Tittar in i ditt kök, 18

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag har jag hängt med föräldrarna för att göra polkagrisar - det höll på att bli riktigt Norénskt ett tag men sen styrde det upp sig (@Ceta var med ett tag så jag tror vi visade upp alla våra bästa sidor på den korta stunden :angel: ). Så, resultatet av detta är att jag har ätit alldeles för mycket polkagrisar utspritt över flera timmar och har därför varit smått illamående alltså :o

Men det hindrade inte mig från att ära absurda mängder till middag eftersom fadern hade lagat fenomenal mat i vanlig ordning. Whiskeymarinerad kalkon som ugnsstekts på låg temperatur, pressad potatis, någon sås med sky och créme fraiche som bas, hemgjord gelé samt blandad sallad. Nu mår jag ännu mer illa men är glad ändå :D
 
Lagade mat med en vän som är glutenintolerant och vegan, så det blev bakad potatis (både vanlig bakpotatis och sötpotatis) samt veganskagen efter Jävligt gotts recept. Vin till och Mormor Magdas sydamerikanska chokladglass till efterrätt. Önskar att jag hade mjukisbyxor på mig. Vi åt upp all skagen.
 
Sedan kan du sälja den till Åklagarmyndigheten som en obligatorisk högläsning i samband med varje straffvarning för ungdomar. :up:

En helt ny värld av möjligheter öppnar sig helt plötsligt! :D

Eller ny och ny - jag har faktiskt haft en bok som delats ut på Max hamburgerrestauranger som var rätte sedelärande. Typ att man inte ska svika sina vänner för att vinna fördelar åt sig själv.
 
Vikten är inte ett så stort problem då gänget är på samma ställe hela tiden. Dessutom så är han skotte och gillar haggis så jag vet inte riktigt om det kan ses som en kvalitetsstämpel att han gillar konserverna.
Detta påminner mig om när jag var i Skottland på konferens. Personalen i bespisningen - restaurang var inte rätta ordet - pratade förvånat om hur folk kan vara kritiska till brittisk mat nu när det finns ravioli på burk.
 
Mat här hemma blev en det "bubble & squeak" inspirerad historia av överblivet potatismos (riktigt!), en morot, purjolök, 2 ägg, spenat, gröna ärtor och rökt lax. Fick för en gångs skull fanskapet att hålla ihop (tack vare de oortodoxa äggen).

@Petruska Det låter väldigt skotskt. Svärmor vägrar äta kött som inte är genomstekt bortom vad en vettig kock skulle tillåta och det lokala gatuköket har inget som inte är friterat. Däremot så är friterad Mars-choklad bättre än vad en kan tro. Det positiva är att det finns en hel del riktigt trevliga helfabrikat som är både godare och nyttigare än vad folk hittar på i det egna köket.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
9 10 11
Svar
203
· Visningar
7 680
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
104 688
Senast: Mineur
·
  • Låst
Mat Jag har saknat mattråden och inspiration. Vad äter ni idag? Ikväll gjorde jag dovhjortskav med gräddsås med smörstekta...
99 100 101
Svar
2 007
· Visningar
83 567
Hemmet Känns så hopplöst med sopsortering i en lägenhet med litet kök och liten klädkammare och även litet badrum. Vardagsrummet är vårt...
2
Svar
36
· Visningar
2 215
Senast: susanne
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp