Bukefalos - Allt om hästar och ridsport Blandat Hästannonser Hästar Grenar Övrigt
Hästnyheter   På gång   Bloggar   Bildgalleri   Om Bukefalos Radannonser   Företag Hästmänniska   Hästvård   Foder   Hästhantering   Ridning   Utrustning   Avel   Gnägg Generellt   Övriga   Dressyr   Fälttävlan   Hoppning   Islandshäst   Körning   Trav   Western Ungdom   Senior   Förälder   Hund   Katt   Andra djur   Hem & hobby

Hästsjukdom!

Diskussion i 'Hästvård' startad av MatiiiildaK, 25 Jun 2009.

 1. MatiiiildaK

  MatiiiildaK Guest


  Hej jag är ny här och kan inte så mycket :D men jag skulle vilja be om er hjälp:crazy:
  min kompis sköter ett föl som antagligen har fått någon typ av hudsjukdom den har tappat håret på två fläckar som är typ i storlek av en 1krona och så ibörjan var det helt svart, men sen efter ett tag så blev det en liten vit prick/fläck i alltihopa tror ni det kan vara ringorm eller svamp:confused:
  tacksam för svar:laugh:


  hoppas ni fattar mitt inlägg, det blev lite förvirrande:o
 2. Aliche

  Aliche Måndansare


  Sv: Hästsjukdom!

  Ring och rådfråga en veterinär istället för att be folk gissa här som inte är yrkesmänniskor. Då får du ett bättre svar som är mer övertygande än vad nån här säger...
 3. TantEster

  TantEster Måndansare


  Sv: Hästsjukdom!

  Skulle tro att det är helt normalt, såwida det inte kliar eller ser irriterat ut. Det kan wara ringorm, men det är sällan det yttrar sig som runda, kala fläckar på häst.
 4. Ponnyfantast

  Ponnyfantast Ny medlem


  Sv: Hästsjukdom!

  Kan vara ringorm, de ringormar som jag har sett(ganska många då vi hade det på skolan:s) har yttrat sig som runda kala fläckar.
  Fråga vetrinär och undvik att pilla på fläcken.

Dela sidan