Vill du ha en banner på Bukefalos?

Pioneer sadlar?

Inlagd i 'Islandshäst' startad av gneignei, 1 Okt 2008.


 1. Finns det ingen återförsäljare kvar i Sverige? Köpte en Pioneer sadel till Gneisti och jag bara älskar den men jag kan inte använda hans sadel på Solen eftersom han har en helt annan rygg än Gnei.

  Finns de att få tag i eller finns det likvärdiga sadlar till vettigt pris, Pioneer är ju inte en direkt dyr sadel.
   
 2. LinnK
  20 Mar 2003
  Planetspringare
  5 640

  LinnK


  Sv: Pioneer sadlar?

  Jag tror inte det finns ngn återförsäljare numera?
  De är väl inte direkt 'nya' nu och det finns massor på begmarknaden.

  Det som jag upplever neg med pioneer är att de är så långa i sitsen att jag som har korta ben inte får ett dyft stöd och bara halkar omkring i sätet.
  Sedan tror jag de har stigläderfästena lite långt fram.
  (gör att man för fram skänkeln och det gärna blir stolsits)

  De är billiga begagnade och om du hittar en som inte är för smal så har du nog en bra sadel. Jag vet iaf en bukare som har en till salu, får se om hon dyker upp i tråden och pm'ar dig. (hon hade iaf,kanske har fått sålt den?)
   
 3. Balderum Norr
  3 Feb 2006
  Måndansare
  2 887

  Balderum Norr


  Sv: Pioneer sadlar?

  Om din andra häst är olik i ryggen så passar kanske inte en Pioneer. De är gjorda för raka ryggar. Det finns säkert en hel del beg, särskilt där du bor. Globus har rel billiga sadlar annars. Finns trådar om sadlar. Syntetsadlar finns också för under 4000:-
   

 4. Sv: Pioneer sadlar?

  jodå, han är rak men säker en halvmeter mindre i omfång ;) Solen är modell liten skit och finlemmad medan Gnei är modell bred bastant kille, Jag är ganska kräsen när det gäller sadlar som jag tycker är sköna och pioneeren är verkligen skön att rida i.

  Syntetsadlar är jag ingen big fan utav

  Linnk. Stolsits har jag faktiskt inte märkt av, kanske beror på att jag är fruktansvärt svankig och överkroppen väldigt rak?
   
  Senast ändrad av en moderator: 2 Okt 2008
 5. Balderum Norr
  3 Feb 2006
  Måndansare
  2 887

  Balderum Norr


  Sv: Pioneer sadlar?

  Prova annonsera på Dyggurs hemsida.
   
 6. lilldamberg
  5 Mar 2008
  Ny medlem
  58

  lilldamberg


  Sv: Pioneer sadlar?

  Det finns ju flera olika modeller av Pioneer sadeln, som passar olika bra till olika ryttare. Vi har två Pioneer sadlar i stallet. Den ena av dem var jag med och provade ut, då fick jag se flera av modellerna.
  Sadlarna vi har i stallet är också väldigt olika. Den ena är med åt dressyr hållet, den tycker jag att jag sitter bäst i, men den är även mindre och passar därför mig bättre.
  Min ena Pioneer köpte jag begagnad på hastnet. Hade tur och hittade pållens gamla ägare, som sålde hans gamla sadel... =)
   
Rekommenderas av Google: