Myrten
Trådstartare
Jag ska ha en vän på middag ikväll. I kylen har jag en bit entrecote av vad jag förväntar mig är hög kvalitet (svenskt och ekologiskt).
Min ursprungliga plan var att skära skivor och steka i panna men nu funderar jag på om jag ska helstekt biten i ugn istället. Problemet är bara att dels är min stektermometer putz weg (och jag orkar inte försöka ta reda på om det finns någon öppen affär), dels är jag generellt dålig på att steka kött. Genom åren har jag naturligtvis lyckats fixa till en hel del olika köttbitar i ugn, oftast utan stektermometer (de tenderar till att hålla sig undan) och väldigt ofta har det blivit gott. Men nu har jag plötsligt prestationsångest!
Så frågan är - har någon idiotbra tips på hur jag helstekt min entrecote till medium rare utan stektermometer?
Biten är 940 g, ugnen är ganska ny (1,5 år) men inte avancerad.
Självklart har jag inga snören att binda ihop biten med heller!
Min ursprungliga plan var att skära skivor och steka i panna men nu funderar jag på om jag ska helstekt biten i ugn istället. Problemet är bara att dels är min stektermometer putz weg (och jag orkar inte försöka ta reda på om det finns någon öppen affär), dels är jag generellt dålig på att steka kött. Genom åren har jag naturligtvis lyckats fixa till en hel del olika köttbitar i ugn, oftast utan stektermometer (de tenderar till att hålla sig undan) och väldigt ofta har det blivit gott. Men nu har jag plötsligt prestationsångest!
Så frågan är - har någon idiotbra tips på hur jag helstekt min entrecote till medium rare utan stektermometer?
Biten är 940 g, ugnen är ganska ny (1,5 år) men inte avancerad.
Självklart har jag inga snören att binda ihop biten med heller!