Ninjakatten
Trådstartare
Just "slö och tung i kroppen" var precis så jag kände mig när jag åt för mycket gluten. Jag är inte glutenintolerant, men kroppen reagerar väldigt negativt på för mycket gluten och min gräns för vad som är "för mycket" är väldigt låg. Av de anledningarna försöker jag äta glutenfritt hela tiden. När jag lyckas, då är kroppen full av energi och jag håller mig mätt längre, egentligen oavsett vad det är för mat.
För tillfället har jag snöat in mig på att äta sallad till lunch. Jag har ett fysiskt krävande arbete och äter frukost (glutenfri müsli och yougurt), mellanmål (ofta ägg och någon macka, ska dock bytas ut till smoothie) och sedan lunch. Då håller jag mig pigg och glad långt in på eftermiddagen/kvällen när det är dags för middag.
Vad du också kan testa, som fungerar helt ok för mig, är att byta ut vanlig pasta mot fullkornspasta osv. Min kropp reagerar väldigt olika på om jag äter vanlig pasta eller vanligt bröd jämfört med om jag äter något baserat på fullkorn.
Det är nog så att trots att man inte är glutenintolerant så kanske kroppen inte vill ha för mycket av det. För mig verkar en macka vara den gränsen.
Jag ska faktiskt testa ett riktigt fullkornsbröd och se vad kroppen säger.