Bukefalos 28 år!

Tittar in i ditt kök - del 6

Status
Stängd för vidare inlägg.
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Tack gode gu...mandalaki för att du la in den listan! Jag ser hur många namn som helst på den som skulle vara betydligt mer...ska vi säga ...openminded än de tre vise männen vi ser i rutan idag. Karin Fransson är en stor favoritförebild för mig. Hon ensam skulle rocka den där juryn plättlätt!

(däremot skulle jag INTE vilja se Leila Lindholm där. Men å andra sidan finns det betydligt fler manliga kockar jag heller inte vill se där så...;) )
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Buhuuuuu! :cry: Julien, den fantastiske.... vilken jäkla tragik att skicka hem den sanne Mästerkocken och publikfavoriten - på en sådan idiotsak?! Champinjon eller trädgårdschampinjon - VEM bryr sig? Nu blev jag djupt sorgsen. För övrigt har jag sällan sett någon se så animerad ut som Boxer-Robert-kopian Carl. Säkert duktig, men ändå. Jag vill ha JULIEN som mästare ju! Och jag vill köpa hans kokbok. :cry::cry::cry:
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Vårdagjämning idag och därmed det persiska nyåret, nouroz (stavas på flera olika sätt). Det kom som en överraskning, så jag fixade raskt en mindre nouroz-måltid i form av baba ganoush, hummus, libabröd, svarta oliver, dadlar, getost och nötter och torkad frukt. Rött vin. Riktigt trevligt.
 
Senast ändrad:
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Låter fantastiskt gott! Jag måste ta mig samman med min matlagning snart. På riktigt liksom... Falukorv är förvisso trevligt ibland, men får inte bli basföda :D
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Förare-Winbladh, absolut, hon är strålande i alla fall i text :D

De andra känner jag inte till, förutom Tina då (som jag tror kunde vara en frisk fläkt) och Leila (som jag inte står ut med). Men jag är övertygad om att om ni tycker att de är bra så ÄR de bra :D

Otroligt upprörd över kvällens resultat! Varför håller sig den där mesige skäggige killen kvar hela tiden?

Misstänker - och hoppas nu - att Jennie segrar. Annars får jag väl hålla på Göteborgskillen Carl. Eller Helena. Stör mig något så v-a-n-s-i-n-n-i-g-t på den där andra killen i glasögon, vad han nu heter, som à la Morberg stod och svettades och gallskrek med tillhörande spott rätt ner i maten på ambassaden.

Smaktestet blev rätt komiskt till slut måste jag säga! :D
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Ooooch nu ska jag sluta inläggsattackera och gå och lägga mig men middagen blev i alla fall köttbullsmackor med rödbetssallad på rågbröd. Helt okej med sånt ibland.
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Det är lyxigt:)

<snip>


Lyxigt ar bara fornamnet.:d Jatte gott!!! Jag hade en liten bit (mycket finhackad) chili och en skvatt vin (Malbec) i ocksa. Jag adderade och tog sakert ut en del ingrediencer ocksa. Jag avnjot det med ett glas av namnda dryck och som man gjor har startade jag med en sallad som jag gjorde av spenat, (farsk) majs, vild lok (maste gjora nagot med det:p) pomegranate karnor och get ost med lite pomegranate juice/balsamic vinegar over den. MUMS. Det kommer jag att gjora igen!
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Fast ... jag SAKNAR verkligen den Svenska lagom smaklosa Falukorven. Pa riktigt. Man kan gjora sa mycket med den. Det finns hur mycket fantastisk korv som helst har, Polsk, Italiensk, Mexikanks, etc ... men det finns ingenting som ens liknar Falukorv.
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Fast ... jag SAKNAR verkligen den Svenska lagom smaklosa Falukorven. Pa riktigt. Man kan gjora sa mycket med den. Det finns hur mycket fantastisk korv som helst har, Polsk, Italiensk, Mexikanks, etc ... men det finns ingenting som ens liknar Falukorv.

Fast snart är det inte "riktig" falukorv längre... tillverkningen i Falun kan läggas ner: http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5684195-tillverkning-av-falukorv-i-falun-hotas
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Vårdagjämning idag och därmed det persiska nyåret, nouroz (stavas på flera olika sätt). Det kom som en överraskning, så jag fixade raskt en mindre nouroz-måltid i form av baba ganoush, hummus, libabröd, svarta oliver, dadlar, getost och nötter och torkad frukt. Rött vin. Riktigt trevligt.

Vet du om någon speciell småkaka som äts vid nouroz? Mellanösternbutiken i Falun brukade sälja en oansenlig vit spröd kaka vid nouroz, enda ingrediensen som stack ut var pistage. Tyvärr har butiken bytt ägare så nu är det bara en vanlig kvartersbutik med en liten del matvaror från mellanöstern :( det är den enda småkaka jag tycker är god och jag skulle så gärna vilja ha ett recept!
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Var det små fyllda kakor, typ som små piroger, med hackade pistagenötter i som en liten fyllning? Eller var det mer som småkakor som drömmar eller så, med pistage i själva smeten?
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Fast ... jag SAKNAR verkligen den Svenska lagom smaklosa Falukorven. Pa riktigt. Man kan gjora sa mycket med den. Det finns hur mycket fantastisk korv som helst har, Polsk, Italiensk, Mexikanks, etc ... men det finns ingenting som ens liknar Falukorv.

Finns det något tyskt? I England räddade jag mig med en tysk korv som såg ut ungefär som falukorv i ring fast lite tunnare (det var visst tyskarna som lärde oss att göra falukorv :D) - den var jättegod. Lite kryddigare än vår falukorv men annars ungefär samma sak. Minns naturligtvis inte namnet nu men jag ska kolla med mina engelska kamrater :)
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Nåt jag saknar grymt är de himmelska engelska korvarna med t.ex Sage and Apple (salvia och äpple)-fyllning, grillade blir de så goda att man nästan inte står ut! Dom har också kryddiga små chipolatas (vilket ju inte låter särskilt brittiskt...) och en massa andra korvar som faktiskt fått mig att fundera på att göra egna. Vi har bekanta från Irland som gjort dem, med framgång, så jag är lite frestad. Nån här som gjort korv? (Kanske inspirerad av Master Chef...?) Ska man våga?

Då skulle man dessutom slippa alla tillsatser som gör köpekorven till Processed Food (vad det nu heter, jag ber om ursäkt men här i huset tvingas man lyssna på BBC dagarna i ände varesej man vill eller inte) som ju lär förkorta ens liv ganska rejält om man får tro de senaste rönen.....
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Tack gode gu...mandalaki för att du la in den listan! Jag ser hur många namn som helst på den som skulle vara betydligt mer...ska vi säga ...openminded än de tre vise männen vi ser i rutan idag. Karin Fransson är en stor favoritförebild för mig. Hon ensam skulle rocka den där juryn plättlätt!

Puh... jag blev lite svettig när jag såg att du svarat, jag vet ju att du har känningar i branschen så jag var livrädd att du skulle skåpa ut hela listan:o;)

Förare-Winbladh, absolut, hon är strålande i alla fall i text :D

De andra känner jag inte till, förutom Tina då (som jag tror kunde vara en frisk fläkt) och Leila (som jag inte står ut med). Men jag är övertygad om att om ni tycker att de är bra så ÄR de bra :D

Det är intressant att vi börjar välja ut namn som vi tycker platsar - i stället för att bara tänka "Ojdå, finns det så många, då måste det självklart finnas ett helt gäng där som skulle funka". ;)

Det är symtomatiskt, tror jag.

----

Trist att Julien åkte igår! Dessutom på grund av något som t o m gränsar till slamkrypare, tydligen.

Men å andra sidan, när man såg honom i köket på ambassaden - verkar han någonsin ha funderat över hur det går till i ett restaurangkök innan han sökte till tävlingen? "Jag måste vila...":rofl:

Men det var en fröjd att se Jennys lag jobba. Tror som tidigare att hon vinner.

Och Carl är ju underbar. De får reda på att de ska till Paris och Jenny: "Jag är såååå ofta i Paris och de har sååå god mat", och Anders: "Jag och min flickvän äääälskar Paris" och Julien: "Så roligt att få komma hem" och Carl: "Min relation till Paris är Till Paris, till Paris, ska jag rida på en gris":love::bow::rofl:
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Nån här som gjort korv? (Kanske inspirerad av Master Chef...?) Ska man våga?

Jag har! Visserligen någon sorts äcklig julkorv, men det var inte särskilt svårt. Är säker på att man kan göra betydligt godare korvar, hade jag haft något inflytande hade de blivit mycket godare :D Dessa är otroligt otrevliga, ungefär som leverkorv men grövre.

(Det är min morbrors familj som med mosters familj (med typ sjuttioåtta mostrar till, fast inte mina) har en tradition att göra julkorv så det var inte riktigt läge att kliva in med vad jag tyckte.)

Men - som vi gjorde dem då såg de ungefär ut som engelska sausages så där kan man väl stoppa i det man har lust med :D Min lokala jobb-pub specialiserade sig på korv, hade minst fyra-fem olika sorter på menyn varje dag och jisses vad de kunde hitta på vad gällde kryddning och smaksättning!
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Puh... jag blev lite svettig när jag såg att du svarat, jag vet ju att du har känningar i branschen så jag var livrädd att du skulle skåpa ut hela listan:o;)



Det är intressant att vi börjar välja ut namn som vi tycker platsar - i stället för att bara tänka "Ojdå, finns det så många, då måste det självklart finnas ett helt gäng där som skulle funka". ;)

Det är symtomatiskt, tror jag.

----

Trist att Julien åkte igår! Dessutom på grund av något som t o m gränsar till slamkrypare, tydligen.

Men å andra sidan, när man såg honom i köket på ambassaden - verkar han någonsin ha funderat över hur det går till i ett restaurangkök innan han sökte till tävlingen? "Jag måste vila...":rofl:

Men det var en fröjd att se Jennys lag jobba. Tror som tidigare att hon vinner.

Och Carl är ju underbar. De får reda på att de ska till Paris och Jenny: "Jag är såååå ofta i Paris och de har sååå god mat", och Anders: "Jag och min flickvän äääälskar Paris" och Julien: "Så roligt att få komma hem" och Carl: "Min relation till Paris är Till Paris, till Paris, ska jag rida på en gris":love::bow::rofl:

Jag tror också att det är så - och dessutom att jag har asdålig koll på kockar överhuvudtaget. Jag hade till exempel ingen aning om vem Markus var förrän förra året när jag såg Sveriges Mästerkock för första gången.

Carl får vara min nya favorit efter Julien. Det var otroligt konstigt att han fick gå - och att alla ramlade ut på champinjoner, hallå? Jag hade sagt "svamp" ;) Jag kommer att sakna honom! Och vad lustigt det var att se honom utan trasa på huvudet! Jag tycker att han är SÅ SÖT.

(För övrigt satt vi alla och försökte komma på den riktiga melodin på "Till Paris". Jag fick hämta min gamla tvärflöjtslärobok, det blev lätt "Köp varm korv" innan det :D)

Undrar varför Anders är kvar faktiskt, han har failat rätt många gånger nu tycker jag. Eller?

Jennie är högtippad vinnare för mig, definitivt. Gillar i och för sig Helena också men det känns på något vis inte som om hon kommer att gå hela vägen. Jennie har varit lagledare så många gånger nu när det har gått fantastiskt bra, så ja, hon skulle absolut vara en värdig vinnare.
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Nej, det var inte någon fyllning i utan mer som drömmar med hackad pistage i smeten. De är väldigt spröda och ser väldigt anonyma ut, i utseendet liknar de mest svenska standardsmåkakor men de är SÅ mycket godare! :love:
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Har dålig koll på Anders, men jag tycker han är rätt skön. Jag gillar alla som är kvar nu. Igår fick vi äntligen se lite mer av Helena. Hon har varit rätt osynliggjord hittills, precis som Madeleine var. 40+kvinnor blir ju lätt det.

På twitter igår var folk förbannade över champinjonhistorien och skrev att Portabello ju ÄR en champinjon, fast en större trädgårdsvariant. Aftonbladet skriver om det i dag också. Trist att en sådan sak skulle bli utslagsgivande.

Det som möjligen talar emot Jennie är väl att hon flera gånger sagt att hon vill lansera det koreanska köket i Sverige så möjligen blir det en helt koreansk kokbok isåfall. Jag undrar om juryn vill det. Fast jag tycker att det låter rätt spännande och skulle önska fler sådana inslag i tävlingen.
 
Sv: Tittar in i ditt kök - del 6

Nåt jag saknar grymt är de himmelska engelska korvarna med t.ex Sage and Apple (salvia och äpple)-fyllning, grillade blir de så goda att man nästan inte står ut! Dom har också kryddiga små chipolatas (vilket ju inte låter särskilt brittiskt...) och en massa andra korvar som faktiskt fått mig att fundera på att göra egna. Vi har bekanta från Irland som gjort dem, med framgång, så jag är lite frestad. Nån här som gjort korv? (Kanske inspirerad av Master Chef...?) Ska man våga?

Då skulle man dessutom slippa alla tillsatser som gör köpekorven till Processed Food (vad det nu heter, jag ber om ursäkt men här i huset tvingas man lyssna på BBC dagarna i ände varesej man vill eller inte) som ju lär förkorta ens liv ganska rejält om man får tro de senaste rönen.....

Taylor and Jones gör en sån korv med äpple och salvia, riktigt god! De är duktiga på engelska korvar av olika slag, deras Merguez och liknande är inget vidare, eller snarare smakar de engelsk korv de också, men när det gäller nordvästeuropeiska korvar är de riktigt bra.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp