Bukefalos 28 år!

Kan man klä sin son i rosa kläder?

Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Hon har läst genus på universitetet och anser att kvinnoförtrycket är lika stort nu som som det alltid varit överallt rakt igenom historien. Själv gillar jag små features som kvinnlig rösträtt (mänsklig rösträtt också btw), att jag är myndig och att vi nu diskuterar kvotering av kvinnor i företagsstyrelser istället för om kvinnor får ha företag och huruvida kvinnor har rätt att arbeta efter att de gift sig.

Vi har kommit oändligt långt bara sedan 60-talet! Till och med om man ser tillbaka på 80-talet ser Sverige helt annorlunda ut jämställdighetsmässigt.

Betänk att de som sitter i bolagsstyrelserna idag är i 60-årsåldern, då de gick på universitetet utbildades inte ens speciellt många kvinnliga ekonomer. 70-talisterna däremot har ju en majoritet av kvinnliga ekonomer, när de blir 60...

Själv tycker jag det är skillnad mellan att i Athén vara omyndig och helst inte få gå ut ur huset och att under vissa tider i Romarriket kunna äga företag. Det är skillnad på att ha politisk makt genom ett hemligt religiöst sällskap och att kvinnor var de som skötte handeln i ett afrikanskt land före kolonisationen och att vara kvinna i Afganistan idag.

Kvinnoförtrycket har inte varit likadant i alla tider och i alla länder! I vissa folkgrupper har det överhuvudtaget inte funnits. Om kvinnor alltid i alla tider och alla kulturer varit förtryckta på exakt samma sätt och om man vill trycka på det så kan det dessutom inge flickor o kvinnor en känsla av att biologiskt vara sämre än män.

Hade jag en dotter ville jag att hon vore helt omedveten om att någon alls kunde tycka att hon var sämre på grund av sitt kön. Om någon säger till henne att det är så förstörs hennes självförtroende. Det var JAG (och mina väninnor) som växte upp medveten om att man skulle försöka vara pojke(aktig) för att duga, nästa generation flickor ska INTE behöva det. Jag har insett att färgen rosa och plagget klänning inte har någonting med förtryck att göra (när jag var 12 resonerade jag precis som Kattenizze. Förtvivlad över förtrycket genom historien som jag trott alltid varit detsamma började jag läsa på! och jag hade fel! :laugh: vilket gör mig så glad!)

Fram till 20-talet var den starka färgen rosa en färg för starka pojkbebisar.

Äsh jag tycker så mycket att jag skulle kunna skriva en uppsats, men det är tråkigt att läsa och jag orkar inte och jag tycker det här redan är för långt.


Och jag håller inte alls med dig, och säkert inte de flesta som har någon djupare kunskap i ämnet. Som jag tidigare skrev, är jag inte historiker, men det jag lärt mig är att förtrycket av kvinnor sannerligen inte är något nytt fenomen utan funnits som en röd tråd genom den mänskliga historien. Säkerligen finns det enskilda positiva inslag som du också berör, men helheten är att förtrycket alltid funnits. Huruvida förtryck är konstant eller inte, är väl självklart så att det kan förändras naturligtvis, när kvinnor behövs för t ex krig, eftersom männen dött, då duger och uppgraderas kvinnors insatser. Inget fötryck kan ju vara konstant, det har jag aldrig skrivit eller menat, det är ju bara dumt. Men som helhet anses kvinnor vara mindre värda än män genom historien, och så även idag.
Det jag skrev var att kvinnors situation i Sverige idag säkerligen har förändrats, med t ex P-piller, rösträtt och möjlighet att tjäna pengar. Däremot är jag - som Petruska - inte alls övertygad om att det blivit särskilt mkt bättre -egentligen. Förtrycket tar sig bara andra uttryck, fortfarande dör en kvinna var tionde dag pga mäns våld i Sverige. problemet är ju när kvinnor börjar bli lika många som männen eller tom ännu fler, i t ex ett yrke då sjunker genast lön och status och makten flyttar nånannanstans. Och det är inget jag hittar på, utan det finns väl underbyggd forskning som stöder det jag säger.
Men visst, förhoppningsvis har det i alla fall blivit lite bättre för kvinnor idag, det hoppas jag i alla fall. Men fortfarande tar bara en knapp fjärdedel av papporna ut någon föräldraförsäkring, och det finns inga som jobbar lika mycket som småbarnspappor. Idag år 2010. Så det rör sannerligen på sig långsamt, och som sagt, jag är inte alls så säker på att det rör på sig överhuvudtaget.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Jaha. De menar det det sättet.

Nu orkar jag inte leta upp inlägg, men jag har inte tolkat det som du gör. Att man säger att man kan dagens situation, men inte är historiker och därför inte kan historia, är ju inte samma sak som att säga att det inte var ojämställt förr i tiden.

Den poäng jag ser med Kattenizzes resonemang är att hon inte låtsas att villkoren är mer lika än de är.

Just den där klänningsstrategin har jag ingen åsikt om, men jag tror inte att jämställdhet kommer att uppnås för någon av de generationer som lever nu, därför att så många som lever nu förnekar att vi lever ojämställt. Alternativt instämmer i att vi lever jämställt, men ändå på punkt efter punkt avfärdar varje förslag på åtgärd som skulle kunna bidra till jämställdhet, utan att föreslå något annat istället. Och framförallt utan att ändra på något hos sig själva, vare sig tankegångar eller handlingar. Varför tror man att det här handlar om barnen? Jag tror att det handlar om oss.


Ja, mycket bra uttryckt för det jag ville förmedla. Problemet är just det, att ingen vill se det förtryck som kvinnor/flickor lever i idag och det är ju såklart inte så konstigt eftersom det är en del av själva könsmaktsordningen. (om alla skulle se hur kvinnor nedvärderas skulle ju alla vettiga kvinnor och män ta av sig glasögonen och simsalabim, rätta till problemen). Det är därför som jag tycker det är så farligt och kontraproduktivt när ffa unga kvinnor inte alls kan se det här strukturella förtycket (nej men vaddå, JAG är inte förtryckt, hur kul är det att känna sig underlägsen män liksom? Roligare kan man ju ha det), eftersom vi numera i Sverige är "jämställda", "världens bästa land", alla politiker är ju "feminister", såväl manliga som kvinnliga.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Det jag skrev var att kvinnors situation i Sverige idag säkerligen har förändrats, med t ex P-piller, rösträtt och möjlighet att tjäna pengar. Däremot är jag - som Petruska - inte alls övertygad om att det blivit särskilt mkt bättre -egentligen.

Nej, jag är inte heller övertygad om att det har blivit så himla mycket bättre. Skuldbealgd om man föder utomäktenskapliga barn eller skuldbelagd om man utnyttjar rätten till fri abort, skudlbelagd om man visar för mycket kropp och hud med kläderna, eller skuldbelagd om man skyler sig för mycket - jaa, du, jag vet faktiskt inte vilket jag skulle välja om jag kunde.

Visst, vi har rösträtt och tvättmaskiner, men mycket av det som gör livet lättare nu är ju sådant som kommit genom samhällsutvecklingen, och den har inte främst orienterat sig utifrån kvinnors situation(er).

Dessutom har ju inte svenska män haft allmän rösträtt så värst mycket längre tid än svenska kvinnor.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Nej, jag är inte heller övertygad om att det har blivit så himla mycket bättre. Skuldbealgd om man föder utomäktenskapliga barn eller skuldbelagd om man utnyttjar rätten till fri abort, skudlbelagd om man visar för mycket kropp och hud med kläderna, eller skuldbelagd om man skyler sig för mycket - jaa, du, jag vet faktiskt inte vilket jag skulle välja om jag kunde.

Visst, vi har rösträtt och tvättmaskiner, men mycket av det som gör livet lättare nu är ju sådant som kommit genom samhällsutvecklingen, och den har inte främst orienterat sig utifrån kvinnors situation(er).

Dessutom har ju inte svenska män haft allmän rösträtt så värst mycket längre tid än svenska kvinnor.

Nej, det skiljde ju bara 12 år så det är ju inte särskilt mycket, med rösträtten alltså. Nä, jag undrar fortfarande vad som egentligen har blivit så mycket bättre, kvinnor dubbelarbetar fortfarande i samma utsträckning, kvinnor blir fortfarande våldtagna och slagna, kvinnors kroppar exploateras hejdlöst i media. Och att antalet kvinnor ökar i t ex de parlamentariska församlingarna, brukar ju förklaras med att då flyttar den reella makten någonannanstans. Ska bli ytterligt intressant att se hur väl kvinnorna representeras i riksdagen nu, men det verkar ju inte finnas många kvinnor i gänget runt Reinfeldt sen hans pressekrererare försvann för att hon varit berusad.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Och jag håller inte alls med dig, och säkert inte de flesta som har någon djupare kunskap i ämnet. Som jag tidigare skrev, är jag inte historiker, men det jag lärt mig är att förtrycket av kvinnor sannerligen inte är något nytt fenomen utan funnits som en röd tråd genom den mänskliga historien. Säkerligen finns det enskilda positiva inslag som du också berör, men helheten är att förtrycket alltid funnits. Huruvida förtryck är konstant eller inte, är väl självklart så att det kan förändras naturligtvis, Inget fötryck kan ju vara konstant, det har jag aldrig skrivit eller menat, det är ju bara dumt. Men som helhet anses kvinnor vara mindre värda än män genom historien, och så även idag.

Det vet vi inte, däremot kan man säga att det varit ett kvinnoförtryck i de flesta kulturer vi känner till under de senaste 2000 åren. Men alla vi känner till är inte så kvinnoförtryckande som vi trott. En röd tråd genom historien är människoförtryck. Få eller inga män har haft möjligheter att styra sina liv och kvinnor har varit mer förtryckta än män. Men vi har inte haft män som kunnat göra precis vad de vill och kvinnor som varit praktiskt taget livegna såsom det ibland framställs.

när kvinnor behövs för t ex krig, eftersom männen dött, då duger och uppgraderas kvinnors insatser.

Det stämmer inte, enligt den senaste forskningen blir det snarare en backlash som pressar kvinnorna tillbaka efter kriget. Före andra världskriget hade kvinnosaken kommit en liten bit på vägen. Under kriget kom kvinnor fram och utförde manliga arbeten. Tyvärr ledde detta till att männen blev rädda och till 50- och 60- talen då kvinnorna pressades tillbaka och hemmafruns era inträdde (den var bara 20 år lång ;)).

Det jag skrev var att kvinnors situation i Sverige idag säkerligen har förändrats,

Det har absolut förändrats, väldigt mycket till och med.

med t ex P-piller, rösträtt och möjlighet att tjäna pengar. Däremot är jag - som Petruska - inte alls övertygad om att det blivit särskilt mkt bättre -egentligen.

Det har blivit bättre, mycket bättre. Jag lovar. Att säga någonting annat är hemskt med tanke på de kvinnor som dog och fängslades för det vi har nu!

Suffragettes carried out direct action such as chaining themselves to railings, setting fire to mailbox contents, smashing windows and on occasions setting off bombs. One suffragette, Emily Davison, died after she stepped out in front of the King's horse, Anmer, at the Epsom Derby of 1913. Many of her fellow suffragettes were imprisoned and went on hunger strikes, during which they were restrained and forcibly fed.

The suffragettes campaign reached its height by 1912, and in 1913 the so-called Cat and Mouse Act was passed by the British government to prevent suffragettes from obtaining public sympathy; it provided for the release of those whose hunger strikes had brought them sickness and for their re-imprisonment once they had recovered.

problemet är ju när kvinnor börjar bli lika många som männen eller tom ännu fler, i t ex ett yrke då sjunker genast lön och status och makten flyttar nånannanstans. Och det är inget jag hittar på, utan det finns väl underbyggd forskning som stöder det jag säger.

Det har du helt rätt i! Det är så och det är någonting vi måste kämpa mot.

Men visst, förhoppningsvis har det i alla fall blivit lite bättre för kvinnor idag, det hoppas jag i alla fall.

Jo det är det jag menar, det är hemskt att du tycker att det är sak samma att vi kommit så långt. Kvinnor har kämpat och dött för de rättigheter vi har nu och du tycker de är knappt något värda, att man kan avfärda dem med en klackspark? Vi har kommit en bra bit på vägen men det finns väg kvar att gå!

Men fortfarande tar bara en knapp fjärdedel av papporna ut någon föräldraförsäkring, och det finns inga som jobbar lika mycket som småbarnspappor. Idag år 2010. Så det rör sannerligen på sig långsamt, och som sagt, jag är inte alls så säker på att det rör på sig överhuvudtaget.

Det rör verkligen på sig, men det rör sig nog olika på olika ställen i landet. Med tur sprider det sig. Statistiskt spelar det ju säkert ingen roll, men bland människor jag stött på som gravid och med barn har 90% av papporna tagit ut mer än 3 månader. (Att småbarnspappor jobbar så mycket har man tittat på psykologiskt, de får tydligen lätt lite panik över ekonomin. Håller med om att det är ett problem). Så från där jag står rör det sig lavinsnabbt. Men jag håller med om att jag blir chockad om jag läser på forum ibland. :eek:

Men helt ärligt, tänk på vad du skriver. Du har tagit upp

Kvinnor i företagsstyrelser
Pappor som inte tar ut så mycket föräldraledighet
Lägre lön för kvinnor (vilket knappt längre gäller inom samma yrke utom för kommun och landsting.)
Att det finns kvinnomisshandlare.

Det är alltså knappt bättre gentemot:

Kvinnor är inte myndiga (de får alltså inte äga företaget en gång och har dessutom ingen utbildning som gör att de kan jobba på den nivån ens om de är ogifta och faktiskt råkar fått tillåtelse att jobba.) Gifta kvinnor blir myndiga 1921.
Kvinnor som blir gravida eller gifta får inte arbeta. (Pappor tar inte ännu ut sin föräldraledighet)
År 1960 beslutar LO och SAF att ta bort de speciella kvinnolönerna, gradvis... (Nu finns, speciellt inom kommun och landsting en skillnad mellan kvinnors och mäns löner kvar på några procent, olika beroende på hur man räknar. Skillnaden minskade stadigt fram till 80-talet. Nu måste troligen männen ta ut sin föräldraledighet för fortsatt minskning.)
Det förutsätts att en husfar agar sin familj (Vissa män, som alla anser är totalt sjuka i huvudet, slår kvinnor. Det finns också kvinnor som misshandlar män men de orsakar inte lika hemska skador.)

Det blir verkligen bättre hela tiden men det är väl precis som bantning, det svåraste är de där sista kilona som sitter som berget. :p
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

:eek:

Jag hoppar diskussionen tills ni har läst på.

:rofl:

Varför ser du inte att vi i princip skriver samma sak?

Det blir bättre (enligt vår förståelse av vad som är bättre) för alla genom samhällsutvecklingen. Men det är inte på något vis kvinnors situation(er) som styr den utvecklingen.

Det är väl inte ens så jäkla länge sen män kunde bestraffas kroppsligt av sin arbetsgivare, även om det är längre tid sedan än det blev förbjudet för män att kroppsligt bestraffa sina fruar.

Det är hela tiden - under den tid vi känner till - väsentligen samma grupper som är över- resp underordnade, även om maktasymmetrin följer så att säga olika skalor. Och det är framsteg (enligt vår förståelse av framsteg) för män som med olika lång fördröjning följs av likartade men ofta något urvattnade framsteg för kvinnor.

Det finns ingen konflikt mellan den bilden och den röda tråd av människoförtryck som du pratar om, tvärtom tycker jag att du beskriver samma bild som jag. Möjligen tolkar du sedan samma bild något annorlunda än jag.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Det vet vi inte, däremot kan man säga att det varit ett kvinnoförtryck i de flesta kulturer vi känner till under de senaste 2000 åren. Men alla vi känner till är inte så kvinnoförtryckande som vi trott. En röd tråd genom historien är människoförtryck. Få eller inga män har haft möjligheter att styra sina liv och kvinnor har varit mer förtryckta än män. Men vi har inte haft män som kunnat göra precis vad de vill och kvinnor som varit praktiskt taget livegna såsom det ibland framställs.



Det stämmer inte, enligt den senaste forskningen blir det snarare en backlash som pressar kvinnorna tillbaka efter kriget. Före andra världskriget hade kvinnosaken kommit en liten bit på vägen. Under kriget kom kvinnor fram och utförde manliga arbeten. Tyvärr ledde detta till att männen blev rädda och till 50- och 60- talen då kvinnorna pressades tillbaka och hemmafruns era inträdde (den var bara 20 år lång ;)).



Det har absolut förändrats, väldigt mycket till och med.



Det har blivit bättre, mycket bättre. Jag lovar. Att säga någonting annat är hemskt med tanke på de kvinnor som dog och fängslades för det vi har nu!

Suffragettes carried out direct action such as chaining themselves to railings, setting fire to mailbox contents, smashing windows and on occasions setting off bombs. One suffragette, Emily Davison, died after she stepped out in front of the King's horse, Anmer, at the Epsom Derby of 1913. Many of her fellow suffragettes were imprisoned and went on hunger strikes, during which they were restrained and forcibly fed.

The suffragettes campaign reached its height by 1912, and in 1913 the so-called Cat and Mouse Act was passed by the British government to prevent suffragettes from obtaining public sympathy; it provided for the release of those whose hunger strikes had brought them sickness and for their re-imprisonment once they had recovered.



Det har du helt rätt i! Det är så och det är någonting vi måste kämpa mot.



Jo det är det jag menar, det är hemskt att du tycker att det är sak samma att vi kommit så långt. Kvinnor har kämpat och dött för de rättigheter vi har nu och du tycker de är knappt något värda, att man kan avfärda dem med en klackspark? Vi har kommit en bra bit på vägen men det finns väg kvar att gå!



Det rör verkligen på sig, men det rör sig nog olika på olika ställen i landet. Med tur sprider det sig. Statistiskt spelar det ju säkert ingen roll, men bland människor jag stött på som gravid och med barn har 90% av papporna tagit ut mer än 3 månader. (Att småbarnspappor jobbar så mycket har man tittat på psykologiskt, de får tydligen lätt lite panik över ekonomin. Håller med om att det är ett problem). Så från där jag står rör det sig lavinsnabbt. Men jag håller med om att jag blir chockad om jag läser på forum ibland. :eek:

Men helt ärligt, tänk på vad du skriver. Du har tagit upp

Kvinnor i företagsstyrelser
Pappor som inte tar ut så mycket föräldraledighet
Lägre lön för kvinnor (vilket knappt längre gäller inom samma yrke utom för kommun och landsting.)
Att det finns kvinnomisshandlare.

Det är alltså knappt bättre gentemot:

Kvinnor är inte myndiga (de får alltså inte äga företaget en gång och har dessutom ingen utbildning som gör att de kan jobba på den nivån ens om de är ogifta och faktiskt råkar fått tillåtelse att jobba.) Gifta kvinnor blir myndiga 1921.
Kvinnor som blir gravida eller gifta får inte arbeta. (Pappor tar inte ännu ut sin föräldraledighet)
År 1960 beslutar LO och SAF att ta bort de speciella kvinnolönerna, gradvis... (Nu finns, speciellt inom kommun och landsting en skillnad mellan kvinnors och mäns löner kvar på några procent, olika beroende på hur man räknar. Skillnaden minskade stadigt fram till 80-talet. Nu måste troligen männen ta ut sin föräldraledighet för fortsatt minskning.)
Det förutsätts att en husfar agar sin familj (Vissa män, som alla anser är totalt sjuka i huvudet, slår kvinnor. Det finns också kvinnor som misshandlar män men de orsakar inte lika hemska skador.)

Det blir verkligen bättre hela tiden men det är väl precis som bantning, det svåraste är de där sista kilona som sitter som berget. :p

Jag konstaterar bara att vi tycker olika-och lika- om en del, och dina oförskämdheter som t ex att du tycker att jag är hemsk eftersom jag avfärdar kvinnors insatser med en klackspark och inte tycker de är något värda (eller något liknande) får stå för dig själv. Sen är det inte lämpligt att ge pekpinnar av typen "ärligt, tänk på vad du skriver". Jag vet mycket väl vad jag skriver, och står till 100% bakom mina åsikter, även om jag inte är sämre än jag ändra mig ibland såklart, men inte i detta fallet. Och jag har lika stor rätt som du att uttrycka dem.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

NU Knapplånar jag

Mina döttrar älskade klänningar, princessperioden var lång som fan. Jag sydde och sydde, enkla och billiga klänningar. Och så hade de tights. Och rosa ryggsäckar. Och så ärvde de kläder av sin kusin - en ett år äldre kille. KLäder som bodde i byrålådorna hos pappan.

Så kom lillebroren och han ärvde av flckorna, allt som kunde återanvändas återanvändes. Klänningarna var dock alldeles för slitna.

Idag så är flickorna stora och utflyttade och tamejfan klännigsperioden har nog inte haft någon större inverkan på deras åsikter vare sig politiskt eller i förhållande till andra människor. Genustänk har de anammat sedan lång tid tillbaka och vi diskuterar ofta könsroller och konsekvenser hemmavid.

Den ena har en skön länk på sin fejsbok idag,
http://www.dn.se/ledare/kolumner/vad-kostar-en-man-1.1174795
Både som ett svar på SD's framfart, men också tankeväckande ur ett genusperspektiv.

Jag är skitstolt över att ha fött upp två tänkande vuxna individer. Trots att de hade både rosa och klänning.
Jag tror nämligen att det formar en väldigt *liten* del av oss som vuxna. Att föräldrar är medvetna om genus problematik och tar upp diskussion är så mycket viktigare än att inte klä en flicka i rosa.

Samtidigt blir jag spyfärdig på de som tar reda på barnets kön innan förlossningen så att de kan göra iordning barnrummet i rätt färg. Tänk om barnet avskyr "rätt" färg.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Klänning kanske har spelat liten roll för dem när de växte upp, men könet konstrueras bland annat i social interaktion med omgivningen. Därför sänder ju en klänning ut vissa signaler såsom flicka=svagare könet. Och det tycker jag personligen är onödigt.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Jag förstår inte riktigt resonemanget. Om att klänning sänder ut signaler om att flicka är det svagare könet. Jag trodde det inte hade med just klänningen att göra utan var helt andra konstruktioner.

För övrigt så hade sonen också klänning ibland och ffa så hade han ju sina rosa ryggsäckar.
Även han är en socialt kompetent tonåring idag. Dock är han inte lika långt kommen i sina tankar som storasystrarna, men det hänvisar jag iallafall till åldern
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

*kl*

kommer det "prinsessperiod" så fine, jag tänker inte tvinga dottern att tröjor med traktorer på istället. Men så länge hon är liten nog för att inte ha en åsikt, så klär jag av princip inte upp henne i tyllkjol. Inte heller paljetter, spets och liknande, utan klara starka färger och roliga mönster som JAG gillar.
Jag har precis skolat in på dagis, och dottern är det enda barn av 20 som inte är klätt i tjejkläder" eller "killkläder".
Tjejerna är klädda i ljusrosa, lila och vitt, killarna i grönt, svart och blått. Kanske lite rött.
Jag trodde inte det skulle vara otroligt uppdelat, faktiskt. Hela första veckan kallades dottern för "han" av alla barn, eftersom hon var klädd i mycket blått och grönt. Det finns ju studier som visar att vi faktiskt behandlar könen olika, och då vill i alla fall inte jag förstärka detta genom att klä henne i ljusrosa. Trots att rosa är min favoritfärg. Klänning av tunika-modell tycker jag är rätt praktiskt, som en längre tröja bara, men KLÄNNING ser jag som opraktiskt.
Det finns barn som kommer till dagis i kläder de måste vara rädda om, det måste vara hämmande om något.
Jag vet att jag själv inte skulle göra allt i klänning som jag skulle göra i långbyxor, typ klättra i träd eller sitta i sandlådan. Varför skulle inte barn som är 5-6 år känna lakadant.
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Håller med i vartenda stavelse! :)

Kom på en incident som hände på en affär för ungefär två vecko sedan;

Dottern, iklädd jeans och tröja racade runt som vanligt, och krockar med en dam i 30-40-års åldern.

Min dotter springer vidare, och jag frågar damen hur det gick med henne; "Bra, jag bara undrar hur det gick med pojken" säger hon.

Jag, som är van att hon blir refererad till som pojke, ignorerar detta, och säger att det gick nog bra, men det är full fart som vanligt. "Ja, är det inte tyyypiskt pojkar" säger hon då. Då var jag ju tvungen att säga; "Ja, fast detta är ju en tjej" varpå damen kollade ömsom på mig ömsom på dottern som vi var från mars.

"Va? En tjej? Men hon är ju inte rosa?!?" Kändes det som hon tänkte:grin:

Sådant här händer hela tiden. Så klart barnen blir behandlade utifrån sitt kön, och desto viktigrea är det att skylta med det. Det är så befriande att in dotter är tvärsemot! :)
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Förhoppningsvis så tänkte hon. Shit vad pinsamt jag hade en förutfattad mening...
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

kl

jag är väldigt lik kanelbulle, och det säger jag inte bara för det hon skriver men jag vet att vi har typ samma klädstil på våra barn eftersom vi ses rätt ofta :p
bl.a. har Luckan ärvt grymt snygga kläder av dom som jag bara älskar!

vi har mycket klara färger och roliga mönster, roliga tryck o.s.v. jag handlar mycket på icamaxi (som oxå har massa barbapappa för övrigt) och köper av ALLA färger. rosa/lila, marin/lime, svart/vitt, vitt/rosa o.s.v. o.s.v. o.s.v... det man kan säga är att jag främst gillar starka färger!

men jag kom till BVC med brun/grå/gröna kläder på Luckan en gång o då var hon genast en Olof :p
jag är inte mycket för Hello Kitty men hon får det av andra människor och jag tänker inte strunta i att använda det. jag försöker använda det hon får av folk när vi är hos dom helt enkelt.

jag handlar lika mycket på pojk som flicksidan för jag tycker killarna får mycket tuffare kläder och ffa mycket finare tröjor etc!
måste säga att jag är nog mest impad av icamaxis fördelning på kläder, iaf min närmaste affär, för det är HELT blandat, inget hänger killar vs. tjejer.

idag har Lykke en vit/marin/turkos pyjamas nu på morgonen ;)
 
Sv: Kan man klä sin son i rosa kläder?

Pinsamt hög igenkänningsfaktor där:o:D
Vi har faktiskt fotografering på dagis om ca 2 veckor, och när lappen kom upp vrålade jag till sambon "Snäckan MÅSTE ha en tröja med bilar på, alla andra tjejer kommer komma i rosa tyll"...................:D




Breccia_ ..........Har precis rensat kläder, vilken storlek drar luckan nu? Finns lite godbitar om du är intresserad.
 

Liknande trådar

Relationer Jag såg att min gamla tråd från i våras hade låsts, men jag fick så himla mycket fina och kloka ord av er den gången, så jag gör ett...
7 8 9
Svar
164
· Visningar
19 500
Senast: jemeni
·
Övr. Barn ”Hoppas” det är fler som känner igen sig. Som går och lägger sig på kvällen med dåligt samvete att man inte räcker till. För visst är...
2
Svar
27
· Visningar
5 347
Senast: Cocos
·
Juridik & Ekonomi Tidigt i våras startade jag en tråd (med mitt andranamn Hanna) där beskrev jag mitt juridiska läge med mitt ex som försökte snuva mig på...
Svar
1
· Visningar
1 756
Senast: Josseliten
·
Relationer Varning för vääääldigt långt inlägg! Jag skriver sällan personliga saker här men nu känner jag att jag skulle behöva andras syn på...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
24 630
Senast: alazzi
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hur valde ni uppfödare?
  • Annonsera mera hundar 2
  • Uppdateringstråd 29

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp