörd för att loppet är veganskt. Utan att det betraktas som ett hållbart lopp enbart på grund av kosten - som i sin tur inte är hållbar.
 
Du tror väl inte på riktigt att det är samma höna som ger äggen du köper i butik, som sedan blir till kycklingkött? För det kan jag berätta att det är det INTE. De är avlade för helt olika saker. En konventionell ägghöna lever i drygt 1 år, gasas sedan ihjäl, och mals sönder och blir så kallad biomal. En slaktkyckling lever i 32 dagar innan slakt till köttproduktion. Ägghönor blir aldrig köttprodukt och slaktkycklingar lägger inga ägg.

Ungefär samma gäller kor vad jag förstått (viss reservation här). På vissa ekologiska gårdar blir mjölkkorna dock köttprodukt till konsumenter.

Fågelindustrin är hemsk. Men svenska konsumenter äter en hel del mjölkkor och stutar av mjölkkorsningar. Där har vi inte den skruvade iden som finns runt fårkött, att det bara är bebisar som går att äta...
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Bildtråden
  • Hur få stilla händer?
  • Stora shoppingtråden II

Omröstningar

  • Stänger du toalettlocket?
Tillbaka
Upp