Masterchef (ulvlek)

hm
jag själv äter ju bara vegetariskt- mest åt Raw Food hållet dessutom
Samtidigt så vet jag att barnen gillar både kyckling, fisk och kött som jag lagar till dem - de tycker tom att min mat är bättre än exets ( som äter kött )
En sak jag vet att många uppskattar är den guacamole jag gör på lätt cremefraiche , ganska mycket vitlök och rejält mogna avocados, samt hackad gul lök och ganska mycket salt och lite vitpeppar och cayennepeppar.
Brukar bara höfta varje gång på kryddorna och löken - men man märker på smaken när det blir rätt. Ibland har jag i lite pressad limesaft från färsk lime också . Jag själv är ju allergisk mot tomater och chili och en hel del kryddor också så har inte i vare sig salsa eller chili i min guacamole.
Receptet fungerar lika bra utan avocado och blir då en vitlökssås istället
Så den brukar vara med på bordet avsett vad som annars serveras hemma hos mig.
Jag brukar föredra att ha den chunky - dvs med bitar, men man kan även ta fram mixerstaven och göra en slät röra av den:)
Till detta så serverar jag färska, råa grönsaker - röd paprika (för att det är den enda röda grönsaken jag tål) . sallad - gärna cosmopolitan, eller romansallad som man kan lägga i hela blad och lägga grönsaker i bitar eller stavar i bladen för en trevlig uppläggning :).
Röd lök, majs, champinjoner och gurka gör en fin färgpalett tillsammans med paprikan.
Sedan har jag ofta riven ost med lite smak för min egen del för att fylla ut salladen lite- det går även med fetaostbitar
Gör sedan egna potatisklyftor, ganska stora med skalet kvar på - antingen i fritösen eller i ugn serveras med flingsalt och lite pommes frites krydda på
Och till de som äter kött så har jag efter att ha konsulterat barnen valt att servera oxfile i ganska rejäla, tjocka bitar.
Köttet ska vara framme i rumstemperatur minst en timme innan det steks men kan med fördel kryddas och marineras under tiden
Kryddas med antingen färsk vitlök, salt eller vitlökssalt( till barnen som envisas med att de inte gillar vitlök :eek:), malen vitpeppar och persillade, brukar även låta de ligga i lite marinad innan det steks antingen fuskar man och tar CajPs grillolja med vitlök :angel:, eller så fixar man egen med olja och soya och kryddor om man inte tycker det som köttet kryddats med räcker sas
Stekes på hög värme och vändes efter bara någon minut första gången för att spara på saften i köttet så det stannar kvar i köttet
Mina grabbar föredrar rare/ medium rare så använder stektermometer för att få en temperatur kring 55- 60 ° på köttet ofta brukar det bli bäst tycker de när man tar av köttet från pannan vid 55-57 ° och sedan får det ligga en stund.
Ofta gör jag också en skysås efter jag stekt köttet , med köttbuljong, lite soya och vatten tillsammans med stekresterna i stekpannan
alternativt en bearnaisesås- om jag känner för att vara händig( och har tid och känner mig modig!) så gör jag en egen :D annars blir det blå band varianten (för att det är den barnen gillar)
Som extra tillbehör gör jag egna vitlöksbröd , smör med mycket salt och vitlök på valfritt vitt bröd i ugnen - kan bli väldigt gott med lite pesto i tycker jag också- ,men har inte övertalat barnen än om att det kan vara gott:p
 
Senast ändrad:
Hittat hit! Min paradrätt blir laxfilé och en sallad med ruccola, paprika, gurka, avokado och mango, med lite pressad lime på.

(Ja, alla är lika förvånade över hur jag hamnade i Masterchef. Jag har tydligen en dold talang, som jag dolt extremt bra :angel:)
 
:arghh: Jag bantar här!
Man skulle kanske valt att göra superdupergoda semlor? kom jag på så här i efterhand :D
Är ju nästan stört omöjligt att hitta riktigt bra sådana om man då inte har ett bra kondis som gör på riktig mandelmassa och ingen klister- fusk-variant :mad:
sedan är det ju superviktigt att även brödet görs med rätt kryddning- går inte utan kardemumma tex :cautious:, och så ska locket vara trekantigt och så lagom mycket grädde dessutom!!
Det måste vara balans i allt för att det ska vara en perfekt semla!
 
Man skulle kanske valt att göra superdupergoda semlor? kom jag på så här i efterhand :D
Är ju nästan stört omöjligt att hitta riktigt bra sådana om man då inte har ett bra kondis som gör på riktig mandelmassa och ingen klister- fusk-variant :mad:
sedan är det ju superviktigt att även brödet görs med rätt kryddning- går inte utan kardemumma tex :cautious:, och så ska locket vara trekantigt och så lagom mycket grädde dessutom!!
Det måste vara balans i allt för att det ska vara en perfekt semla!
Såklart det är svårt att hitta bra semlor, det säger ju sig självt - det är bröd och grädde! :yuck:
 
hm
jag själv äter ju bara vegetariskt- mest åt Raw Food hållet dessutom
Samtidigt så vet jag att barnen gillar både kyckling, fisk och kött som jag lagar till dem - de tycker tom att min mat är bättre än exets ( som äter kött )
En sak jag vet att många uppskattar är den guacamole jag gör på lätt cremefraiche , ganska mycket vitlök och rejält mogna avocados, samt hackad gul lök och ganska mycket salt och lite vitpeppar och cayennepeppar.
Brukar bara höfta varje gång på kryddorna och löken - men man märker på smaken när det blir rätt. Ibland har jag i lite pressad limesaft från färsk lime också . Jag själv är ju allergisk mot tomater och chili och en hel del kryddor också så har inte i vare sig salsa eller chili i min guacamole.
Receptet fungerar lika bra utan avocado och blir då en vitlökssås istället
Så den brukar vara med på bordet avsett vad som annars serveras hemma hos mig.
Jag brukar föredra att ha den chunky - dvs med bitar, men man kan även ta fram mixerstaven och göra en slät röra av den:)
Till detta så serverar jag färska, råa grönsaker - röd paprika (för att det är den enda röda grönsaken jag tål) . sallad - gärna cosmopolitan, eller romansallad som man kan lägga i hela blad och lägga grönsaker i bitar eller stavar i bladen för en trevlig uppläggning :).
Röd lök, majs, champinjoner och gurka gör en fin färgpalett tillsammans med paprikan.
Sedan har jag ofta riven ost med lite smak för min egen del för att fylla ut salladen lite- det går även med fetaostbitar
Gör sedan egna potatisklyftor, ganska stora med skalet kvar på - antingen i fritösen eller i ugn serveras med flingsalt och lite pommes frites krydda på
Och till de som äter kött så har jag efter att ha konsulterat barnen valt att servera oxfile i ganska rejäla, tjocka bitar.
Köttet ska vara framme i rumstemperatur minst en timme innan det steks men kan med fördel kryddas och marineras under tiden
Kryddas med antingen färsk vitlök, salt eller vitlökssalt( till barnen som envisas med att de inte gillar vitlök :eek:), malen vitpeppar och persillade, brukar även låta de ligga i lite marinad innan det steks antingen fuskar man och tar CajPs grillolja med vitlök :angel:, eller så fixar man egen med olja och soya och kryddor om man inte tycker det som köttet kryddats med räcker sas
Stekes på hög värme och vändes efter bara någon minut första gången för att spara på saften i köttet så det stannar kvar i köttet
Mina grabbar föredrar rare/ medium rare så använder stektermometer för att få en temperatur kring 55- 60 ° på köttet ofta brukar det bli bäst tycker de när man tar av köttet från pannan vid 55-57 ° och sedan får det ligga en stund.
Ofta gör jag också en skysås efter jag stekt köttet , med köttbuljong, lite soya och vatten tillsammans med stekresterna i stekpannan
alternativt en bearnaisesås- om jag känner för att vara händig( och har tid och känner mig modig!) så gör jag en egen :D annars blir det blå band varianten (för att det är den barnen gillar)
Som extra tillbehör gör jag egna vitlöksbröd , smör med mycket salt och vitlök på valfritt vitt bröd i ugnen - kan bli väldigt gott med lite pesto i tycker jag också- ,men har inte övertalat barnen än om att det kan vara gott:p


+ glömde ju att ta med att jag brukar kunna ha färska basilikablad som garnering på köttet också!! Samt att jag brukar kunna servera körsbärstomter eller plommonkörsbärstomater (hela) till de som vill ha tomater :)
 
hm
jag själv äter ju bara vegetariskt- mest åt Raw Food hållet dessutom
Samtidigt så vet jag att barnen gillar både kyckling, fisk och kött som jag lagar till dem - de tycker tom att min mat är bättre än exets ( som äter kött )
En sak jag vet att många uppskattar är den guacamole jag gör på lätt cremefraiche , ganska mycket vitlök och rejält mogna avocados, samt hackad gul lök och ganska mycket salt och lite vitpeppar och cayennepeppar.
Brukar bara höfta varje gång på kryddorna och löken - men man märker på smaken när det blir rätt. Ibland har jag i lite pressad limesaft från färsk lime också . Jag själv är ju allergisk mot tomater och chili och en hel del kryddor också så har inte i vare sig salsa eller chili i min guacamole.
Receptet fungerar lika bra utan avocado och blir då en vitlökssås istället
Så den brukar vara med på bordet avsett vad som annars serveras hemma hos mig.
Jag brukar föredra att ha den chunky - dvs med bitar, men man kan även ta fram mixerstaven och göra en slät röra av den:)
Till detta så serverar jag färska, råa grönsaker - röd paprika (för att det är den enda röda grönsaken jag tål) . sallad - gärna cosmopolitan, eller romansallad som man kan lägga i hela blad och lägga grönsaker i bitar eller stavar i bladen för en trevlig uppläggning :).
Röd lök, majs, champinjoner och gurka gör en fin färgpalett tillsammans med paprikan.
Sedan har jag ofta riven ost med lite smak för min egen del för att fylla ut salladen lite- det går även med fetaostbitar
Gör sedan egna potatisklyftor, ganska stora med skalet kvar på - antingen i fritösen eller i ugn serveras med flingsalt och lite pommes frites krydda på
Och till de som äter kött så har jag efter att ha konsulterat barnen valt att servera oxfile i ganska rejäla, tjocka bitar.
Köttet ska vara framme i rumstemperatur minst en timme innan det steks men kan med fördel kryddas och marineras under tiden
Kryddas med antingen färsk vitlök, salt eller vitlökssalt( till barnen som envisas med att de inte gillar vitlök :eek:), malen vitpeppar och persillade, brukar även låta de ligga i lite marinad innan det steks antingen fuskar man och tar CajPs grillolja med vitlök :angel:, eller så fixar man egen med olja och soya och kryddor om man inte tycker det som köttet kryddats med räcker sas
Stekes på hög värme och vändes efter bara någon minut första gången för att spara på saften i köttet så det stannar kvar i köttet
Mina grabbar föredrar rare/ medium rare så använder stektermometer för att få en temperatur kring 55- 60 ° på köttet ofta brukar det bli bäst tycker de när man tar av köttet från pannan vid 55-57 ° och sedan får det ligga en stund.
Ofta gör jag också en skysås efter jag stekt köttet , med köttbuljong, lite soya och vatten tillsammans med stekresterna i stekpannan
alternativt en bearnaisesås- om jag känner för att vara händig( och har tid och känner mig modig!) så gör jag en egen :D annars blir det blå band varianten (för att det är den barnen gillar)
Som extra tillbehör gör jag egna vitlöksbröd , smör med mycket salt och vitlök på valfritt vitt bröd i ugnen - kan bli väldigt gott med lite pesto i tycker jag också- ,men har inte övertalat barnen än om att det kan vara gott:p
Alltså jag är egentligen proppmätt efter en sen middag, men du fick mig just att fundera på om jag inte var mer hungrig egentligen :p
Låter sååå gott! :d
 
Min paradrätt gör sig bäst på julbord, midsommar eller påsk, men går lätt att göra året om: Sellerilåda!

Du skalar och skär rotselleri i stavar, och kokar dem lite. Sedan lägger du dem i en form och har på grädde. Kör i ugnen tills den börjat kräma till sig. Gör en stuvning på trattkantareller som du håller över sellerin. Knaperstek bejkon (veg "bacon") och strö över. MUMS!
Så någon stackare ska stå och hålla i stuvningen hela middagen? Ytterst misstänkt...

Min paradrätt är "korvstroganoff" med falukorv, rödlök, ananas, champinjoner, syltlök och creme fraishe. Serveras med ris eller pasta.
 
Ånä - jag gjorde på fri hand eftersom jag inte hittade orginalreceptet - dessutom var det någon som var i London på nyår
Du har alltså vågat ta dig friheten att freestyla på LLs egna recept och troligen (?) som jag slutleder mig till ha fått jordärtkocksplantor av densamma (I should know - har ju grävt upp en del .... plantor i hennes trädgård :cool: )
Och nu vill du claima att det är DITT recept- vågat !! Mycket vågat -indeed!:laugh:
Sedan håller jag iofs med om att det var mycket ohövligt att hon drog till London på nyår! :cool:
 
Min paradrätt är "korvstroganoff" med falukorv, rödlök, ananas, champinjoner, syltlök och creme fraishe. Serveras med ris eller pasta.
Och jag undrar verkligen vad någon gör i Masterchef-köket som inte vet vad ingredienserna heter :eek: :confused:


Jag tycker det är respektlöst mot oss riktiga entusiaster att flera här inne har kommit så här långt utan att ens kunna laga mat. Det känns sannerligen oroväckande :down:



:D
 
Du har alltså vågat ta dig friheten att freestyla på LLs egna recept och troligen (?) som jag slutleder mig till ha fått jordärtkocksplantor av densamma (I should know - har ju grävt upp en del .... plantor i hennes trädgård :cool: )
Och nu vill du claima att det är DITT recept- vågat !! Mycket vågat -indeed!:laugh:
Sedan håller jag iofs med om att det var mycket ohövligt att hon drog till London på nyår! :cool:

Näj, skockorna kommer från helt annat håll.
 
Borde nog våga mig dit, ni kan ju inte vara ulvar allihop ;)
Vi käkar ingen IRL iaf :D För er som leker så <==OBS- OT- färg!!!:cautious:
Jag tycker det vore kul om du kom:)
Och det tycker jag för övrigt att ALLA som funderat på att träffa oss "bakom nicken" ska göra - det är en härlig, brokig och underbar skara människor som jag så här långt har fått förmånen att lära känna "på riktigt":heart
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kemisk kastration?
  • Uppdateringstråd 29
  • Katter och spädbarn

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vikten av unghästbete
Tillbaka
Upp