Inleda förundersökning mot avliden person

Är det inte så att polisen kan få tillgång till mer om man utreder brott? Alltså få mer insyn. Vid allvarligare trafikolyckor är det väl rätt vanligt att man väljer att utreda som brott snarare än olycka för att ha mer långtgående möjligheter.
Jo det har jag också läst nånstans.
 
Det verkar som, efter att ha läst det senaste, att det hela var en medveten handling. Hon ville helt enkelt gå sin väg. Om hon var medveten om vad det skulle resultera i, är naturligtvis en annan sak.
 
Jag tror att hon kommit till insikt om att asyl från ett icke-krigsland blir väldigt svårt. Obs tror.
 
Ja visst men poängen är att den misstänkta är död. Känns ju konstigt att utreda en död person.

Istället för att tänka att det är en person som utreds, tänk att det är en händelse/ett eventuellt brott. En misstänkt är ju just det; misstänkt. Inte nödvändigtvis skyldig. Därför måste man ju ta reda på om det är en olycka eller ett brott, och är det ett brott så behöver man såklart säkerställa skyldigheten även om den misstänka är död, för om resultatet blir negativt behöver ju den skyldiga hittas.

Främsta poängen är väl att det blir fakta och inte antaganden som sätter rubriceringen. Av samma anledning utreds ju självmord, för att utesluta annan inblandning.

Vore ju konstigt om de fick lösa brott med antaganden.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Köpa hus
  • GVFÖ 2024
  • Att bjuda någon?

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp