Äta koreanskt i Stockholm?

Petruska

Trådstartare
Jag säger bara: Koreansk mat! Tyvärr kryllar det inte av koreanska restauranger på min hemort, och något Koreatown har vi verkligen inte begåvats med.

Men hur är det i Stockholm? Jag skulle vilja ha koreansk mat så nära "originalet"som möjligt, inte Asian fusion eller något ditåt. Eller ja, det är också gott, men jag skulle väldigt gärna vilja äta som om jag vore i Seoul.

Har någon några tips?
 
Jag säger bara: Koreansk mat! Tyvärr kryllar det inte av koreanska restauranger på min hemort, och något Koreatown har vi verkligen inte begåvats med.

Men hur är det i Stockholm? Jag skulle vilja ha koreansk mat så nära "originalet"som möjligt, inte Asian fusion eller något ditåt. Eller ja, det är också gott, men jag skulle väldigt gärna vilja äta som om jag vore i Seoul.

Har någon några tips?
Arirang. Finns fler, men de har den bästa maten.
 
Arirang var bra för 15 år sedan nu är det mest en dyr fusionrestaurang.

Bäst är Korea House på Ynglingagatan eller Kimchi på Luntmakargatan. Nam Kang duger men servicen är sådär. Mvh korean

Edit: Det finns en koreansk food truck i Halmstad som är värd uppmärksamhet och autentisk mat.
 
Senast ändrad:
Jag har varit i Syd-Korea pga familjeband, men det är länge sedan nu.

Jag vill alltså hellre ha den mest "renlärigt" koreanska maten än den godaste fusion-maten, inte ens om fusion är godare än koreanskt. Om ni förstår hur jag menar?

Fortsätt gärna att tipsa!
 
Arirang var bra för 15 år sedan nu är det mest en dyr fusionrestaurang.

Bäst är Korea House på Ynglingagatan eller Kimchi på Luntmakargatan. Nam Kang duger men servicen är sådär. Mvh korean

Edit: Det finns en koreansk food truck i Halmstad som är värd uppmärksamhet och autentisk mat.
Kimchi tycker jag är betydligt sämre än arirang. Arirang har väl haft samma meny i åtminstone tio år minst - vad är det på menyn som är nytt och fusion?
 
Kimchi ger mig bäst känsla när jag surfar runt. Framstår som väldigt avspänt och opretentiöst?

Nam Kang åt jag ganska ofta på för många år sen då jag jobbpendlade till de kvarteren, men jag blev aldrig helt övertygad. Fast det är som sagt ett bra tag sedan.

Jag är så bortskämd med att kunna äta så billigt ute i Göteborg, nu försöker jag verkligen att acceptera huvudrätter som kostar över 200. Det gör jag aldrig hemma.

Plus att det just inte finns koreanska restauranger i Göteborg, så prisjämförelsen är inte ens en jämförelse.
 
Kimchi ger mig bäst känsla när jag surfar runt. Framstår som väldigt avspänt och opretentiöst?

Nam Kang åt jag ganska ofta på för många år sen då jag jobbpendlade till de kvarteren, men jag blev aldrig helt övertygad. Fast det är som sagt ett bra tag sedan.

Jag är så bortskämd med att kunna äta så billigt ute i Göteborg, nu försöker jag verkligen att acceptera huvudrätter som kostar över 200. Det gör jag aldrig hemma.

Plus att det just inte finns koreanska restauranger i Göteborg, så prisjämförelsen är inte ens en jämförelse.
Kimchi och Arirang ligger kanske hundra meter max från varandra, så du kan jämföra. Arirang är mer avspänd familjerestaurang, Kimchi har lite högre svansföring, mer fine dining.

En varmrätt för 200, då har kocken svart lön och köttet är danskt fabrikskött, i princip. Så det är svårt att äta det med gott samvete, tycker jag.
 
Kimchi och Arirang ligger kanske hundra meter max från varandra, så du kan jämföra. Arirang är mer avspänd familjerestaurang, Kimchi har lite högre svansföring, mer fine dining.

En varmrätt för 200, då har kocken svart lön och köttet är danskt fabrikskött, i princip. Så det är svårt att äta det med gott samvete, tycker jag.
Det gäller i så fall för massor av restauranger i mina kvarter. Jag ser inte att jag kan göra något åt det.
 
Det gäller i så fall för massor av restauranger i mina kvarter. Jag ser inte att jag kan göra något åt det.
Du kan ju låta bli att äta där? Du kan göra något åt det på samma sätt som du kan göra något åt vilket kött du köper i affären, det är ju ditt val att köpa ekologisk eller dansk budgetgris. Köper du ekologiskt kommer det bli mer sånt i världen, köper du budgetgris blir det mer sånt.

Tillgång och efterfrågan, liksom. Bidrar du till efterfrågan så bidrar du till tillgången.
 
Du kan ju låta bli att äta där? Du kan göra något åt det på samma sätt som du kan göra något åt vilket kött du köper i affären, det är ju ditt val att köpa ekologisk eller dansk budgetgris. Köper du ekologiskt kommer det bli mer sånt i världen, köper du budgetgris blir det mer sånt.

Tillgång och efterfrågan, liksom. Bidrar du till efterfrågan så bidrar du till tillgången.
Tillgång tenderar ju att skapa efterfrågan.

Men det du säger är att jag ska låta bli att äta de vegetariska rätter jag nästan alltid väljer på avspända ställen där jag trivs, och istället gå till ställen som både är dyrare och enligt min uppfattning mindre trevliga, för att där välja från mer köttbaserade menyer med högre priser? Det känns faktiskt inte särskilt aktuellt.

Man hör ju att det finns mycket skattefiffel och anställningsfiffel i restaurangbranschen, men så länge inget tydliggör att just mina favoritkvarter verkligen är värre än andra ställen, fortsätter jag som vanligt.

Ett koreanskt ställe i närheten är dock ett rätt trist allmänasiatiskt snabbmatshak i själva verket, därför startade jag tråden nu inför en tripp till Stockholm. Där blir det alltid betydligt dyrare och mindre avspänt att äta ute, men det får jag ju leva med. Jag vill ha koreansk mat!
 
Kimchi tycker jag är betydligt sämre än arirang. Arirang har väl haft samma meny i åtminstone tio år minst - vad är det på menyn som är nytt och fusion?
Menyn må vara samma men kvaliteten är förändrad. Deras sigeumchi namul ex ser numera ut att vara gjord på fryst spenat. Det känns inte alls som koreansk mat.

Det är givetvis svårt att jämföra prisläget i Sverige med det i Korea där alla banchan ingår med oändlig påfyllning.
 
Jag älskar koreanska mat och för ett antal år sedan bestämde jag och en kompis oss för att äta oss igenom varenda koreanska restaurang i Stockholm. Tog inte sådär jättelång tid tyvärr :DDefinitivt Arirang då. Inte varit där på något år men tycker de fortfarande håller hyfsad kvalitet, särskilt om man jämför med andra koreanska ställen i Stockholm. Sedan brukar jag titta förbi och köpa några flaskor arirangsås, japchaesås och andra såser de säljer för att använda när jag gör egen bulgogi eller annan slags stirfry. Jag älskar japchae och även om det är bökigt att laga hemma så är det värt det ibland.

I lilla koreanska matbutiken på Luntmakargatan kan man även köpa gouchang om man vill laga en bibimbap och en helt ok flaska med kimchimarinad om man vill göra egen - jo den har antagligen lite socker i sig men jag gillar det - och smakar helt ok om man vill fuska och göra egen på några dagar.
 
Menyn må vara samma men kvaliteten är förändrad. Deras sigeumchi namul ex ser numera ut att vara gjord på fryst spenat. Det känns inte alls som koreansk mat.

Det är givetvis svårt att jämföra prisläget i Sverige med det i Korea där alla banchan ingår med oändlig påfyllning.

Naturligtvis kan man inte jämföra Koreansk mat i Korea och i Sverige - även om den absolut bästa jag någonsin ätit var i Paris. Men att kvaliteten försämras när 'nya' generationen tar vid är väl ganska vanligt. Ho's min favokines har gått ner riktigt rejält i kvalitet de senaste åren tyvärr. :down: Korea House får jag pröva igen, har för mig när jag åt där senast, iofs ett antal år sedan, var jag inte imponerad.
 
Menyn må vara samma men kvaliteten är förändrad. Deras sigeumchi namul ex ser numera ut att vara gjord på fryst spenat. Det känns inte alls som koreansk mat.

Det är givetvis svårt att jämföra prisläget i Sverige med det i Korea där alla banchan ingår med oändlig påfyllning.
Men blir det fusion för att man använder fryst istället för färsk spenat? Fusion med vad?

Att priserna inte är desamma som i Korea skulle jag nog inte beteckna som fusion.
 
Naturligtvis kan man inte jämföra Koreansk mat i Korea och i Sverige - även om den absolut bästa jag någonsin ätit var i Paris. Men att kvaliteten försämras när 'nya' generationen tar vid är väl ganska vanligt. Ho's min favokines har gått ner riktigt rejält i kvalitet de senaste åren tyvärr. :down: Korea House får jag pröva igen, har för mig när jag åt där senast, iofs ett antal år sedan, var jag inte imponerad.
För mig är det så sett inte alls självklart att koreansk mat i Korea är den jag tycker är godast. (Kinesisk mat i Kina, liksom svensk i Sverige, kan vara en utmaning att få ner).) Och nog tror jag att man skulle kunna råka på tex de godaste "mammas köttbullar" lite var som helst i världen. De är fullt möjliga att laga var som helst, tänker jag mig.

Mitt önskemål just nu är så koreansk mat som möjligt, så lik något jag kunde ha fått i Korea som möjligt. Det gäller även om det inte blir det godaste. Men det får gärna vara gott!

Sen är ju det där med autentisk koreanskt (eller annat) kök problematiskt i sig på en massa vis. Men ändå.
 
För mig är det så sett inte alls självklart att koreansk mat i Korea är den jag tycker är godast. (Kinesisk mat i Kina, liksom svensk i Sverige, kan vara en utmaning att få ner).) Och nog tror jag att man skulle kunna råka på tex de godaste "mammas köttbullar" lite var som helst i världen. De är fullt möjliga att laga var som helst, tänker jag mig.

Mitt önskemål just nu är så koreansk mat som möjligt, så lik något jag kunde ha fått i Korea som möjligt. Det gäller även om det inte blir det godaste. Men det får gärna vara gott!

Sen är ju det där med autentisk koreanskt (eller annat) kök problematiskt i sig på en massa vis. Men ändå.

Jag tror nog att det är svårt/omöjligt att äta genuin koreansk mat i Sverige, likaså de flesta asiatiska kök. Utan allt är anpassat till svenska /europeiska smaklökar. Så du får nog nöja dig med att det smakar gott ;)
 
Jag tror nog att det är svårt/omöjligt att äta genuin koreansk mat i Sverige, likaså de flesta asiatiska kök. Utan allt är anpassat till svenska /europeiska smaklökar. Så du får nog nöja dig med att det smakar gott ;)
Jag får göra mitt bästa med att stå ut med det. :p

Jag minns fortfarande chocken från min första kinesiska måltid i Kina. Svensk "kinamat" bestående av stärkelse och glutamat framstod som en delikatess, plötsligt. Men nu ska jag ju till trygga Stockholm, vad kan gå fel liksom? (Och jag vet att kinesisk mat, förutom givetvis individuella avvikelser mellan de som lagar maten, ser väldigt olika ut i olika delar av Kina. Dock aldrig som på svenska "kinakrogar".)
 
Jag får göra mitt bästa med att stå ut med det. :p

Jag minns fortfarande chocken från min första kinesiska måltid i Kina. Svensk "kinamat" bestående av stärkelse och glutamat framstod som en delikatess, plötsligt. Men nu ska jag ju till trygga Stockholm, vad kan gå fel liksom? (Och jag vet att kinesisk mat, förutom givetvis individuella avvikelser mellan de som lagar maten, ser väldigt olika ut i olika delar av Kina. Dock aldrig som på svenska "kinakrogar".)


Som jag i vietnam:D min favoritsoppa var inte lika kul när min trygga kyckling istället var kycklingfötter och brosk och jag blev matad av en man med lindrigt rena fingrar.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ God morgon, och gott nytt år! :heart Jag har lite nätfasta över ledigheterna men behöver verkligen er expertis just nu. Jag berättade...
2
Svar
38
· Visningar
3 696
Senast: Badger
·
L
Skola & Jobb Innan jag skriver dethär så vill jag bara skriva att SJÄLV KLART så ska jag ha ett möte med en studie väg ledare snart och då ska jag...
2 3 4
Svar
62
· Visningar
2 582
Hästmänniskan Hej! Skulle uppskatta lite tips och hjälp. Jag har ridit nu i några månader och älskar verkligen det. Har dock endast kommit till...
Svar
9
· Visningar
602
Senast: valy
·
Hästvård Hej! Jag har ett sto som jag haft i 2år och har några bekymmer jag skulle vilja diskutera. Min häst är 5år gammal som under...
2
Svar
24
· Visningar
2 152
Senast: Ridinglady
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp