Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Utbildad kock, jobbar som kökschef och gick in på en väldigt låg ingångslön på nya jobbet, så tjänar i dagsläget 21500 + ob per månad, brutto. När provanställningen är slut i slutet av maj, så blir det antingen en bra löneförhöjning eller så går jag ner i tid och har kvar den här lönen, vilket skulle höja upp min timpenning med ca 50 kr per timme.
Så gnäll från vård och läraryrken om att de är "så lågavlönade" håller inte riktigt vi kockar med om alla gånger för vi tjänar oftast avsevärt mindre, även vi som är kökschefer med allt vad det innebär
Men en kock har väl ingen eftergymnasial utbildning? Så att jämföra med lärare eller sjuksköterskor blir ju fel. Rimligtvis skulle du kunna jämföra med en undersköterska då? (Om jag inte missförstått kan man väl bli det också på gymnasiet?)
Jag pluggar fortfarande och tar examen i april, men ingångslönen i min bransch ligger på runt 28000. Väldigt varierande dock, men jag hoppas på att kunna landa där någonstans. Får jag jobb där jag gör min praktik kommer jag förhoppningsvis att kunna ligga på runt 35000 inom ett par år.
Jag läser till webbkommunikatör, inriktning sociala medier.
Många kockar studerar "kockandet" avsevärt mer än enbart på gymnaisenivå som tur är, för det som lärs ut där är inte mycket att hänga i julgranen i matlagningsväg..
Jag tror att det är väldigt få webbisar som har en ingångslön på 28'. Var hittade du de uppgifterna? DIKs statistik sa förra året runt 24' om man var ca 25 år när man började.
Jag tänkte att det måste du göra då! Det är verkligen sjukt, men Värmland verkar ha en väldig brist också
Vaaa? Stannar du för att ta upp passagerare????@Tora
Det har gått bra Jag var ständigt ungefär 8 min sen igår men kände mig inte ett dugg stressad över det.
Jag körde så fort jag fick och kunde efter omständigheterna, och kan ju inte stänga igen dörrarna för passagerarna så de kläms heller.
Idag gick det lite bättre tidsmässigt när jag körde tvåan och tian (förutom i morgonruschen).
Det känns bra iallafall och tror jag kommer trivas galant!
Många, inom de flesta yrken, vidareutbildar sig ju på något sätt efter sin ursprungliga utbildning. Men för kockar är det är ingen universitetsutbildning som man tar studielån för antar jag?
Skämtar du?!
Aldrig hört talas om t ex kostvetare och gastronomer? Tror du att bagare och konditorer lär sig sitt hantverk under ett par fjuttiga gymnasiekurser? Det är väl nästan så dom lär sig putsa kött och hacka lök!
Du måste verkligen ha ätit urusel restaurangmat för att komma med sådana här påståenden...
Ja, det är det. Men det hör inte till vanligheterna att du blir bedömd med hjälp av ett helt vansinnigt system, poängsatt och erbjuden ett jobb som ligger långt iväg som fan.
Sättet detta går till på har som sagt dessutom ändrats och blivit helt bisarrt. Hur det fungerar är förmodligen inte särskilt intressant, så det låter jag bli.
Hur som handlar inte den här tråden om vad jag tycker är fel med förfarandet gällande hur en polisassistent anställs, hur gärna jag än diskuterar det. (och tro mig, det här kan jag diskutera tills jag blir blå... )
Vaaa? Stannar du för att ta upp passagerare????
Inte konstigt att du blir sen då.
Linje tio är bra att lära sig på. En kort linje och oftast bra med reglertid.
Tvåan är också bra men det är lätt att bli sen från Domkyrkan till AxelDtorg och tvärt om.
Hur många nya är ni i gruppen?
8 min sen är ingenting. Upp till tre minuters försening räknas ju som om man är i tid. Bra jobbat