Bukefalos 28 år!

Burkar till sylt.

Jeffery

Trådstartare
Jag har av misstag råkat plockat galna mängder hjortron, som jag kokat sylt på (10% socker, 90% hjortron) och nu vill en liten trevlig gårdsförsäljare/fik att jag burkar upp sylten, och låter dem sälja eländet till sina kvalitetsmedvetna kunder.

Men för att göra det måste jag ha nya fina (och rena) burkar av samma storlek - och det tänkte jag mig att köpa på t.ex flaskoroburkar.se
Problemet med Flaskoroburkar är dock att de endast säljer i sjok om typ 200 burkar, och det är lite overkill för min del.
Så jag undrar om nån är intresserad av att parta på lite burkar till självkostnadspris i 100-150ml och/eller 225-275ml-trakten? De burkar jag tittat på kommer hamna mellan 3.60 och 5.50 kr/st
Då är burk, lock, glasåtervinningsavgift och moms inräknat. Frakt tillkommer.

Eller har nån nåt bättre förslag?
 
Jag har av misstag råkat plockat galna mängder hjortron, som jag kokat sylt på (10% socker, 90% hjortron) och nu vill en liten trevlig gårdsförsäljare/fik att jag burkar upp sylten, och låter dem sälja eländet till sina kvalitetsmedvetna kunder.

Men för att göra det måste jag ha nya fina (och rena) burkar av samma storlek - och det tänkte jag mig att köpa på t.ex flaskoroburkar.se
Problemet med Flaskoroburkar är dock att de endast säljer i sjok om typ 200 burkar, och det är lite overkill för min del.
Så jag undrar om nån är intresserad av att parta på lite burkar till självkostnadspris i 100-150ml och/eller 225-275ml-trakten? De burkar jag tittat på kommer hamna mellan 3.60 och 5.50 kr/st
Då är burk, lock, glasåtervinningsavgift och moms inräknat. Frakt tillkommer.

Eller har nån nåt bättre förslag?

Jag brukar frysa in när burkarna tar slut, så jag kokar små satser sylt och sen ny vid behov.
Annars kan jag befria dig från lite hjortron om det löser problemet:D
 
Måste de vara nya? Barnmatsburkar är annars perfekta för sådant och det brukar inte vara svårt att få tag i. Rena blir de ju av disk och kokning tänker jag men det kanske inte går om de ska säljas?
 
Måste de vara nya? Barnmatsburkar är annars perfekta för sådant och det brukar inte vara svårt att få tag i. Rena blir de ju av disk och kokning tänker jag men det kanske inte går om de ska säljas?
Om man vill ha "bra konserver" av det man lägger i burkarna, så är barnmatsburkarnas lock för dåliga.

Hos oss sparas sillburkar och alla andra burkar i den storleken, att använda till konservering av sylt, svamp och liknande.
Och rödbets- och bostongurkburkar sparas till större syltburkar, äppelmos och heminlagda rödbetor.
 
Om man vill ha "bra konserver" av det man lägger i burkarna, så är barnmatsburkarnas lock för dåliga.

Hos oss sparas sillburkar och alla andra burkar i den storleken, att använda till konservering av sylt, svamp och liknande.
Och rödbets- och bostongurkburkar sparas till större syltburkar, äppelmos och heminlagda rödbetor.
Jag ska erkänna att det var längesedan jag använda barnmatsburkar överhuvudtaget och locken kan såklart ha blivit sämre men för min del var det aldrig några problem att locken var för dåliga.
 
Jag har av misstag råkat plockat galna mängder hjortron, som jag kokat sylt på (10% socker, 90% hjortron) och nu vill en liten trevlig gårdsförsäljare/fik att jag burkar upp sylten, och låter dem sälja eländet till sina kvalitetsmedvetna kunder.

Men för att göra det måste jag ha nya fina (och rena) burkar av samma storlek - och det tänkte jag mig att köpa på t.ex flaskoroburkar.se
Problemet med Flaskoroburkar är dock att de endast säljer i sjok om typ 200 burkar, och det är lite overkill för min del.
Så jag undrar om nån är intresserad av att parta på lite burkar till självkostnadspris i 100-150ml och/eller 225-275ml-trakten? De burkar jag tittat på kommer hamna mellan 3.60 och 5.50 kr/st
Då är burk, lock, glasåtervinningsavgift och moms inräknat. Frakt tillkommer.

Eller har nån nåt bättre förslag?
http://www.biredskapsfabriken.se/se/artikel.php?kid=3-23&mall=lista.php&id=1481
 
Jag har av misstag råkat plockat galna mängder hjortron, som jag kokat sylt på (10% socker, 90% hjortron) och nu vill en liten trevlig gårdsförsäljare/fik att jag burkar upp sylten, och låter dem sälja eländet till sina kvalitetsmedvetna kunder.

Men för att göra det måste jag ha nya fina (och rena) burkar av samma storlek - och det tänkte jag mig att köpa på t.ex flaskoroburkar.se
Problemet med Flaskoroburkar är dock att de endast säljer i sjok om typ 200 burkar, och det är lite overkill för min del.
Så jag undrar om nån är intresserad av att parta på lite burkar till självkostnadspris i 100-150ml och/eller 225-275ml-trakten? De burkar jag tittat på kommer hamna mellan 3.60 och 5.50 kr/st
Då är burk, lock, glasåtervinningsavgift och moms inräknat. Frakt tillkommer.

Eller har nån nåt bättre förslag?

Jag köper alla mina burkar här, då kan jag få de storlekar jag vill ha. De säljer dessutom lock separat, helt suveränt för att återanvända gamla burkar (jag är kinkig med mina lock, dåliga lock är inte bra någonstans): https://www.world-of-bottles.co.uk/
 
Om man vill ha "bra konserver" av det man lägger i burkarna, så är barnmatsburkarnas lock för dåliga.
Det är nog min (25 år gamla) erfarenhet av barnmatsburkar också.

Hos oss sparas sillburkar och alla andra burkar i den storleken, att använda till konservering av sylt, svamp och liknande.
Och rödbets- och bostongurkburkar sparas till större syltburkar, äppelmos och heminlagda rödbetor.
Så har jag också gjort fram till nu - men det funkar ju inte vid försäljning.
 
Jag har av misstag råkat plockat galna mängder hjortron, som jag kokat sylt på (10% socker, 90% hjortron) och nu vill en liten trevlig gårdsförsäljare/fik att jag burkar upp sylten, och låter dem sälja eländet till sina kvalitetsmedvetna kunder.

Men för att göra det måste jag ha nya fina (och rena) burkar av samma storlek - och det tänkte jag mig att köpa på t.ex flaskoroburkar.se
Problemet med Flaskoroburkar är dock att de endast säljer i sjok om typ 200 burkar, och det är lite overkill för min del.
Så jag undrar om nån är intresserad av att parta på lite burkar till självkostnadspris i 100-150ml och/eller 225-275ml-trakten? De burkar jag tittat på kommer hamna mellan 3.60 och 5.50 kr/st
Då är burk, lock, glasåtervinningsavgift och moms inräknat. Frakt tillkommer.

Eller har nån nåt bättre förslag?

Nu blir det här dessvärre inte alls ett svar på frågan, men du har alltså redan kokat sylten? Då skulle jag absolut inte byta burk, särskilt som du inte har något annat konserveringsmedel i än socker.

Läser en gång till och ser att med bara 10 procent socker så bör nog sylten egentligen frysas för att hålla. Men jag gissar bara med svagt stöd ur minnet. @Gnist vet säkert vad som är lämpligt.
 
Nu blir det här dessvärre inte alls ett svar på frågan, men du har alltså redan kokat sylten? Då skulle jag absolut inte byta burk, särskilt som du inte har något annat konserveringsmedel i än socker.

Läser en gång till och ser att med bara 10 procent socker så bör nog sylten egentligen frysas för att hålla. Men jag gissar bara med svagt stöd ur minnet. @Gnist vet säkert vad som är lämpligt.
Det fanns ingen möjlighet att göra annat än att koka hjortronen till sylt, då frys inte finns där bären plockas.

Sylten är nu fryst, och kommer kokas upp innan återförburkning.
Hjortronsylt på 90% bär och 10% socker ska förvaras fryst.


Lingonsylt hade funkat att inte frysa, men de har ju sin högre bensoesyrahalt att falla tillbaka på.
 
Senast ändrad:
Det fanns ingen möjlighet att göra annat än att koka hjortronen till sylt, då frys inte finns där bären plockas.

Sylten är nu fryst, och kommer kokas upp innan återförburkning.
Hjortronsylt på 90% bär och 10% socker ska förvaras fryst.


Lingonsylt hade funkat att inte frysa, men de har ju sin högre bensoesyrahalt att falla tillbaka på.
Men tänker du sälja sylt som ska förvaras fryst i glasburkar? Det tror jag folk kommer ha svårt att förstå/uppfatta. Eller tänker du koka om med mer socker?
 
Det fanns ingen möjlighet att göra annat än att koka hjortronen till sylt, då frys inte finns där bären plockas.

Sylten är nu fryst, och kommer kokas upp innan återförburkning.
Hjortronsylt på 90% bär och 10% socker ska förvaras fryst.


Lingonsylt hade funkat att inte frysa, men de har ju sin högre bensoesyrahalt att falla tillbaka på.
Den omkokta sylten ska inte frysas? För ska den frysas är det ju bättre med plastburkar, annars spricker de ju.
 
Jag har av misstag råkat plockat galna mängder hjortron, som jag kokat sylt på (10% socker, 90% hjortron) och nu vill en liten trevlig gårdsförsäljare/fik att jag burkar upp sylten, och låter dem sälja eländet till sina kvalitetsmedvetna kunder.

Men för att göra det måste jag ha nya fina (och rena) burkar av samma storlek - och det tänkte jag mig att köpa på t.ex flaskoroburkar.se
Problemet med Flaskoroburkar är dock att de endast säljer i sjok om typ 200 burkar, och det är lite overkill för min del.
Så jag undrar om nån är intresserad av att parta på lite burkar till självkostnadspris i 100-150ml och/eller 225-275ml-trakten? De burkar jag tittat på kommer hamna mellan 3.60 och 5.50 kr/st
Då är burk, lock, glasåtervinningsavgift och moms inräknat. Frakt tillkommer.

Eller har nån nåt bättre förslag?
Du vill inte ha plastburkar? För jag har ett rejält gäng sådana till övers, oanvända och tänkta till salva en gång i tiden.
 
Läser en gång till och ser att med bara 10 procent socker så bör nog sylten egentligen frysas för att hålla. Men jag gissar bara med svagt stöd ur minnet. @Gnist vet säkert vad som är lämpligt.

Med så låg socker% så passar den bäst fryst ja. Hållbarheten kommer bli alldeles för dålig för att säljas till konsument.

För bra hållbarhet, så ska det vara minst 400 g socker per kilo mylta.

Har ju haft gårdsbutik där jag utöver hantverk, sålde diverse sylt, saft, honung osv och ska man sälja till konsument, så ska man först få godkänt från miljö och hälsa och en innehållsförteckning ska finnas på varje burk/flaska/förpackning. Detta för att man både som konsument ska veta vad dom finns i det man köper och om någon smitta skulle bryta ut, så ska det gå att spåra.

Gäller inte nån enstaka burk/flaska till vänner och bekanta, men det här verkar ju vara i hyfsad mängd iom att det ska säljas via butik och då gäller en del andra regler som sagt.

Tillägg; glasburkar kan man inte frysa. Bättre med plastburkar då.
 
Den omkokta sylten ska inte frysas? För ska den frysas är det ju bättre med plastburkar, annars spricker de ju.
Både plast- och glasburkar spricker vid frysning, om de fylls för mycket.
Den galna mängd jag har fryst in nu - i glasburkar - har inte förorsakat några spruckna burkar.
 
Med så låg socker% så passar den bäst fryst ja. Hållbarheten kommer bli alldeles för dålig för att säljas till konsument.

För bra hållbarhet, så ska det vara minst 400 g socker per kilo mylta.

Har ju haft gårdsbutik där jag utöver hantverk, sålde diverse sylt, saft, honung osv och ska man sälja till konsument, så ska man först få godkänt från miljö och hälsa och en innehållsförteckning ska finnas på varje burk/flaska/förpackning. Detta för att man både som konsument ska veta vad dom finns i det man köper och om någon smitta skulle bryta ut, så ska det gå att spåra.
Vi är överens om att 10% socker är vad som gör den här hjortronsylten till väldigt speciell.
Priset man betalar för ökad smakupplevelse är sämre hållbarhet vid förvaring, som löses med nedfrysning.
 
Både plast- och glasburkar spricker vid frysning, om de fylls för mycket.
Den galna mängd jag har fryst in nu - i glasburkar - har inte förorsakat några spruckna burkar.
Att plastburkar fryser måste vara mycket ovanligt. Har aldrig hört talas om eller varit med om. Att glasburkar eller flaskor fryser har ju hänt någon gång om de glömts i frysen ...
 
Jag undrar kring vilka bestämmelser som gller för att sälja sylten? Kan @Jeffery alltså bara sälja den rakt upp och ner? dvs har haft vänner som velat sälja liknande och de var tvungna att få godkänt på en inspektion hemma samt en rad andra saker.
 
Att plastburkar fryser måste vara mycket ovanligt. Har aldrig hört talas om eller varit med om. Att glasburkar eller flaskor fryser har ju hänt någon gång om de glömts i frysen ...
Gissar att du kommer editera ditt inlägg.
Men om jag svarar på vad du menar, så spricker både glas- och plastbehållare om det inte finns utrymme för innehållet att utvidga sig under nedfrysning. Och de spricker inte om man lämnar 10% luft eller mer.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hotellrum eller stuga
Tillbaka
Upp