Äta billigt.

Din morotsoppa? Recept?
Min och min...
Baserat på recept så är min variant 2 kg morötter, lök som steks glansig och ett par potatisar. Buljongtärningar efter mängd vatten och kryddar med lite cayenne och lite citronsaft. Mixar med stav när morötterna är riktigt mjuka. (jag skivar morötterna tunt för att det ska gå fortare)
En smula grädde för att mjuka upp den.
 
Min och min...
Baserat på recept så är min variant 2 kg morötter, lök som steks glansig och ett par potatisar. Buljongtärningar efter mängd vatten och kryddar med lite cayenne och lite citronsaft. Mixar med stav när morötterna är riktigt mjuka. (jag skivar morötterna tunt för att det ska gå fortare)
En smula grädde för att mjuka upp den.

Jag gör samma morotssoppa men hivar i några potatisar också. Hade alltid i cayennepeppar förut men nu har jag börjat med berberekrydda, blir jättegott tycker jag!
 
Jag gör samma morotssoppa men hivar i några potatisar också. Hade alltid i cayennepeppar förut men nu har jag börjat med berberekrydda, blir jättegott tycker jag!
Om du läser rad 3 så ser du att jag också har potatis i soppan.
Den funkar både som lite redning och ger lite mustighet.

Ska skaffa berber för att kunna göra zigni. Bra att den funkar i soppan också! :up:
 
Min och min...
Baserat på recept så är min variant 2 kg morötter, lök som steks glansig och ett par potatisar. Buljongtärningar efter mängd vatten och kryddar med lite cayenne och lite citronsaft. Mixar med stav när morötterna är riktigt mjuka. (jag skivar morötterna tunt för att det ska gå fortare)
En smula grädde för att mjuka upp den.

Det där är ett typexempel på mat som är bra på alla sätt och som jag egentligen gillar men inte kan äta. Sedan något år tillbaka kopplar jag ihop släta soppor med matförgiftning (trots att det egentligen var måltiden innan som var boven) och det går bara inte att få ner. :arghh: :(
 
Det där är ett typexempel på mat som är bra på alla sätt och som jag egentligen gillar men inte kan äta. Sedan något år tillbaka kopplar jag ihop släta soppor med matförgiftning (trots att det egentligen var måltiden innan som var boven) och det går bara inte att få ner. :arghh: :(
Låt bli att mixa den slät då?

Generellt gillar jag egentligen inte släta soppor eftersom jag vill kunna tugga... Men för dem som ska äta soppan så mixar jag. :)
Gör ju soppan till en kulturverksamhet där cateringen sagt upp sig.
Blir dessutom mer verksahet för pengarna eftersom cateringen tog 500 pix per gång och jag jobbar gratis och bara tar ut kostnaden för råvaror. :up:
 
Låt bli att mixa den slät då?

Generellt gillar jag egentligen inte släta soppor eftersom jag vill kunna tugga... Men för dem som ska äta soppan så mixar jag. :)
Gör ju soppan till en kulturverksamhet där cateringen sagt upp sig.
Blir dessutom mer verksahet för pengarna eftersom cateringen tog 500 pix per gång och jag jobbar gratis och bara tar ut kostnaden för råvaror. :up:

Soppor med bitar äter jag, men vissa soppor gör sig så mycket bättre som släta. Och det är lite opraktiskt, tex när man är bortbjuden, att nästan vilja kräkas när en slät soppa serveras... :o
 
Du är inte frisk.
Bästa köttet på hela djuret ju!

Nja, jag säger nog hjärta där... ;) :D

Vilket också är en styckdetalj som är billig @YaHilweh :) Jag har ju rök så jag röker hjärtat och har som smörgåsmat/snacks men det går ju att använda det som vilket kött som helst. Priset hemma (Citygross) brukar vara kring 30 kr/kg och det är ju praktiskt taget inget man behöver putsa bort.
 
Har du möjlighet så kan jag rekommendera dumpstring, vill du ha mycket grönsaker, rotfrukter mm. sådant så är LIDL ett säkert kort och deras tunnor är på dom flesta ställen inte inlåsta utan står nära lastkajen.

Mvh. "Tvättbjörnen" - som reducerat matkontot till en bråkdel och allt som oftast kan äta rena lyxmåltiderna i princip gratis. :)

Då många matbutiker har sina containers inlåsta/på inhägnat område är dumpstring lika med olaga intrång i många fall och kanske inte att rekommendera.

Jag vet att du får hämta mat då du skrivit det innan, men knappast något som är okej i varje affär...
 
Då många matbutiker har sina containers inlåsta/på inhägnat område är dumpstring lika med olaga intrång i många fall och kanske inte att rekommendera.

Jag vet att du får hämta mat då du skrivit det innan, men knappast något som är okej i varje affär...
Inlåst/inhägnat har jag aldrig rekommenderat för det är precis som du skriver, olaga intrång och egenmäktigt förfarande vilket det inte är om containrar eller tunnor står på allmän plats dit folk har tillträde dvs. bakom butikerna. Jag är med i en dumpstringsgrupp på fejjan och där är även butikspersonal och butikschefer med och dom vet mycket väl vad som försiggår när dom stängt och åkt hem men dom bryr sig inte så länge ingen nedskräpning förekommer, det händer tom. att folk dumpstrar när dom tömmer "soporna" så ibland hinner varorna inte ens ner i tunnorna. Heder åt sådana handlare. :love:

Jag har själv blivit "ertappad" och det resulterade i att jag nu har en hel hög varukorgar att bära ved i, 3 låg i containern som butikschefen hjälpte mig att fiska upp och 5 till stod inne på lagret som skulle kastas. Det finns givetvis rövhål bland butikschefer också men jag har inte blivit utsatt för nån men jag vet andra som fått skäll, det diskuterade jag med en butikschef och hans kommentar var "så jävla onödigt och trångsynt, hoppas han också får smaka på hur det är att vara fattig".
 
Det där är ett typexempel på mat som är bra på alla sätt och som jag egentligen gillar men inte kan äta. Sedan något år tillbaka kopplar jag ihop släta soppor med matförgiftning (trots att det egentligen var måltiden innan som var boven) och det går bara inte att få ner. :arghh: :(
Ha förtröstan, jag hade samma reaktion på falafel efter en magsjuka men det gick över efter ett par år eller så! :)
 
Alltså. Tunga. Jag har för mig att jag har sett det i kyldisken. Aldrig provat men det är väl en muskel som korna använder ganska flitigt så visst borde det vara sjysst kött. Hur hanterar man en sådan? De jag har sett vill jag minnas har kvar skinnet eller vad det är. Skalar man dem då? :P
 
Alltså. Tunga. Jag har för mig att jag har sett det i kyldisken. Aldrig provat men det är väl en muskel som korna använder ganska flitigt så visst borde det vara sjysst kött. Hur hanterar man en sådan? De jag har sett vill jag minnas har kvar skinnet eller vad det är. Skalar man dem då? :P
Vanligast är väl att man kokar o sen skivar som pålägg.
 
Alltså. Tunga. Jag har för mig att jag har sett det i kyldisken. Aldrig provat men det är väl en muskel som korna använder ganska flitigt så visst borde det vara sjysst kött. Hur hanterar man en sådan? De jag har sett vill jag minnas har kvar skinnet eller vad det är. Skalar man dem då? :P
Tunga kokas och flås efteråt, de flesta(?) äter den sedan skivad antingen som pålägg eller med tillbehör.
 

Liknande trådar

Mat Ska snart upp till Stockholm för en jobbgrej och ska bo på hotell Birger Jarl. Är helt lost inom restaurangvärlden i Stockholm så nu...
Svar
10
· Visningar
947
Senast: Mineur
·
Mat Hemma hos mig slängs det mer än vad som skulle behövas vilket är enormt störande. Vi har blivit bättre. Jag är av den devisen att mat...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
3 573
Senast: _Taggis_
·
Mat Jag är inne på att spara in rejält på min matbudget, varit mycket småhandlande, hämtmat och uteätande. Men nu när jag ska spara ihop...
2
Svar
29
· Visningar
5 278
Senast: Elektronen
·
Kropp & Själ Min mage har sålänge jag kan minnas varit strulig. När jag var i tonåren utredde det, eller "utredde" är kanske bättre. Man tog lite...
5 6 7
Svar
125
· Visningar
14 360

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 29
  • Mat till kräsen liten valp
  • Akvarietråden IV

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp