Haha, jag som inte skulle skriva mer... Ok, ett inlägg till....
Vitamin B12 finns i tablettform, gjort av nån typ av sjögräs, så det fungerar.
Öppna landskap håller jag med om, men när jag t.ex. tänker tillbaka på min barndoms underbara öppna landskap med lägdor, uppe i Norrland, och hur det landskapet under åren förbuskades och växte igen till oigenkännlighet - berodde inte det på att Västerbottningarna åt för lite kött helt plötsligt, utan på att de små jordbruken (jag hade 4 grannar som var bönder!) lades ner i takt med att de stora tog över, och de låg någon helt annanstans.
Nu tror ju inte jag ett ögonblick på att mänskligheten på planeten kommer att bli Vegansk, någonsin, eller i vart fall inte inom en överskådlig framtid. Förmodligen aldrig. MEN att vi borde sträva efter att dra ner kraftigt på köttkonsumtionen, griskött t.ex. anser jag helt förkastligt att äta med tanke på hur uppfödningen och slakten ser ut. OM de som absolut vill äta kött ser till att inte äta billigt importkött helt slentrianmässigt utan gör det till nåt man unnar sig då och då, och då äter inhemskt kött från ekologiska gårdar med frigående djur, gärna med gårdsslakterier, så skulle vi både värna om de öppna svenska landskapet, om djurens välfärd OCH miljön.
Jag vill också gärna tillägga att det krävs lite av en när man blir vegan, att man anstränger sig en aning för att lära sig laga en ny typ av mat. Idag tycker jag (HELT uppriktigt) att min mat är godare än på den tiden då jag slentrianmässigt stekte lite korv eller gjorde köttbullar. Jag tycker till och med att matlagningen är lättare. Fast det tog ett tag. Och jag saknar Lax, surströmming och räkmackor.
Att kött är "gott"
@sjoberga , tycker jag personligen inte är ett bärande argument. Då kan man ju sägfa det om lite av varje, att det är gott eller trevligt, eller roligt, och därmed rättfärdiga väldigt otrevliga saker.....