Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
ja, varje kvällMackor och te?
-6,5 här i morseTermometern visar på -13 grader.
Värmrer upp höger ben. 5 minuter till start.Varning för gnäll och önskan om en spark i baken men inte lika hård som @grodan21 lyckades med, attans har blåmärken ju
Tvättstugan 8:00 imorgon och jag skulle behöva bestämma mig vad som måste tvätten tills jag ska åka.
Borde duscha nu så jag piggnar till lite så det blir lite gjort idag, om en stund är det ju herrarnas 15 km så det kanske jag kan ha som en liten press på mig?
Just nu önskar jag att dygnet skulle ha extra timmar och att jag helt mirakulöst skulle få en ordentlig energikick.
Både skallen och kroppen är som sirap så extremt dumt.
Knäck och saffransbiscotti klart!
Vad häftigt!
IngredienserSkickar min adress i PM
Men vill du dela med dig av saffransbiscottireceptet?
Va? Gar over? Good Luck with that!
Men sag AT dem att det inte gar. Foresla att de pratar med barnen om vad de onskar sig, alternativt ger dem pengar/presentkort ... men att du inte alls har tid att halla pa med att leta fler julklapper.
Du har lart dem att det gar bra att lagga over pa dig ... var tydlig och forklara att det inte gar langre.
Ingredienser
PORTIONER: 40 st
Gör så här- texten är avsedd för 40 st.
- 100 g smör eller margarin
- 1/2 g saffran
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.
Ingredienser
PORTIONER: 40 st
Gör så här- texten är avsedd för 40 st.
- 100 g smör eller margarin
- 1/2 g saffran
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.